Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Sastas gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

d30xhrezp

Szia!
A hotend készen van.Ha kell,légy szíves a címed elküldeni.Itt van kép róla.

http://kepfeltoltes.hu/160514/IMG_2349_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/160514/IMG_2351_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Tesztelni nem tudtam,mert nekem más a felfogatása.Sajnos fűtőelem és érzékelőm nincs pluszba.Remélem használható lesz.

sastas

Wooow. Ez gyors volt. Címet küldtem privátba.

sastas

Köszönöm, ma hozta a posta!. Jál néz ki, kipróbálni csak holnap este fogom tudni, épp csak átvettem.
A fényképet is csak futólag csináltam, holnap majd látjuk... :)

http://www.imgserv.com/images/2016/05/19/RfsYZVUo.jpg" border=0>

d30xhrezp

Szia!
Nincs mit,remélem használható lesz.

sastas

Közben, egy előző nyomaton észrevettem azt, hogy a kör alakú dolgaim elliptikusak lesznek. Illetve igazából sokminden. De nem csak úgy "simán", hanem teljesen random irányban, minden nyomtaton máshogy. A legutóbbin például, az x és az y tengellyel is 45° ban volt elnyúlva a nyomat, tehát sréhen/keresztben volt elnyúlva. DE azelőtt például az x-el párhozamosan volt.

Remélem kapok valhol szíjat debrecenben/miskolcon, és akkor ezt a hibát is ki tudom majd zárni, illetve az egyik kocsiból elkezdett furcsa hang jönni, mintha egy golyó össze lenne benne törve, néha recseg-ropog. Szétszedem és megnézem majd a hétvégén. Viszont akkor ki is fogom takarítani... Gyárilag zsírozva voltak. Milyen zsír? Vagy olaj?

sastas

Páromnak készült :)
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13254726_1283189405042736_6912053631619026932_o.jpg" width=800 height=600 border=0>

sastas

Köszönöm az admini segítséget :)

kaqkk007

Nálam is előfordult ilyen hiba ! Azt a kuplungok csúszása okozta , nálad a szíj ugrása vagy a szíjtárcsák csúszása a tengelyen lehet szerintem a hiba forrása.

sastas

A szíj nem ugrál, szerintem azt hallanám. A szíjtárcsa meg 2 hernyúcsavarral van rögzítve, de ha ennél jobban meghúzom az 1-es(vagy 1.5-ös nemtudom) imbuszkulcs elszakad a csavaróerőtől.
Amint megtalálom a termisztoraimat, végre beüzemelem az asztalfűtést is. Remélem az megintcsak segíteni fog a nyomatokon.

Mostanában tapadási gondjaim vannak. Nem változtattam semmin, és valamelyik nyomat tapad, valamelyik nem. De ugyan az a nyomat, sem mindig ugyan ott nem tapad le... Ez talán a szeletelő hibája lesz? Ja aprobó szeletelő: A cura elég furcsa dolgokat művel, mármint néha olyan útvonalat generál, hogy annál szerintem bonyolultabban nem lehetne megoldani... Úgyérzem át kellene térnem S3d-re...

kaqkk007

Akkor már csak a lépésvesztés marad mint hibalahetőség, nézd meg a motoráram-mikrolépés hogy áll és azokon próbálj módosítani  

exvm7f6a

Na erről eszembe jutott, hogy nálam is volt hasonló. Ott a DRV meghajtó bélyeg melegedett túl és állt le időnként. Áram túl nagy volt neki. Illetve állítsad be, hogy 5 másodperc után kapcsolja le a motort, hogy álló helyzetbe ne melegedjen. Ez ha jól emlékszem a Marlinban a Config_adv fileban van valahol.

sastas

A meghajtóbélyegek túlmelegedésére már a kezdetektől gondoltam, ezért egy kis 60mm-es ventivel hűtöm őket. Hűtés nélkül 90°C ra felkúsztak egyszer, azóta 50-60°C között vannak.  

@Kaqkk007: A mikrolépés az úgy áll, hogy az összes jumper be van dugva, ami ugye A4988-nál 16 mikrolépést jelent. Motoráramnak azthiszem olyan 0.8A van beállítva.

kaqkk007

Vedd kisebbre a mikrolépést, akkor nő a motor ereje , ha a motor-és a meghajtó adatai engedik az áramot is növelheted (én a tb6560 as meghajtóval jártam úgy hogy 16 os-32 es mikrolépésen időnként elakadt , 4es -8as lépésen semmi probléma nem volt vele .)

gg58bmmp2

Az elején én is a túlmelegedéssel küzdöttem - eredmény random lépésvesztés

sastas

A "vicc" az, hogy olyan mintha nem lépést vesztene, hanem többet lépne. De csak bizonyos, körszelvényeknél. Ennek utána fogok mostmár járni egy-egy tesztdarabbal.