Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

kd3a5v4ax

1 m/s²,
1 in/s²
1 ft/s²

A csodálatos Robsy vezérlővel ellentétben, ebből vesznek külföldön is.

Nem keveset.

4ybj8h3c8

Ha már arra volt időd, hogy a unitba beleköss, akkor miért nem azt írtad inkább le amit ígértél, hogy mi az ami nem jó.

fn47xk7ei

A "pilotnak" nem kell feltöltődés ( csak a + testet kapcsolják a sapkára egy korlátozó ellenálláson keresztül ) inkább a ptc-k hő hatására megnövekedett ellenállása miatt alacsonyabb a pilotáram értéke  azaz nincs elég idejük  visszahűlni így viszont nem tud kialakulni a hf-es szikra mentén a plazmacsatorna . De ha leveszed a burkolatot ( úgy is takarítani kell havonta a gép belsejét )rögtön meglátni . Anno nálunk azon inverteres gépek használatánál amelyeknél folyamatos rajta volt a fejen  a pilotáram ott a fej fúvókájának furata sokkal gyorsabban erodált és persze a ferde vágás is hamarabb előtérbe került .

y9au2mspr

Na ez érdekes és elgondolkodtató amit írsz. Ennek alapossan utána fogok olvasni és megpróbálom megfejteni a gépemen lévő pilót akitvítását. Ksözönöm a figyelem felkeltést és a magyarázatot is.

3ztiz2p39

Ha Te a Unit-ot illetve Units-ot nem tudod értelmezni az adott környezetben akkor igencsak szűk látókörű vagy. :(
(egyébként tegnap már leírtam Szabolcsnak az itteni értelmezését másik topcban)
Ha tudnád, hogy mekkora káosz van az iparban ilyen téren és ezt még tetézik egyes gyártók akik még magyarra is le akarják fordítani a kitalált szavaikat :)

De a minap után ezen nem csodálkozom, hiszen kiderült csak a saját fejed után mentél 30 évig.
Ami nem baj, csak légyszi' ne baszogasd azt aki előrefelé lép.

De ez itt már offtopic.

000000000

Mikről beszélsz itt kérlek alásan??!! [#csodalk]

Tudod én ragaszkodnék ahhoz a TÉNYHEZ, hogy a líneáris és a forgó mozgás két nagyon különböző dolog. Így ha egy CNC vezérlő programban ugyanazok az ablakok, feliratok jelennek meg a motor tuningban ezekre, az bizony súlyos szakmai hiba. Persze a csodálatos grafikus monitor elbír mindent, de ez engem sajnos nem érdekel, és mivel abban remélem egyetértünk, hogy a műszaki élet objektív igazságokon nyugszik még egy Hobby Fórumon is, miért ne lehetne szólnom, ha valami nem korrekt? Hiszen így tanulhat belőle mindenki.

Sajnálom, hogy csalódni kell mostanában a szakmaiságodban, és minden mással (pl. alaptalan feltételezéseiddel velem kapcsolatban, ....) pótolod azt.

zt2c4wh9

Tibor, látom, hogy szöveg értési gondjaid támadtak, úgyhogy segítek.
A "unit" azt jelenti hogy egység, a "units" pedig hogy egységek. Tudod az Angol nyelvtan kicsit más mint a Magyar, ezért a többesszám, de most ebbe nem is mennék bele mélyebben.
Azért van egység írva, mert a mértékegység általános, lehet egy milliméter, egy inch, egy kilométer vagy amit szeretnél.

000000000

Szerintem magadon segíts a nagyképűsködésed helyett!
Csak az egység a jó, mert ha már a felhasználó kiválasztott egy jót a sok közül, akkor nem írhat oda másikat.

Ugyanis olyan sebesség mértékegység nincs, mint pl.:
millimétercentiméterdeciméterméterkilométerláb/perc [#nyes]
Azaz a nevezőben csak EGY darab hossz mértékegység szerepelhet.
Pechedre pl. nem a teljesítményt kell megadni egy csilivili ablakotokban itt, mert ott még ha nagyon akarom, a többes szám is elmenne, hiszen pl. kg m m /( s s s) az egy értelmes adat, azaz 1 W.
Szerintem szépen, csendben javítsátok ki, nem kell azt annyira zokon venni tőlem, inkább örülj neki, hogy figyelmeztettek rá.

De sokkal nagyobb baj az, amit a 608-ban írtam.[#ejnye1]

zt2c4wh9

Tibor, látom a VAGY logikai kapcsolat értelmezésével is problémád adódott. A mértékegység értelemszerűen nem az összes szorzata, ahogy azt te leírtad, hanem az egyik a sok közül, amiben a felhasználó dolgozik.

000000000

Nekem aztán mindegy, hogy nem érted az írásomat, szerencsére én nem használom a programotokat, van sajátom. Így számomra teljesen mindegy, milyen hibák vannak benne, csak pusztán segíteni szerettem volna nektek.

ywathzay

Tudomásom szerint ha az angolban valami egy pl. 1mm akkor az egyes számban van tehát: unit, ha már 2mm vagy több van belőle akkor rögtön jön a többes szám: units. Ha tévedek javíts ki.

r4nhuu5aw

Azt nem értem miért kell ezt éppen a  Molnár Szabolcs saját témájában megvitatnotok ? Nyittass egy témát a ROBSY vezérlőknek írd le mik az előnyei mivel jobb mint az uccnc  és ott fikázhatnád a másik vezérlőt

000000000

596-ot láttad? Vagy csak beestél ide, és egyből fikázónak titulász a saját értékitéleted alapján.

r4nhuu5aw

Végig olvastam a "beszélgetést " és azt nehezményeztem hogy miért ITT történik ! Tényleg baj van a szövegértéseddel (is)

r4nhuu5aw

Az említett hozzászóláshoz semmi konkrétumot nem tettél hozzá viszont folyamatosan támadod a másik munkáját ez mi ha nem f....s ?