Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Szia!

Lusta vagyok visszakeresgetni, végül is milyen plazma géppel nyomulsz most?

A kezdetei sok zavartól eltekintve bevált az áramforrás?

üdv: svejk

3ztiz2p39

No, ez meg megint hogy került ide? [#wow1]

Ej, hol van a régi jó fapados fórumunk !? [#vigyor2]

y9au2mspr

Értettem mit akarsz mondani. Az már bonyolult dolog lenne. A sheetcam szerintem nem is tud gyökölni. Nekem sheetcam van rotary pluginnal. Ebből probálom megoldani a feladatot.

y9au2mspr

A gép kínai cut 160 .A kezdeti zavarok mérséklődtek,de teljességgel nem szűnt meg. A vágófej a leggengébb láncszem a gépemnél. Azzal mindig van valami baj.Már kétszer volt vissza küdve,de most végleg beadta a kulcsot. Egyszerűen beégett mindössze 40A vágás mellett. A panasonic fúvókás fejek nem igazán a precizitásukról híresek. Sajnos nem kapni kétszer ugyanolyan minőségben megmunkált illetve azonos paraméterekkel elátott fúvóka. Szabad szemmel is látható némi különbség. Ehhez ember legyen a.talpán aki tud ismételten azonos minőséget vágni. Mindig babrálni kell a vágó áramot és az előtolást. Egy idő után már nem is veszi észre.az ember mennyit dolgozik menet közben,hogy a vágási minőség hasonló maradjon. Vágni lehet vele szépen,csak másnap egy másik fúvóka és nem érti az ember mi a baj.... Én is egy ideje nézek minőségibb fej után,de a kézi pisztoly valahogy de működik és most ez is jó.a kínai fejektől óva intek mindenkit.

p75e6i8vg

Tökre nem értek hozzá, de első ránézésre ez a fúvóka nem tűnik legyárthatatlan alkatrésznek.
Milyen anyagból van?

Nem érné meg itthon valakivel gyártatni egy szériát, ami tuti egyforma?

y9au2mspr

Ilyenem van,vagy hasonló.

fúvóka nem lehetetlen legyártani. Réz az anyaga valami bevonattal,de szerintem az a bevonat nem érdemi anyag.

y9au2mspr

fn47xk7ei

Előre is nézést mindenkitől , hogy belekotyogok . Annyit azért a ellenőrizz le , hogy a pilotáram le van-e kapcsolva a fejről ugyanis egyes kínai invertereknél előfordul ennek hiánya és miatt erősen kophat a fúvóka . Gyakori megoldás volt a pilotáram korlátozó ellenállással sorba kötött pár darab ptc ami azért nem a legjobb a fúvóka szemszögéből .Inkább egy pár menetű tekercsben elhelyezett reed relé ( akár a testkábelen is lehet  ) ami egy mágneskapcsoló segítségével lekapcsolja a pilotáramot amikor a gyújtás sikeres azaz felépül a plazma ív .- De ez csak egy kósza ötlet akár figyelmen kívül is hagyható és részemről a tévedés jogát is fenn tartom .

y9au2mspr

A mellékelt kép az A axis beállításairól.

y9au2mspr

Na ez jó kérdés lehet és köszönöm a felvetésedet. Elméletileg ha gyors egymást követő beszúrást csinál a gépem és a két pilot között nem múlik el legalább 2,5-3 másodperc akkor nem képes a pilot ismételt gyújtásra. Ha a két pilot között ez nagyobb idő akkor nem jelentkezik ebből kiesés. Logikailag ez arra ad következtetni,hogy a pilot kikapcsol vágás közben. A pilotnak is kell valamennyi idő a feltöltődéshez gondolom. Én azt vettem észre,hogy két-három sec kell ahhoz,hogy meg tudja ismételni a pilot gyújtást probléma nélkül. Én ezt tapasztaltam. Viszont ma megnézem azt,hogy ha hosszú műveletet csinál a gép,a gyors áttálással (2sec alatt) is hibázik-e vajon.

000000000

Köszönöm!
Ettől féltem, hogy azt látom, amit ez a kép mutat.
Majd ha lesz több időm, elmondom, mik a fő problémák az ablakokkal, azok adataival.

3ztiz2p39

Én meg pont ettől féltem, hogy ezt gondolod és még le is írod. :)

000000000

Nocsak, nocsak. Azért a s....n kívül talán valami szakmaiságot várnék tőled, de addig is gondolkozz, azon, mi az a talányos "unit" magyarul szerinted, hogyan értelmezhetjük ezt.

000000000

Sőt most látom, nem is unit hanem units????? Hoppá-hoppá!

kd3a5v4ax

Szia!

- Na és tudod hogy hívják a Sajtos negyedfontost Párizsban? - Nem Sajtos negyedfontosnak hívják? - Nem, mert ott nem fontban mérnek. Fingjuk sincs arról, hogy mi az a negyedfont. - Na és hogy hívják? - Úgy hívják: Royal sajttal!