Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

remrendes

Valoszinuleg nem kene beleugatnom, mert nem ertek az elektronikahoz. De nem lenne erdemes a vegallaskapcsolok jeleit egy kulon mikrovezerlon kiertekelni? Es ezt kotni az UC-be?

y9au2mspr

Csaj nyugodtak kérdezz és én örömmel olvasom az infókat.

svejk

Úgy hat napja már ajánlottam/kértelek köss kis mindent és indulj a nulláról.
De végül is nem nekem a fontos. :)

0s07z7g7

- Ha nem árnyékoltak a vezetékeid az gond lesz. A motor és a végállás kapcsolók vezetékei sincsenek árnyékolva ?
- A zárt alatt azt értem hogy a kapcsoló átengedi az áramot. Nem tudom mi a villamos szakkifejezés.

gaben

Szia,

én a helyedben ilyen tracon-os szutykokat biztos nem tennék a gépemre.

svejk

NO -- Normally Open -- alaphelyzetben nyitott
NC -- Normally Close -- alaphelyzetben zárt

svejk

Kiegészítés az előzőhöz.
Váltókapcsolóknál:
C vagy COM -- Common -- közös érintkező

y9au2mspr

Szia Svejt.

Kikötöttem mindenérzékelőt,(kivéve a végállás kapcsolót nem mertem) ,de az a baj,hogy a magassság bemérő sensort sem tudtam kikötni ,mivel nekem ez szükséges a xabi által küldött módosításokhoz. Továbbá megmondom őszíntén már azt sem tudtam a végén mit hova kötök. Hagytam is az egészet a hétvégén és inkább pihentem egyet fejben.

y9au2mspr

Szia.

Milyen kapcsolót ajánlanál az én gépemre? Én sem ragaszkodom ezekhez,csak ez van a fiókom mélyén jelenleg próbára.

svejk

Mindent kikötni, kézzel indítani a plazmát és úgy tesztelni.

gaben

Szia,

én tuti, hogy ilyesmi http://www.cncpart.hu/elektronika/vegallas/induktiv-erzekelo-8mm" TARGET=_fnew>induktív érzékelőt fogok tenni a gépemre.

y9au2mspr

Én ilyeneket használok jelenleg. Akkor most ezek jók vagy sem?
http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?productID=431" TARGET=_fnew>link

y9au2mspr

Szia. rendben,akkor így fogok tenni. Minden sensor és a vész stop gombok is ki lesznek kötve és a pisztolyt kézzel fogom kapcsolni. A magasság bemérést hogy oldjam meg. A jelenlegi xabi verzióban ezt a mveletet el fogja végezni indításkor.

szf

Az a traconos kapcsoló amit először linkeltél olyanok vannak a sok tízmillás gépeken is .Nem befolyásolja a pontosságot és nem érzékeny a zavarokra. De találkoztam induktívokkal is, igaz ott ott már többször találkoztam a kötődobozban egy ellenállással ami a kimenet (kapcsolt jel) és a negatív közt volt, ha ez nem volt bent akkor "megbolondult" a gép. Szkópal mérve lehúzta a bemenetet és nem látszódott a zaj.

gaben

Én meg nem bízok meg a traconos cuccokban. Tavaly helyeztünk üzembe egy naperőművet, ott minden traconos volt. Aztán pár héten belül minden megadta magát és cserélni kellett.