Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Molnár Szabolcs

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

y9au2mspr

Nos nagyurak elvégeztem a testelési módisításokat.  

1 verzió: Mindent bekötöttem a szekrényhez csillagpontosan. Majd onnan ki a földelő sinre. Az eredmény: 5 gyújtás-öt kifagyás.

2 verzió : Mindent belekötöttem csillagpontosan a gép vázába és onnan ki a sinre. Az eredmény: 5 gyújtás-öt kifagyás.

3 verzió : Mindent belekötöttem csillagpontosan a plazma vágóba majd onnan ki a sínre. Az eredmény: 5 gyújtás-öt kifagyás.

4 verzio : A harmadik verzióhoz hasonlóan minden ment a plazma géphez testelésre kivéve a vezérlő pult(uc300+pc+táp+hddb2motormeghajtók stb). Ezt lekötöttem. Az eredmény: 5 gyújtás-öt sima indulás és művelet vágás. Egyenlőre hagyom így és meglátom hosszabb távon mi lessz.  

Minden gyújtást egyazon pontján csináltam az asztalnak.

0s07z7g7

Szia,

Mellékelten küldöm :
UCCNC-hez :
Az UCCNC könyvtárt írd felül a mellékelt UCCNC könyvtárban lévő fájlokkal.
A Macro_Deafult könyvtárban találod :
M20000 //Plasma ki/be kapcsolás **  
M20001 //X,Y zéró **  
M20002 //Laser cros X,Y zéró **  
M20003 //Touch probe Z 0.00 ** program futása közben
M20004 //Jog mode % rate +
M20005 // Vágás közben tapintással új z 0.00 pont felvétel
M20006 //Jog mode % rate -
M20007 //Touch probe Z 0.00 ** 96 gomb
M20008 // THC_on
M20009 // THC_off

Neked egyenlőre a tapintáshoz az M20007.txt kell szerkeszteni a saját tapintásodnak megfelelő visszaállási értéket kell korrigáld. (newZ) érték. Utána ha ezt beállítottad az M20003.txt ben is javítani kell a (newZ) értéket.
Vigyázz mert az M3.txt (plazma gyújtás parancs) át van írva és csak akkor működik jól ha majd az alábbi Sheetcam job. file ból generált G kóddal használod.
Az M3-as parancs M20005 & M20003 macrokat hívja meg az a lényege hogy minden új alkatrésznél új Z0.00 pontot vesz fel automatikusan. Illetve olyan nagyobb alkatrészeknél amin több gyújtási pont van (pl egy talp lemez amin vannak lyukak) és a lyuk XXX mm-nél messzebb van a legutolsó Z.00 pont felvételtől, akkor automatikusan új Z.00 vesz fel!

SheetCam :
UCCNC_plasma_postprocessor :
A Mach3 postprocessor lett átírva, mert a Mach3 a várkozási idő sec-ben kell megadni, az UCCNC-ben pedig msec-ben. Azt hiszem csak ezt javítottam....
SheetCam : Machine options/postprocessor Import UCCNCplasma.scpost

SheetCam_job könytár :
Különböző lemez vastagságokhoz a számomra megfelelő beállítású program. írok egy példát hogyan használd :
Mondjuk 10 mm-es lemeznél betöltöd a
- Minosegi_Alap_10mm_lemez_THC. job file-t
- file/import drawing (betöltesz egy dxf file-t)
- Ha a dxf file több alkatrészt tartalmazott akkor mindenképpen érdemes szétrobbantani alkatrészekre Parts/BreakUp Manually Nested drawing.
- Kész is vagy Save job & Run postprocessor Kész a G kód.

Jelezem hogy az Én job file-jaim csak akkor működnek majd jól a fentiek szerint, ha a dxf-ben a külső kontúr VAST nevű a belső lyukak MERET nevű layer-en vannak !!!!

http://app.box.com/s/4mac3lxu9j554yyythji8ujkiz6suhbp" TARGET=_fnew>Letöltés

0s07z7g7

Még egyszer leírom nem biztos hogy ez a megoldás, de nekem csak így működik :
 A vezérlőpulthoz (uc300+pc+táp+hddb2motormeghajtók stb) csak a fázist és a 0-át vidd ki (mint egy földelés nélküli konnektor. Viszont hogy legyen földelésed a vezérlőpult összes földelését illetve a vezérlópultba érkező összes árnyékolt kábeled árnyékolását csillagpontosan kösd rá egy földelő szondára amihez semmi más nem csatlakozik.Még így is lehet gond, ezek a kínai plazmák már csak ilyenek.  
Ismerősnek aki hasonló asztalt épített ilyen plazmája van neki nem nagyon volt gondja még : http://www.megatool.hu/iweld_plazmavago_cut_120_igbt_3125" TARGET=_fnew>Plazma masina

y9au2mspr

Szia Xabi. Köszönm szépen ,hogy megosztottad az általad nem kevés időt rászánt munkádat. MOst beépítem a thc- vezérlőt. Jelentkezem ezt követően,hogy az általad küldött anyaggal hogy boldogultam.

y9au2mspr

Én is rendeltem egy xbox360 kontrollert a hddb2 mellé. Sajnos elfogyott a bemenet az előzőn. Kíváncsi leszek miképp lehet irányítani a gépet vele. Billentyűzettel eléggé darabos a mozgatása uccnc szoftveren keresztül egy gombnyomásra 20-30mm elmozdul.

y9au2mspr

Nekem mindenképp ki kel földelnem a gépvázat és a lazmavágót. Na most ebből kifolyólag nem földelhetem ki a vezérlőt ugyan oda. Tegnapi kisérleteim következtében az lett egyenlőre a járható ut,hohy a vezérlőt és  pc-t válasszam le erről a közös földről és hagyjam a hálózati földre.

Bozso777

Jog értékét vedd egész kicsire, akkor nem ugrik akkorát...ha meg gyorsan akarsz vele menni akkor shift gombbal együtt teljes sebességgel megy...én így használom...gyorsan odamegyek a kezdőpont közelébe, aztán lassan pozícionálok.

0s07z7g7

Az XBOX360 vezérlő szerintem elég jó, nem fogsz csalódni. Mivel én írtam a plugint ha valami kisebb kérés van azt is megoldjuk. Majd ha a kezedbe van már az xbox360 vezérlő és próbálgatod akkor szólj....

0s07z7g7

Nekem pont fordítva van az asztal és a plazma masina van rákötve a hálózati földre (és sehová máshova), a kezelő pult pedig leválasztva az asztaltól saját földelő szondán van.

0s07z7g7

A billentyűhöz képest az XBOX360 vezérlő sokkal jobb, finomabb. Mivel analóg joystick a 0-100% tudod szabályozni a sebességet, én írtam hozzá 3 gyorsítási görbét (velocity rate) amivel még finomabbá lehet tenni a mozgást ,mert pl. a joy 0-70% ig csak a Jograte értéket 0-10% szabályozza, a maradék 30% pedig a 10-90%-ot így akár nagyon finom mozgás is létrehozható. És mivel az adat kapcsolat Directx-en keresztül zajlik, nem zavarja a billentyűt. Szerintem még mindig van olyan UCCNC bug hogy adatmezőbe írsz valamit, aztán közbe a billentyűre programozott mozgással neki mész az asztalnak...

y9au2mspr

y9au2mspr

A thc bekötésénél a pozitív a test kábelröl van leszedve a negatív pedig a pisztoly vezetőjéről(rézs csonk) vagy valahonnan máshonnan kell?

y9au2mspr

THC bekötve. MOst már csak meg kell várnom a második hddb2-t. Sajnos mindösszesen kettő bemenetem maradt . A thc-hez meg 3 kell ha jól értelmeztem.

0s07z7g7

Elég kettő THC Up & THC Down. Az Arc nem sok mindenre jó, én nem használom. (kontrollhoz lehet jó hogy begyújtott-e a plazma, nekem 99.9% ba begyújt így egyenelöre nekem nem szükséges)

y9au2mspr

Szia Xabi.

MEgjellnéd,hogypontosan melyik mappába másoljam az uccnc mappa tartalmát.A macro default mappa az van a profile és a Contents mappában is.A plugins az érthető en felülírásra kerül.A SlimDX.dll és a defaultxbox360GpC.txt az melyik mappábakell bemásolni? Bocsánat ha értetlenkedem,de a direkt bemásolás a főkönyvtárban az nem igazán tűnik jó megoldásnak.