Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

y9au2mspr

És az igért videó a gép működéséről.

part01

part02

0s07z7g7

[#eljen]
- Végre szépen vág a masina.

- A G kóddal kapcsolatban : olyat nem csinálunk hogy az összes alkatrészbe kivágjuk a lyukakat utána pedig a kontúrt. 1 alkatrésznek kivágjuk a lyukait utána a kontúrját stb. A Sheetcam-be fel kell robbantani alkatrészre a dxf rajzot.( Break up manually nested drawing).

svejk

SültkrumpLee

Ha ne adj isten elmozdul az anyag akkor megy a fejvakarás hogyan is kéne vissza állítani.
Lehet ez a hő miatti vetemedéstől vagy a fej belemegy a lemezbe (ez thc-vel is össze jöhet). Olyat ritkán látni hogy valaki ütközőre tegye be a tábla lemezt.[#vigyor2]

SültkrumpLee

a vége lemaradt
szvsz jobb ha egymás után van kivágva (egyesével) mint ha egyszerre akarnánk az összeset. A gépnek mindegy ígyis ugyis kikell vágni [#papakacsint] csak nekünk nem ha kuka a tábla lemez.

ajpwg6jrn

Én a helyedben vennék egy ebay-es 15A-es DC motor vezérlőt.
Meg hozzá használtan egy áttétes 24V-os DC motort, 200W-os táp és kb. elkészült minden. Ezen a vezérlőn rajta van vezetékkel egy poti is. A start-stop-ot egy toggle mikrokapcsolóval oldanám meg úgy hogy a poti jelbemenetét vagy 0-ra vagy a poti  lábára kapcsolnám. (Egy rajz megint egyszerűbb azt hiszem.)
A DC motor és táp kb. mindegy. Egyébként van hozzá mindenem, ha érdekel, akkor összerakom neked egyet, csak a motort kell mechanikusan illesztened a befogószerkezetedhez. (Ha érdekel írj egy mailt és megbeszéljük.)

svejk

Köszi!
Már megint túl akartam bonyolítani. :)

ORCA17

Szerbusz Szabolcs!

Nekem van egy ilyen

innen vettem

EBAY

Ha sürgősen kell használatba helyezned, szíves odaadom, de vissza kellene vásárolnad

Kijelzi 4 digittel a fordulatot, tehát pontosan beállíthatod mindíg ugyan azt a kívánt fordulatot.

Üdv
Csaba
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

y9au2mspr

Köszönöm a tanácsodat. Megfogadom és legközelebb már így fogom vágni a lemezt. Az ,hogy vág a nektek köszönhető.  Ma thc is be lett kötve. A külső kontúrt szépen vágja. Lv4-be r7 furat nem szabályos kör mivel thc belemozdul a magasságba. Thc kikapcsolva szebb ,szabályos kört vág. Erre van valami ötleted?

y9au2mspr

Köszi a tanácsodat. Erre felé gondolkodom én is. Érdeklődésem felkeltve holnap fontolóra veszem a te általad kínált lehetőséget.

y9au2mspr

Szia. Köszönöm a feljanánlást,de Annyira nem sürget. Szuper a belinkelt elektronika. Talán nekem nem is kell wifi controller hozzá.

ORCA17

Szívesen[#wink]

Most már jobban képbe leszel, hogy mit kell keresned.
Van ott olcsóbb és távvezérlés nélkül is, és ingyen szállítással.
Én egy scala hajó kiegészítő vezérlésére akartam felhasználni,
de a 30 méter hatótávot kevésnek ítéltem.
Ez a hajó:

Sok sikert a forgatóhoz.

Üdv
Csaba
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

y9au2mspr

Szépséges modell. Gratulálok hozzá.

0s07z7g7

Ha használod a SheetCam fájlokat amit küldtem, akkor(talán) érvényesül az a szabály hogyha a fúrat átmérő kisebb mint 20 mm akkor 60%-os vágási sebességgel vág a gép és a THC-t nem kapcsolja be. (a lassabb sebesség és a kis rádiuszú fordulás miatt nem jó az általános THC feszültség, emiatt letolja a fejet alacsonyra a THC. (sajnos a THC nem tud 2 feszültség értéket kezelni. Az lenne a jó hogy egy THC fesz. az általános kontúr vágáshoz, és egy a kisebb sebességű lyukakhoz állítható legyen.....)

A SheetCam fájlban a szabályoknál állítsd be hogy ne kapcsoljon be a THC kisebb lyukaknál.

y9au2mspr

Szia.

Természetesen használom és be is lassúl ahogy írod. A thc viszont nem kapcsol ki ebben az esetben. A sheetcam-ben hol tudom a "Break up manually nested drawing" lehetőséget érvényesíteni ? Nem találom sehol ezt a lehetőséget.