Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

y9au2mspr

Nem hagyott nyugodni a kérdésés ma végre sikerült a home pozicíó helyes beállítása.

p75e6i8vg

y9au2mspr

Config-Homing/Limits. Itt megtudtam változtatni az irányt.

y9au2mspr

Egy kis videó. AZ,hogy eddig eljutottam az itt begyüjtött információk és a sok hozzá értő ember segítsége nagyban befolyásolta a munkámat. Ez idáig köszönöm és a továbbiakban is várom a hozzáértők véleményét. MOst a behordó azstal fog következni.

Az esetleges észrevételeket várom. Nekem laikusnak olyan zajos,de működik.

https://www.youtube.com/watch?v=V9NxOusqYmg&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>CNC Gépem.

y9au2mspr

A behordó asztal mozgatására gondoltam egy 3 fázisú hajtóművel ellátott motort. Igy könnyen megoldható a két irányú mozgatás,csak az indulás -megállás lenne olyan durva. A gond akkor lenne ha pl egy 12x1250x2500   303,21kg/tábla méretű lemezt akarnák mozgatni. Itt a hírtelen stop nagyon dúrván sülne el. Gondolkodtam freki váltó beiktatásában is,így akár le is tudna lassúlni az anyagmozgatás a végéhez közeledve. Viszont mivel nekem 4 tengelyes a mozgásvezérlő kártyám arra gondoltam,hogy tenni kéne erre is egy léptető motort. Van motovario hajtóművem 14-es temgel becsatlakozással több átétel variációval. (1:7 , 1:15). A kocsit lánchajtással oldom meg. Ha esetleg valaki már csinált hasonlót,vagy van ötlete várom szeretettel.

y9au2mspr

Szeretnék pár gombot kihelyezni külsőleg. Mik azok a gombok miket érdemes plazmázáshoz használni? Persze az E-stop már ki van vezetve a panelra. Itt szeretném még bővíteni. Még van 3 üres bemenetem a  hdbb2 jel elosztó panelon. Viszont még csatlakoztathatok is az uc300-ra további hdbb2-t és akkor további 5 bemenetem lenne.

y9au2mspr

Tanácsot kérnék.A T5/16 ős szíj nem nyerte el tetszésemet 3 méter fesztávban két oldalt hatással mivel a kereszt hidat kb 80 kg lett.átépíteni fogaslécre macera lenne.25 ős szélességüre egyszerűen tudnám cserélni. Vajon az elég lenne? Gondolkodtam T10-ben is már 25 szélességben,de itt a minimum hallási átmérő 60 mm. Nekem meg már 15 ős osztás férne el,igaz nem kéne 180 fokot hajolni a szíjnak max 155 fokot.

y9au2mspr

A T10 szíj használata esetén max 15-ös osztású kerék férne el.bocsi,de mobilról írtam

y9au2mspr

Nos el is dőlt a választás. A mechanikai dolgok sajnos nem engedték a T10 szíj használatát(fizikai helyhiány a jelenlegi felépítésnél),ezért maradt a T5 25-ös szélességben. Remélem elég lesz. Péntekre jön meg a szíj és a tárcsa. Szombaton megírom,hogy lett e pozitív változás. Jó lenne már letenni erről és koncentrálni végre a behordó asztalra,ami már lassan elkészül. Ide vágó kérdésem lenne,hogy a behordást mivel oldjam meg? Láncos behajtásra gondoltam.Léptetőmotor+hajtómű vagy 380v motor+hajtómű. A léptető motorban azért látok fantáziát,mert tudnám szoftveresen gyorsítani,lassítani az asztalt ami nem utolsó szempont. Várom a véleményeket.

mtwjrskb

Szia! Segíts légy szíves, hogy lehet kiszámolni a válaszodban megadott erőt?

2h0y3p4wh

0s07z7g7

Nem látom a behordó asztalodat, de én tolókapu motort raknék rá. Komplett szett vezérléssel, távirányitóval, fogasléccel mérettől függően nettó 50.000 ft-ból megvan. És itt minden ki van találva, nem kell barkácsolni, vízálló burkolat + elektronika, végállások stb....
Ha sok pénzed van végállás előtt lassít, és pacsit ad.
olcsó motorok :pl  
Proteco Mover 5N (500 Kg asztalig)
Proteco Mover 8N (800 Kg asztalig)
Proteco Mover 15 (1500 Kg asztalig)

Nem tudom mennyit értesz az elektronikához, illetve mennyire akarsz barkácsolni, de van egy csomó bontott gépimüködtetésünk (ha van kedved gyere el és válogass, ingyen oda tudok adni sok mindent.)

mtwjrskb

Szia! Köszönöm a választ! Valamit nem jól helyettesítek, mert nem jön ki az 1200N:  (6,28*6,4N)/0,005m=8 038,4N, mi az a 6,28 talán 2*pi?

2h0y3p4wh

Talán Neked azért jön ki 8000N körüli érték (nem 1200N), mert a 6,4Nm-es motorod
mondjuk 500-as fordulaton nem fog tudni csak 1Nm-t.(csak saccolom)
Persze ezt pontosan nem tudom, mert ehhez ismerni kellene nyomaték/fordulatszám jelleggörbét...
Ha esetleg rosszul gondolom, akkor majd kijavítanak...

mtwjrskb

Köszönöm a válaszod!  
Bocs XABI,hogy beleírogattam az oldaladra.