Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

y9au2mspr

Svejt!  

Köszönöm a hasznos és érdekes hozzászólásaidat.

remrendes

0s07z7g7

Elméleti logikám nem hiszem hogy jó, de kérlek ha nem nagy kérés próbáld ki :
Ha jól értettem a vészleállító(k) visszakötése után rögtön fagy a rendszer.
Kösd vissza csak a vészleállító(kat)nyomd be az összes kapcsolót, az Active Low pipát változtasd a jelenlegiről másikra így zárt lesz az áramköröd (ha kihúzod a kapcsolót akkor fog leállni a rendszer). így elvileg áram folyik a rendszeren ha gyújt a plazma a plusz zavaró "feszültség" csak hozzáadódik a jelenlegihez, de elvileg az alap zárt jelleg nem változik.

Szerintem nem lesz jó, de most úgyis benne vagy a problémákba, az én agyamból meg legalább kitörlődik ez a teória ha nem lesz jó.

y9au2mspr

Szia. Rendben,holnap kipróbálom és jelzem az eredményt.

y9au2mspr

Svejk ilyesmi relére gondoltál a senzorok kapcsolásának leválasztására?

http://www.webaruhaz.klavio.hu/?id=85b75cfc564c4822863dbd4884138991&p=termeklap&tkod=2111" TARGET=_fnew>link

y9au2mspr

Xabi,értem az elméletedet,és elgondolkodtam azon,hogy lehet a senzorokat is úgy kellene kialakítanom,hogy a végállásoknál is legyen kacsolt állapotban és akkor elméletben ezeken is állandóan folyik át áram. A fejbemérésnél is a sensort hasonlóan kellene kialakítanom. Hű ez azért nem kevés melóval járna. Egyenlőre félreteszem mind ötlet.

svejk

Az elektromos vagy fémes alkatrészeket letestejük, földeljük nem kitesteljük.

Lassan úgy gondolom, hogy keress meg inkább egy legalább elektronikában jártas segítséget.
eleve több szem többet lát.

Nekünk mesélhetsz is napestig nem olyan mintha ott volnánk.

A leválasztótrafót már írtam pár napja.
A számítógépet,  monitort, és az összes kapcsolódó perifériát arról kellene kipróbálni. természetesen 230/230 v-os biztonsági elválaszó tarfóról beszélek, lehetőleg árnyékolással a primer és szekunder közt.
De ezt csak próbára, ha nincs ilyened azért ne vegyél.

svejk

Az alap, hogy a végállás, vészstop nyomógombok NC-sek, hiszen védelmről van szó.
Ez másképp elképzelhetetlen.  
Az ok az, hogy két vezeték zárlátának az esélyes sokkal-sokkal kisebb mint egy szakadás.

De itt más az alap probléma, van rá egy söröm, hogy ha az elosztó panelba csak az egyik vezeték is van bbecsatlakoztatva már akkor is kiakad a rendszer.

y9au2mspr

A sört te iszod meg mert ahogy mondod bármelyik vezeték is megy be az zavart kelt.Legyen az sernsor vagy kapcsoló.

y9au2mspr

Igen,én is úgy érzem,hogy kevés leszek ide és kell egy szaki a témában. Vagy csak lehet az egészet az elejéről kelleném kezdeni és lépésről lépésre haladni.  

svejk

Most nézem, pedig a távközlés nem egy vadidegen táma.

y9au2mspr

Ő,igen. Mikros antennák telepítése,beüzemelése(5ghz-38ghz-ig) a munkánk egy része és az ezekhez tartozó háttér elektronia.Igaz én már három éve nem ezt csinálom(néha kimegyek azért szerelni) Távközlési tornyokat gyártunk saját és más szolgáltatók részére. Most ez a fő profilom és jobban is érdekela távközlésnél. Emellett én is sokat szereltem az elmúlt tíz évben villamos berendezéseket(gyerekkoromban is természetesen csináltam sok jó dolgot a gyerekszobámban-elektromos főggönygarnis elhuzó stb :-)),de ilyen szakmai mélységekbe még nem ütköztem mind most ezzel a vasolvasztó masinával.Nekem nem tanúlt szakmám a villamoság és ez rendessen vissza is üt. Ezért is a sok értetlenkedés mikor szakmai hozzászólás érkezik. Persze próbálom megfejteni,de nem mindig sikerül. Miért kellenék én megoldást keresni a problémámra és miért nem keres a termék gyártója,hogy ha a jövőben valaki ilyen gépet akar építeni akor ne kelljen neki is így keveregni a gúlyafo.ban. Miért nem lehet csakegyszerűen bekötni a vezetékeket és kész. ÉN egy komplett rendzsert is vennék amit becsavarzok és kész. Ezt kezdem hiányolni a jelenlegi helyzetemben,de ez érthető is azt hiszem. Ez a hdbb2 vajon jó lessz nekem? Lehet mást kellen kipróbálnom. Azuc300-ra csatolhatok mást is a hdbb2 helyett próbára.

svejk

Értelek.

Még az sem dőlt el, hogy mi a legzavarérzékenyebb.

Lehet már a PC-UC300 kidől önmagában nem?

y9au2mspr

Itt van egy rajz egy plazmavágó gépről és a bekábelezéséről. Az,hogy melyik bemenet van használva az adott célra az mindegy gondolom?  Itt a rajzon az van,hog a fej is le van árnyékolva és az összes árnyék megy a föld-re. A fej árnyékolására milyen megoldást lehet alkalmazni?

http://www.nyeste.hu/vezetekezes.pdf" TARGET=_fnew>link

y9au2mspr

Lehet. Legközelebb laptopról fogom a kísérleteimet folytatni. Emlékeim szerint az nem volt annyira érzékeny.