Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Sastas gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

sastas

remrendes

Jo kerdes, nem tudom, nem is igazan foglalkoztam vele.
Az utolsot, amit karban tartottunk kb 800 uzemorat megy el a forgo kes, de 600-nal mar a fesu cserelheto lenne.

sastas

Szóval ez inkább gyakorlati tapasztalat. Értem, köszönöm.

remrendes

Gondolom amig a forgo kes kozel teljes keruleten dolgozik, addig az allo csak egy igen rovid szakaszon.

sastas

Igen, belegondolva ez lehet a háttérben, a forgó kés végülis a fogak számával dolgozik, az álló pedig minden fognál(rossz esetben).

sastas

Szerintem felhegesztem az oldalára. Szimmetrikusra tervezem és ha elkopott, akkor az oldallapokat átfordítom és így megint mehet ugyan annyit.

vjanos

Mekkora kihasználtságra készül a gép?

Csak a saját selejt 3D nyomataidat akarod ledarálni vele, vagy a komplett egyetem összes műanyag hulladékát 7/24-ben? :)

sastas

Leginkább saját, persze gondolom eleinte sok, aztán alkalomadtán lesznek még darálások másoknak is, mégiscsak látványos egy ilyen szerkezet. 24/7-ben meg csak nem mehet, aludnom is kell [#vigyor4]

Motoros

Egy ilyen gép igen hasznos lehet háztartás szinten is. A manapság keletkezett napi hulladék mennyisége szinte exponenciálisan emelkedik. Csak egy példa: egy fő beteg nyugdíjas, ha készételt rendel házhoz szállítással akkor a heti keletkezett műanyag hulladék az egyéb hulladékokkal eléri a 110 litert ami már alig fér be a kukába---hihetetlen, de így van. Mindez gázfűtés esetén..tehát a fűtés miatt nincsen keletkezett hamu sem.
Persze ezáltal a hulladék nem lesz kevesebb[#rinya]
Viszont a bedarált műanyagot már a szelektív gyűjtő átveszi, akár fizethet is érte.

A műanyag hulladékhegy legfőbb okozója lehet az, hogy a vizet is már szinte mindenki palackból fogyasztja.

svager

Nem hiszem hogy sokáig így lesz,lassan mindenhol csak szelektíven viszik el a hulladékot.

sastas

Ez jelenleg nem tendencia felénk. 3-4 településen járok-kelek aránylag gyakran(Debrecen, Miskolc, Mikepércs, Békés), és itt az utcai gyűjtőkön kívül nem találkoztam más megoldással. Debrecenben egyedül a zöldhulladékot gyüjtik külön.

ANTAL GÁBOR

Oszt vetted már a fáradtságot hogy bemenjél az Egyetem  Eljárástechnikai tanszékére egy kis szakmai infó gyűjtésre ?
(utaltam rá magánlevélben )
 Van ott egy komplett - egyedi gyártású -igaz nagyobb )gép. A kollégák biztosan megmutatják ( akár rám is hivatkozhatsz ) .
 Én már csak egyeztetett időben tudnék neked ott segíteni mert 5 éve nyugdíjba mentem onnan ..
 Mint említettem a témában egy (BSC -s) kollégád diplomatervét bíráltam.. ( A  védés publikus , date: 2017.jan .13 )

sastas

Arra az adott tanszékre még nem sikerült eljutnom. Bár már több tanárommal is egyeztettem ezügyben. Most januárban terveztem bemenni az említett tanszékre.

u6p5jr23k

Ha már szóba került Békés, itt a zöldhulladékon kívűl működik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Külön meghatározott hulladékokat tehetsz egy erre rendszeresített hulladékgyűjtőbe. Egy platós kisteherre öntik fel. Saját szememmel láttam, ahogy a hulladékudvarban a perui indiánok a földön ültek és válogatták szét fajtánként.
A semminél jobb megoldás.
Furcsa módon a téli időszakban sokkal kevesebb szelektív kukát  látok az utcán az ürítési napokon.

sastas

Erről eddig nem hallottam, se én se az ismerősi kör.