Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

y9au2mspr

"MEgjelőlnéd,hogy pontosan..."

0s07z7g7

Sorry, kicsit lusta voltam csak az új fájlokat kiválogatni, és a könyvtár struktúrát jól beállítani.
A Macro _Default könyvtárat a Profiles könyvtárba kell másolni.
A plugins-t a plugins-ba
A SlimDx.dll és a defaultxbox360GpC.txt az UCCNC főkönyvtárba.  

Az általam írt 2 plugint az UCCNC programon belül tudod bekapcsolni. CONFIGURATION/GENERAL SETTINGS/Configure plugins ott a 2 db author : xabi pluginnál kipipálod a 2 ablakot és újból indítod a programot.

- A Xbox360 plugin akkor fog menni ha a windows alá töltesz PC XBOX360 driver-t (lehet hogy csak égi windows-hoz kell).

- A plasma pluginom pont jól jön most neked, mert kiválóan látod rajta mit csinál a THC. Eleve látod rajta mikor merre menne Up/Down illetve amíg nem a SheetCam-es fájlaimat használod ami automatikusan kapcsolja majd ki be a THC-t, egy gombnyomással (THC On/Off) bármilyen vágás alatt ki/be tudod kapcsolni a THC-t.

y9au2mspr

Szia. Így már érthető. Köszönöm szépen a leírást. Holnap nekiugrok és teszek egy próbát az általag küldött job file-al generált g-kóddal.Ha elég két bemenet is a thc-n akkor holnap ki is tudom próbálni ha minden igaz.

y9au2mspr

A hddb bemenetkenél melyik lábra kell kötni az up vagy a down kimenetet a thc-ből.(proma150)

PL:input1(hddb2)
A thc gnd kimentet a 17-es bekötési pontra
Az Up kimetetet akkor melyikre kell raknom? 18-19-20?

y9au2mspr

Énazt értelmezem ezen,hogy ugy kell bekötnöm mind egymechanikus csatlakozót. vagyis a 17-18 közösítem. a 19 és 20 pedig lessz a gnd és a thc up .

y9au2mspr

NOs THC is bekötve. Vannak észrevételeim vele kapcsolatban.

Bekapcsol a gyujtás és elindúl a vágás. A feszt 160V-ra raktam a thc-n pl. Na most mikor 60A-el vágom a 4m-es lemezt azt csinálja,hogy a kezdeti 4mm-es beszúrási magasságot megemeli 5mm-re. a fesz vágás közben a thc-n 120 V körüli értéket mutat. A thc limit 0,2 - 5mm.ig van beállítva. Miért megy felfelé a fej. Nem lefelé kellen jöbie ebben az esetben,hogy emelkedjen a feszültség?

y9au2mspr

000000000

Szia,

Pont fordítva, a hosszabb ív nagyobb feszültséget jelent. Ha lefelé hozza a Z-t azzal csökkenti a fesz.-t.

y9au2mspr

A thc up in es a down ping active low ki van pipálva?
 THC COM lábra a 17.lábat (GND) kötöttem. A THC kimenetet a 18. (input -) lábra. A 19. (input +) lábat pedig összekötöttem a 20. (+12V) lábbal.

ANTAL GÁBOR

Nem vágok plazmával De : ha veszel egy közönséges pálcás hegesztő trafót és adott áramerősségnél meghúzod az ívet akkor a feszültség emelkedni fog. ( egyszerűen ráakasztol egy voltmérőt )    Pl I = 120A    Uiv normál= 28 V   meghúzva =35 V .  Szerintem ezt csinálja a plazma is  más az ívfeszültség az intezív gázáramoltatás miatt

000000000

A diagnosztika fülön nézd meg a virtuális LED-eket. Amikor a plazma egység nem üzemel, akkor a THC LED-eknek kikapcsolt állapotban kell legyenek. Ha fordítva van valamelyik, akkor az active low pipa állását meg kell fordítanod.

y9au2mspr

Á,értem és időközben a tesztelésekkel kezdtem rájönni. Köszönöm a válaszodat.

y9au2mspr

köszönöm a szakmai értelmezést.

y9au2mspr

Megnéztem és alaphelyzetben nem világítanaka ledek. Bekapcsolást(active low) követően mindkettő kigyulad,vagyis jó a beállítás.Köszönöm a segítségedet!

y9au2mspr

xabi,az által küldött pruginokat stb bemásoltam a megfelelő helyre. Plugin aktíválása(plasma tch enable) és ujraindítás. Na most ami jött az hidegzuhany lett egy kicsit,de már kezdek hozzászokni,hogy semmi nem megy egyszerűen ebben a plazmázásban.  

1.-I/O SETUP-Enable thc control kipipálva -THC UP,THC DOWN beállítva megfelelő port pin értékkel.THC min 0.1 max 100 - THC Feedrate 500 - THC on delay 0.2.- CONTROL THC EVEN... nincs kipipálva.  

Ebben az esetben az általad küldött job-file-al generált rajz(rétegek rendben) annyit csinál,hogy elmegy a kezdő pontra,beméri a fejet- Vissza áll 4mm-re(próbáltam 2mm-es lis)Gyújt a plazma elindól a körön belül a bekezdést megcsinálja majd mire jönne a kör megál ,de az ív még megy pár másodpercig majd kialszik. CYCLE STARTI ismét és megcsinálja a kört gyujtás nélkül.
2.-I/O SETUP-Enable thc control nincs kipipálva -THC UP,THC DOWN beállítva megfelelő port pin értékkel.THC min 0.1 max 100 - THC Feedrate 500 - THC on delay 0.2.- CONTROL THC EVEN it hte THC on... kipipálva.

NOs,ebben az esetben ugyanaz a g-code használatával a következő történik. CYCLE start. elmegy az első kezdő pontik. Fejbemérés megvan úgy mind az elsőnél. Pilot gyujtás indúl majd fél másodpert múlva a relé kikapcsol(probe pin) és megáll a művelet. A g-code itt meg is áll. Ha rányomok ismételtem a cycle startra akkor ismét gyújt és ha szerencsém van akkor elvégzi a kör vágást ha nem akkor nem. Úgyanígy a külső konturral is megcsinálja. Ha megy a THC szépen utánállítja a fejet a beállított feszre(55A plasma THC 123V +- 4V THC késleltetés 0.5s) MIt csinálok márt megin rosszul. Lassan de kezdek becsavarodni. A legroszabban még nem is mondtam. A THC bekötését követően a kábel árnyékát bekötöttem a zsekrénybe egy test csvarhoz. Jelentem mindne egyes pilot gyujtáskor ismét kiakadt az uc300. Mérgembe mind a vázat mind a plazma vágót belekötöttem a helyi föld szondába csillag pontban. A vezérlőt ebben az esetben is kihagytam belőle. MOst így jónak tűnik a dolog(ezt már korábban is sokszor gondoltam)A pilot gyujtások nem ütik le az uc300-at jelenleg.