Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Sastas gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

ywathzay

De az ágaprítóhoz semmi köze....

000000000

Én anno a 70-es évek végén dolgoztam műanyagfeldolgozó üzemben a BVK-nál és a hulladékot vissza kellett darálni . Volt olyan daráló gép amiben 52 db kés is volt - valami hasonló mint ez :

ANTAL GÁBOR

Azt írod az adatlapodon hogy miskolci egyetemista vagy és a mechatronika szakon tanulsz  : Érdemes lenne az egyetem műszaki karjainak többi tanszékeit is ismerni .
 A műszaki Földtudományi karon van olyan hogy: Nyersanygelőkészítési tanszék . Azok foglalkoznak hulladékelőkészítéssel . . A leírásból nekem nem derül ki az elképzelt konstrukció ,de azt hiszem te egy tárcsás nyírógépet  akarsz csinálni .  Olyat élőben láthatsz ott de van másfajta késes aprítógép is ( az őrlőcsarnokban )
www.uni-miskolc  on tájékozódhatsz a tanszékekről

vadember

Keresd Antal Gábort! Ő biztos tud segíteni az anyagválasztásban és az edzéshez is tud ajánlani céget.
Tavaly év végén készítettünk vele egy thermoadhéziós dobot, ami a pet palack darálékból volt hivatott kiszelektálni a PVC anyagot.
Az őrleményt a megrendelőtől kapta.

vadember

Szia Gábor! Úgy látom egyszerre írtunk.

ANTAL GÁBOR

Pedig nem beszéltünk össze ( bizton állítom )

jani300

Ebben biztos vagy ? Mennyire olvastál bele ?

ywathzay

Teljen beleolvastam. Műanyag darálékot nem ágaprítóval készítenek. Azzal ágakat aprítanak:)) és erre a feladatra alkalmatlan.
Szerintem ilyesmire gondoltak mint a videón:
Ezen a videón megtekintheted és kereshetsz továbbiakat (schredder a neve). A videó elején látható a végeredmény. A mai technika mellet az elkészítése nem feladat.
Ha tévedek a végcél tekintetében akkor tovább kár ragoznom.

jani300

Van ott szó erről a típusról is.
Hatszögű tengelye van . az biztosítja az alakzárást .
Régóta olvasom .Ez a piros ász , mindent visz . .
Tudtam hogy erre gondolsz .
Az egytengelyes ellenkéses , behúzóhengerrel szerintem tudna kezdeni valamit a műanyaggal is . Szelektálni kell természetesen ott is , de sok jó ötletet szedtem össze ott is .
De ne itt vitázzunk .

vadember

Ez a nyerő típus.
Láttam egyszer a Discovery egy műsort ahol ipari aprítókat fejlesztő cégnek kellett olyan gépet készíteni, ami 10 mm alá tudta őrölni a NYÁK hulladékot.
A fogak számának és a kés szélességének a változtatásával tudták elérni a kívánt eredményt.

sastas

A karok közötti kommunikáció(sajnos) nem az igazi. Például erről a nyersanyagelőkészítésről nem is hallottam. Köszönöm az információt, ennek utánanézek.

sastas

A hardox400 nem kevés, sőtt. Csak drága. És eddig bármelyik céget megkerestük, csak egész táblát volt hajlandó eladni.
A kivitel egyszerű, több elképzelést is összeraktunk már, viszont az alapanyagbeszerzésnél elakadtunk.

Devecz Miklós

Keress bányaipari céget, vagy esetleg kőbányát.
Ott mindig használnak Hardoxot, talán hajlandók eladni is belőle.

Nyugdíjbamenetel előtt a cégemnél sokat használtunk.

wt8g4i4

Zalaegerszegen van egy cég aki vág is vízzel hardoxot, mi onnan vesszük országban a legolcsóbban marha nagy tételben használják

sastas

Esetleg tudsz adni kontaktot(privátban)?