Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

jani300

Hát ez most okoskodásnak fog tűnni , de jobb nem jut eszembe :(
5eres betápkábel .[#nemtudom]

y9au2mspr

Megjött a thc vezérlőm(proma150)

Elolvastam az üzembe helyezési kiskönyvet. Jól látom,hogy a test a pozitív és a munkakábel(pisztoly) a negatív polús?
Na most a hibák elkerülés végett(jelentős anyagi kár) a test kábel raszterjából kötöm a + bemenethez,a pisztoly raszteljából a - negatív bemenethez?

y9au2mspr

öt eres betáp kábel van húzva az e-on szekrénytől a sez dobozik. De hiába,mert a PE+N egy közös szál,vagyis hiába jön zöld és kék az egy közös soroló. A géphez éppen ezért más csa k négy eres megy.

y9au2mspr

Most megvárom ac uccnc licensemet . Addig megcsinálom a módosított földelést. Bekötöm a thc elektronikát és meglátjuk a továbbiakat.Majd jelentkezem,de most megyek és csinálok valami kézenfoghatót is.

svejk

Ezt ha lehet szabatosabban leírnád még egyszer?

y9au2mspr

Szia Svejt.A villany szekrényből én a géphez letelepített sez fali elosztóba 5x10mm2-es sodrott rézvezetéken vittem a betáplálást. Mivel a forrás (e-on óra után)ponton nekem a nulla és a föld szál egy közös sorolóra van csatolva. Hogy ez miért vanígy azt nem tudom,de ha az eon szakemberei ezt a villanyóra letelepítésekor így jónak látták akkor gondolom ez így jó is. Vagyis a plazmavágó géphez vitt áramforrás zöld-sárga és kék szála az egy rasztelre van csatolva a villany óránál. Továbbá a plazma vágó gépen L1-L2-L3 bekötési lehetőségem van sorkapocsba. A nulla az meg a gép házához egy kifelé álló M8 menet. Éppem ezért a fali aljzatból én már csak egy négy eres vezetékkel áltam ki(L1-L2-L3-PE).

jani300

Vannak 3 fázisú gépek amihez nem kell nulla , oda elég a megfelelő keresztmetszetű 4 eres kábel .
A mérő után már külön kell szerelni a nullát és a földet ! Nem közösíthető !
Ezt nem bírálhatod felül .

gaben

Már miért ne lenne közösíthető? Teljesen szabványos. Az már más kérdés, hogy FI relé beépítésekor már nem lehet alkalmazni a nefházást.
Millió és egy lakás, műhely, családi ház, stb. működik a mai napig így. Persze a korszerű elektromos hálózat már nem ezt kívánja meg.  
Tehát ki kell alakítani a mérőnél egy helyi földelést és onnan külön szeparáltan kezelni a nulla és földet az elektromos rendszerben.

jani300

Nekem úgy tűnik ugyan azt írtuk .

hyuekyh7a

Hát mondjuk így
https://www.google.hu/search?q=3+f%C3%A1zis%C3%BA+zavarsz%C5%B1r%C5%91&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj5htb-yZjOAhUCtBoKHWlKBYgQ_AUICCgB&biw=1366&bih=681&dpr=1#imgrc=PLdVARFaTOA1DM%3A" TARGET=_fnew>Zavarszűrés

A vázat nem feltétlen kell összekötnöd szerintem, arra figyelj hogy a tálca amin a test csipeszed van az legyen leföldelve mármint maga a csipesz.
Az kell tudni a plazmáról, hogy annak test kábele valójában plusz nulla a pisztoly pedig negatív feszültséggel dolgozik. Ez szokott sok galibát okozni kínai gépeken.
Évekkel ezelőtt jártam én is így mikor megmértem két pont feszültségét és 10V -ot mértem, de nem értettem miért égett el a panelem egyből amint rákapcsoltam a feszt.
Ezután mértem meg földhöz képest és igaz hogy 10V különbség volt de az egyik 150V a mésik pont meg 160V a földhöz képest.

hyuekyh7a

Kimaradt, hogy mindenképpen árnyékolt minél jobb minőségű és a lehető legrövidebb USB kábelt használj, és ha nem vagy rest tedd be az uc300 at egy horganyzott lemez dobozkába.

gaben

Szia Jani,

részben igen, nem kötekedni akartam.
Csupán azt akartam sugallni, hogy emiatt nem lehetne probléma Szabolcs rendszerében. [#integet2]

szf

És melyik szabvány engedi ezt meg?

gaben

Ezt most komolyan kérded?
TN- vagyis nullázás, ha jól rémlik MSZ447