Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

y9au2mspr

gsz03b27r

A BCS100 nem kell mindig kalibrálni csak ha elmászik a magasság.
Ez nagyon ritkán történik meg.
A legjobb ha az átlövés után derékszögbe és nem ívbe fordul a fej a kivágandó konturra.
A plazmánál pont az ív a jó, itt fordítva van. [#eplus2]

y9au2mspr

"A BCS100 nem kell mindig kalibrálni csak ha elmászik a magasság."

Paletta cserénél sem kell? Illetve más vastagságú anyagoknál sem?

gsz03b27r

1: Első bekapcsoláskor.
2: Kalibrálni akkor kell ha fuvóka csere van.
3: Mágnesezhető--nem mágnesezhető váltás.
4: Kiszúrásnál ha egyre jobban frőcsköl és nagyobb krátereket készít.
(Egyik ügyfelünknél a 3Kw-os 8-10 tábla után is stabil
nem kell kalibrálni végégmegy a műszak alatt, egy méretet vágva.)

Kalibrálásnak mindig tiszta felületen kell történni.

7x4dtdpf6

Annyit hozzáfűznék, hogy fúvókacserénél azért érdemes a kapacitív felületkövetőt kalibrálni, mert az oxigénnel történő vágáshoz használt fúvóka profilja némileg eltér a nitrogénes vágásnál használt fúvókáétól. Úgyis be kell állítani a nyalábközpontot, akkor meg miért ne tenné meg ezt is az ember.
O.

y9au2mspr

Köszönöm az infókat. Hasonlóan tapasztaltam én is. Több lemez vágása után is tökéletes volt a követés és vágási minőség.

Csak most tanulom a fiber lézer vágást, de már most imádom. Ma 2mm horganyzott lemezt vágtam. A sima lemezhez (paraméter) képest emlékeim szerint kB 30-40% lassabb tempóban tudtam vágni. Tökéletes sorja mentes nem is lett, igaz nem is kellett.

Illetve vágtam 1mm lemezt is 1.2 fúvóka használattal. Ennek kellet az 1 bár nyomás, hogy sorja mentes legyen.

Említetted, hogy érdemes 1 mikronos szűrő a gáz körre. Ma néztem és az enyém elméletileg 5 mikronos. Keresgélés után nem sok terméket találtam ami 1 mikron részecske méretben is tud szűrni.

Üdv

gsz03b27r

Kétféle megoldás közzül választhatsz.
Készítel szürőbetét házat vagy gyárit használhatsz.(A gyári nem olcsó rozsdamentes)
10"x2,5" szürőbetétből van 1mikronos és
van Kerámia 10"x2,5" 0,3mikronos.
Ha érdekel küldök mail.

y9au2mspr

Szia. Érdekelne, kérlek küldj email.

Üdv Szabolcs