Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

y9au2mspr

Közben rájöttem,hol találom.(parts ablakon belűl egér jobb gomb klikk). Ha rányomok akkor annyit csinál,hogy a behívott rajt neve mögé zárójelben rak egy 1-est valahogy így pl.  Metal lv3 alu (1). Ezen kívül nem csinál semmit a rajzal,nem szedi alkatrészekre a művelet sorrendet.

y9au2mspr

Sziasztok.

Mára oda jutott a dolog,hogy napi szinten vágok a géppel. A gépi fej meghibásodott és még jelenleg sem készült el. A trafimetes fejet még nem vettem meg. Jó lenne kitermelni a jelenlegi pisztolyaimmal annak az árát. Túl sokat költöttem már erre a projectre. Jelenleg a kézi pisztoly van felcsatolva a gépre. Xabi által kapott job file-ok kiválóan alkalmazhatóak az én gépemen is. Csak kis változtatásokra van szükségem a megfelelő vágáshoz. Tegnapi munkámba való betekintésére itt van egy videó. Szép estét mindenkinek.
videó

vjanos

Miért kell a kieső darabok közt plusz keretet, anyagot hagyni? Egy vágással nem lennének pontosak a szomszédos alakok?

etc77f5nr

Akkor úgy kell rajzolni a darabot, hogy számolni kell a vágás vastagságával, ami viszont változó lehet. Plusz a hőbevitel.

y9au2mspr

Megmondom őszíntén még idáig nem jutottam el . jó a gondolat,csak elösször meg kell ismernem a vágás közbeni események miértjét. Idővel szeretnék az általad leírtak szerint is vágni.

0s07z7g7

- Még egyszer gratula hogy vág a gép, tegyél fel minél több fotót, videót hagy tanuljunk.

- Nem nagyon tudsz közös kontúrral vágni részben a méret pontatlanság miatt, a plazma nagyon nem szereti ha át kell mennie egy már átvágott árkon, illetve ha belegondolsz nagyon nehéz az alkatrészek csoportosítása és a vágásirány megtervezése. Az AjanCam ingyenes CAM programba vannak rá megoldások, de szerintem csak gáz oxigénhez való. Elég hamar elfogsz jutni odáig hogy nem állsz a gép mellett, ezen esetben is a legjobb alkatrészenként vágni, sokkal kisebb a veszteség ha valami zűr lesz.

y9au2mspr

Egyetértek . Olyan esteben gondoltam a közös kontúrt ha lemez csíkokat akarnék vágni. Perzse inkább vágjon külön. Az csak egy selejtet ad ha hiba lépne fel.

y9au2mspr

Sziasztok.

A napokban eléggé lehűlt a levegő a csarnokban. Egyenlőre még nincs fűtése. Ez okozhat mechanikai szorlást és ennek következtében lépésvesztést a plazmavágóm léptető motorjánál? Azt vettem észre,hogy a z tengely kitolt állapotban mintha kicsit szorulna.Van rá precendens ,hogy a bemérést követően mikor vissza akarja húzni a fejet a motor  bedarál és nem forog a motor temgelye. Jelenleg +7°C van a csarnokban.

000000000

Szia . Én most rakom össze a z tengelyt a plazmavágómra . Léptetőmotorral működtetem majd én is . Azt szeretném kérdezni  ( elnézést de nincs kedvem végiglapozni-olvasni a topic összes oldalát [#worship] ) , hogy neked milyen nyomatékú motor van felszerelve és milyen áttételt használtál ? Én golyós orsót szereltem be a mozgatáshoz és nálam sincs fűtés most azaz még 7 foknál is kevesebb van valamivel de nem érzek mechanikai szorulást ha kézzel forgatom az orsót .

ajpwg6jrn

Szervusz Szabi!

A léptetőmotorok adatlapjaiban meghatározott hőmérséklet tartományig biztosan nem szorulhatnak a motorok. (Igazából szerintem csak nagyon extrém hőmérsékleten okozhat ez gondot. A mágnesek mágneses tere viszont hőmérséklet függő.) A mechanikai szorulást én nem a motornál keresném, hanem a lineároknál vagy orsónál.

y9au2mspr

Szia. Nem a 23 van azt hiszem 2,1Nm.

y9au2mspr

Szia. Valóban ott kell keresnem a hibát. Viszont most lejebb vettem a sebességét és egyenlőre ez elég neki.

y9au2mspr

Az áttétel trapéz menetes orsó. 16x5 menet.

000000000

Köszönöm a válaszod . Még egy kérdés encoder van rajta ?

y9au2mspr