Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Tehetnél fel egy távolabbi fotót is. Homemade?

y9au2mspr

Igen, saját gyártmány. Holnap készítek egész alakos képet.

y9au2mspr

Az ígért kép. Közben megjött a 4v matrica is.

ywathzay

Kösz, nagyon ügyesen megcsináltad. Az a matrica annyiért nem drága. Lehet tudni honnan vetted?

y9au2mspr

y9au2mspr

Szia.

Itt vettem . Szállítással 99+áfa volt.
link

y9au2mspr

A hétvégére beépítésre került a gépembe egy centrál csatlakozó. Megérkezett végre  a Trafimet Autocut AW201 P vágófej is. A jövő heti programom eleje lessz ennek felcsatolása a gépemre és tesztelése. Külsőleg engem neggyőzőtt. Remélem a vágás is pozítiv irányba fog haladni.

Majd jelzem az eredményeket.

y9au2mspr

Felraktam a fejet.  A Próba vágás jónak néz ki. A HF gyújtás is csendesebben ,kisebb zajjal történik. Ami a legfontosabb,hogy pár próbálkozást követően számomra tökéletes felületet,élet vágott a gép. Igaz,csak 5mm-es lemezzel próbálkoztam,de mind a négy oldal illetve belső furatolás is színte 90° lett. Reménytelien várom a folytatást holnap élesben.

fn47xk7ei

Gratula [#taps]Valószínűleg az élettartama is jóval hosszabb lesz ennek a vízhűtéses fejnek mint a régebbi gázhűtéseseknek  .

y9au2mspr

Az előzőek is vízhűtéses fejek voltak,csak sajnos irtózatos rossz minőségűek. Továbbá semmi féle support nem volt elérhető.A kopoalkatrèsz is bizonytalan minőségben érkezett. Ezek voltak a legfőbb indokok a váltásra.

fn47xk7ei

Akkor rosszul emlékeztem visszaolvasni pedig meg sem próbáltam no de nem is lényeges .

y9au2mspr

Ma vágtam egy kicsit az új fejjel. Meglepően kevés levegő mennyiségel elvan a fej. A kínai fej azonos fúvóka mellett legalább a dupláját igényelte.lv 3 mm anyag kb 4fm vágás után esik le 8 rol 6 bar-ra a nyomás 1300 mm/perc mellett a kompresszor pufferja. Fura volt ,hogy miért nem kapcsol a kompresszor már... A vágási minőség ma is számomra kiváló volt. Igaz,csak 3 mm vastag anyagot vágtam,de olyan kicsi alkatrész vágása mellett (30mmx40mm) is szép sarkok ,kontúr, merőleges élek maradtak. Volt az alkatrészen két kiálló 10*5 mm es tájoló fül,ami majdnem tökéletesen megmaradtak, nem olvadtak be a végei sem. Sajna képet nem készítettem.

y9au2mspr

A levegő puffer a rendszerben kb.120L körül van.Ma védőszemüvegen keresztül nézve a plazma íven láthatóan szebb , fókuszáltabb kiáramlás volt megfigyelhető a korábbi fejekhet képest.

fn47xk7ei

Én kiszereltem a centrál csatlakozót a plazmavágóból és fixre kötöttem be a munkakábelt de most rövidnek bizonyult  így újragondoltam a dolgot és újból megcsinálom centrálosra csak már úgy hogy egy 2 méteres hosszabbító végére teszem kis fémdobozba szerelve .

y9au2mspr

Azért jobb ha van centrál. Kényelmesebb a pisztoly lecsatolása. Nekem fontos,mert használni fogom a kézi pisztolyt is.