Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

000000000

Xabi,

Kapcsoló üzemű tápok kimenete, vagy nevezzük szekundernek a kimenetén a 0Volt vagy nevezzük földnek nincsen a védőföldre kötve.
Vagyis a táp kimenete izolálva kell legyen a védőföldtől.
Mérj meg egy kapcsi táp kimeneti 0V-ja és a védőföld közötti ellenállást és látni fogod, hogy nincsenek kapcsolatban.

Ha a 0V-ot és a védőföldet közösíted mesterségesen, azzal megszünteted a HDBB2 optikai leválasztását, hiszen a PC és USB földje a védőföld potenciálja. Ha a HDBB2 táp szekunder 0V-ját is ide kötöd, azzal "áthidalod" a leválasztást.

svejk

Adott estben árthat, mégpedig a mechanikus érintkezőknek. 10 uF esetén már kötelező soros R áramkorlátozó tag.

kaqkk007

Én 100n -t javasoltam  Bankimajki 2,2mikront egyik sem éri el azt ahová már érdemes lenne áramkorlátozást rakni és a környéken sincs mechanikus érintkező ...

0s07z7g7

Értem amit mondasz,de szerinted miért fagy le az UCxxx ? Nekem is hasonló esetem volt ha nincsen bedugva a HDBB2-be az UCxxx és a háttérbe virtuálisan fut, akárhányszor gyújt a plazma nem fagy le az UCxxx, ha bedugom a HDBB2-be akkor fagy.

Már vagy 10x elmondtam két hiba van az egyik hogy lefagy az Ucxxx a másik hogy a HDBB2 bejövő jelét megzavarja a plazma gyújtás ezért RESET-eli az UCCNC-t.

Első körbe a fagyást kéne megfejteni. Szerinted mitől lehet ? Nekem erős a gyanúm hogy valahogy a HDBB2-ben a GND az USB-s és a vezérlő oldalon valahogy nincsen szétválasztva, ez zavarja az Ucxxx-t és ezért fagy le...

kaqkk007

Semmi gond, keresd a hibát az UCCNC ben de nem fogod megtalálni , a vezetékeken felszedett zavarjelek resetelik a cuccost miért nem próbálod ki amit javasoltunk ? 10 db 100n s kondi kb 200Ft ....

ANTAL GÁBOR

Össze kellene dobni ideiglenesen egy leválasztó kártyát és azzal tesztelni a dolgot Az optók meghajtásánál és a fototranzisztorok munka ellenállásnál szabadabban gondolkodhatna az ember

000000000

Szia,

Igen, valahol szerintem össze van földelve a 12V táp kimenetének a 0V-ja és a PC földje (védőföld).
Ahogy írtam, azt kellene megkeresni, hogy hol vannak összeköttetésben és megszüntetni a kapcsolatot.

y9au2mspr

Reggel a hdbb2-re akksiról adtam betápot. Ebben az esetben nem jelentkezett üzem alatt a hddb2 és az uc300 között mérhető kontakt. A tápot lecseréltem Makrai typ:ME.40.14/3ASW-P https://www.google.hu/search?q=typ:ME.40.14/3ASW-P&client=opera&hs=2PZ&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiM1Mv8w8fOAhXHKcAKHWw3BDIQ_AUICSgC&biw=1366&bih=658#tbm=isch&q=makrai+t%C3%A1p+Me-40&imgrc=95DzTAe_7o3s7M%3A" TARGET=_fnew>kép
ezzela tápegységgel sikerült a leválasztás (elméletileg). Minden bemenetre raktam egy ferrit hengert és átvezettem rajtuk a vezetékeket. Délelött folyamán megpróbálok egy tesztet ismételten.

ANTAL GÁBOR

És a bankimajki és kaqkk007  által javasolt kondikat is beépítetted már ?  Javaslom hogy látogasd meg a kollégák honlapját és értékelni fogod amit mondanak.  Ha visszaemlékszel  még az Xc= 1/ 2*pi *f*C összefüggésről, és a kondi jótékony hatásáról is beszélgettünk

y9au2mspr

Most az alábbiakat csináltam.

elektronika:
HDBB2 külön 12 betáplálás(makrai táp)
UC300(usb betáp)+PC Szünetmentesen keresztül táplálva.(230V-ról).Nem mérhető az uc300 és a hdbb2 között kapcsolat feszültség alatt sem!
Föld:
1,Gép váz+plazmavágó 1.szonda
Uc300+PC+kábelcsatorna 2.szonda.  Kétfelé vettem a helyi földet mivel két szondát ütöttem e korábban egymástól 4m-re. Szakadás vizsgálat jelez kapcsolatot a kettő között.
Kb.35 pilot gyújtást követően kifagy.  
2,Plazma vágó hálózati föld,Gép váz helyi föld 2.szonda,uc300 helyi föld 1, szonda. A gép váza és az uc300 között nincs mérhető kontakt. Az OHM érték 0.
A negyedik.próbálkozásra kifagyott az uc300.
Eddig tömören ennyi.
Csak jelzem,az összes bemenetem be volt kötve. Most kikötök mindent és megismétlem a tesztet mindkét földelési verzióval még a délelött folyamán.

000000000

Sziasztok . Lehet , hogy hülyeséget mondok de mi anno az előző cégnél ahol gépet raktunk össze és jelentkeztek a gyújtás közbeni problémák akkor először a munkakábelre húztunk egy földelt árnyékoló harisnyát - itt meg a feltöltött képeken nem látom , hogy árnyékolva lenne . Elnézést , hogy tudatlanul belekotyogtam de én is gép építés előtt állok és olvasgatom a hozzászólásokat valamint nekem is a tervek szerint HDBB2 lesz beépítve .

svejk

Ugyan megígértem, hogy nem szólok bele, de áruld már el mit is jelent az, hogy kifagy az UC300.
Olyan szavakakt használsz már többedjére amivel sosem találkoztam.

0s07z7g7

- Ha az UCxxx kifagy akkor leáll az UCCNC program és újból kell indítani (tehát totál gáz), néha még az UCxxx-t is ki kell húzni az USB-ből és újra be dugni.
- Olyan gyorsan csinálsz mindent hogy én sem tudom követni (ha valaki mondja hogy csipke bogyóval kell kenni Te bekened :) )

Próbálok kevesebbet bele szólni én is, de azt próbáld már ki hogy az UC300+számítógép+összes elektronika vezérlés fusson szünetmentes tápról (úgy hogy ki van húzva a konnektorból) és esetleg még a HDBB2 aksiról kapja a tápot.

Ha így is fagy, akkor nincsen ötletem, elküldöm az ETHERNETES UC400-at postán, próbáld ki azt is.

ANTAL GÁBOR

Ki ( meg ) fagyás amikor egy folyadék az intenzív hőelvonás hatására halmazállapotot változtat és megszilárdul . [#vigyor4][#vigyor4]

y9au2mspr

Szia. Belehúztam fém gégecsőbe az egész munkakábelt.