Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

000000000

"3.) Foglalkozz szerintem a saját dolgoddal ahelyett, hogy ide jársz állandóan kötözködni"

Na vajon ezt ki írta, és melyik topikban?
Intézzétek el egymás között, hol jelezzük az UCCNC hibákat, észrevétleket.

r4nhuu5aw

Ezt nem értem hogyan jön ide , az uccnc nek van témája , és a felhasználók ott jelzik is a hibákat amit a fejlesztő korrekt módon javít fejleszt , DE még mindig nem válaszoltad meg azt a kérdést amit feltettem ! Miért itt kell a nyelved köszörülni a másik fejlesztésén ?

6x0ud2xg

hát én ezt nem értem :
"Ugyanis olyan sebesség mértékegység nincs, mint pl.:
millimétercentiméterdeciméterméterkilométerláb/perc
Azaz a nevezőben csak EGY darab hossz mértékegység szerepelhet."
Öszzekeveredtem (a fiam az angol tolmács )

Hogy is van ? numerator denominator  ?

000000000

De hiszen ez nagyszerű.
Kérdezd meg a tolmács fiadat, van-e az angolban olyan műszakilag helyes kifejezés körmozgás esetén hogy pl. distance, velocity, acceleration?

Egy dologban viszont igazad van, a vita hevében természetesen számlálót kellett volna írnom, és nem nevezőt.
Csak amikor a csicsavilág kiakaszt, akkor én is hibázom.:)

6x0ud2xg

Ezt vártam ( az első mondat az mellébeszélés , sallang )

" Egy dologban viszont igazad van, a vita hevében természetesen számlálót kellett volna írnom, és nem nevezőt.
Csak amikor a csicsavilág kiakaszt, akkor én is hibázom."

r4nhuu5aw

000000000

"Ezt vártam ( az első mondat az mellébeszélés , sallang )"
Kedves ember vagy!

Azért kérdezd meg tőle, hátha "véletlenül" nekem van igazam, és az angolban sem értelmezhetők önmagukban körmozgásra a már említett kifejezések.

ywathzay

Na most hogy az egész délutánt az emberek cseszegetésével töltötted, talán maradt még annyi időd, hogy elmondd a nagy titkot Szabinak. Vagy annyi a titok, hogy a fizikát, matematikát, mérnöki tudományokat félresöpörni nem lehet? Ha legalább hallhatnánk konkrétumot is, mindenki szemében sokat "nőhetnél".

y9au2mspr

Szép napot barátaim.

Érdekfeszítő kérdés merült fel a plazmavágó gépemen. A fejbemérésemet jelenleg egy mikrókapcsoló végzi e úgy,hogy a fej egy lineáron elmozdul mikor belenyomja az anyagva a vágófejet. Na most ezt jó is lenne,de vékony 1mm-es lemeznél már problémát okoz. Ugyanis a fej tömege miatt a lemez annyira behajolhat esetenként,hogy a beszúrási,és ebből kifolyólag a vágási magasságom is csökken a behajlás mértékével. Van rá esély arra,hogy ne benyomással hanem érintéssel lehessen ezt elvégeni? Ha érintéssel akarom megoldani a fúvóka vezetőképességével akkor nem okoz problémát a leválasztókártyán vagy előtte a relén a nagyfeszültség jelenkéte? Várom az esetleges ötleteket.

000000000

Erre találták ki a THC-t
Mach3 szépen kezeli is.
Meg van adva egy start pozíció magasság ahol a Z tengely beáll majd az M3 parancs bekapcsolja a plazma vágót.
Ekkor a THC mér egy feszültséget és ez alapján korrigálja a Z magasságát a előre beállított Min és Max értékek között.
Ha minden jól működik a pisztoly soha nem ér az anyaghoz.
A THC ha nagyobb feszt érzékel mint a rajta beállított érték, akkor kiadja a Mach-nak a THC-Down parancsot.
Ekkor a Z tengely elindul lefelé míg a THC küldi ezt a kontaktot, vagy a Mach a megadott Min értékre nem fut.
Viszont ha a THC kisebb fezsültséget érzékel akkor a THC-up lép életbe ilyenkor felemeli a Z-t míg a vágófeszültség be nem áll a beállított értékre, vagy a Mach-ban eléri a max értéket.
A vágófeszültség változása pedig az anyag és a pisztoly közötti távolság különbségéből adódik. (PL vetemedik a lemez)

y9au2mspr

Szia Pál.

Van THC a gépemen és használom is (proma). Nekem nem vágás közben van a bajom,hanem bemérésnél vékony lemeznél.

000000000

Akkor értem már.
Tehát a Z tengelyen a pisztoly plusz mozog pár mm-ert ami veszi az érintőt mint egy fordított szerszám bemérő.
Miért nem balaszolod ki a pisztoly súlyát egy rugóval ezen a kis lineáron ?
Csak annyi erő kell amit még a piszoly súlya lent tart, de a vékony lemezt nem nyomja be.
Valami csavaros feszítésű húzórugóval tudnám elképzelni.

y9au2mspr

Az jó gondolat,de ha kibalansztolom a pisztolyt akkor könnyen el is emeli nekem,mivel a munkakábel felüről belógatva van. Ettől függetlenűl kipróbálom és csökkentem a tömeghatást.Köszönöm az ötletedet.

y9au2mspr

Az élhajlító masina is megkapta a festést. Most már csak valami értelmes élhajlító szerszámot kell vennem hozzá.