Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Sastas gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

remrendes

Ez a gep csikokat fog szeletelni barmennyi vagoellel. A kijovo anyag nem lesz kisebb.

designr

A csíkok hosszanti vágása nem oldható meg könnyen.Pl a 350 hsz-ben bemutatott terv sem tudja..de szerintem nem is cél.

PSoft

svejk

Jól látom, hogy magyar kiosztású billentyű?

designr

designr

sastas

Igen, magyar. Láttam már pár videóját. Jó kis gépet rakott össze.

sastas

Csíkot csak lemezből vág. Egy alakos testből a fogak mindenképpen tépnek ki darabokat ahogy megfogják, illetve az anyag is törik, főleg ha rideg, miközben darálják.

remrendes

Az igaz, hogy ha ilyen rideg a bemeno anyag, akkor az ikabb torik. Amit eddig en daraltam ilyen geppel, az ennyire nem repedt, pl PET palack, autogumi, bigbag zsak.
Mondjuk a videon levo gep szerintem nem is tudna szeletelni, az utolso nehany masodpercben eleg nagynak tunik a tarcsak kozotti tavolsag.

exvm7f6a

Én olyan gépet láttam amin a kívánt részecskeméretű szita volt alul a tárcsákat körbefogva, így ami nagyobb volt azt visszadobta a tetejére.

sastas

Közben. Az oldalára is kellene valami, hogy ne tudja visszaforgatni az anyagot. Így képzeltem el:

Ezzel kapcsolatban vannak tippek?
Illetve ezt nem is igazán tudom hogyan rögzítsem. Elsőre hegesztésre gondoltam, viszont ugye az elhúzza, azt visszakalapálni talán nem a legjobb ötlet. Arra gondoltam még, hogy alul és felül teljesen átmenőben áttolok rajta egy-egy 10-es menetesszárat, és két oldalt rögzítem. Esetleg 2-3 M5 csavarral hozzárögzíteni az oldallaphoz, de ezt kevésnek érzem. Ami még eszembejutott ezeken túl, az, hogy egy 10mmes lemezt alul, felül rácsavarozok a lapolásra, csak 30mm-en, és így alul+felül lenne csak rögzítve és a lapok extrában tartanának.

remrendes

Ilyen tarcsas apriton? Szerintem erre nem jellemzo, ezt inkabb eloapritasra hasznaljak.

remrendes

En nem hegesztenem, gyorsabban kopik, mint a kes.

sastas

Kivéve ha ugyan olyan anyagból van mint a kés. Most átgondolva, lehet sima 10-es lemezből csinálom meg, és mindegyiknek az aljára(ugye ezt ott éri terhelés?) mondjuk 5mm-es betéteket rögzítek, hogy kopásálló legyen. Ez járható út?

remrendes