Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kicsa

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Üdv ! Valóban B16 os kúpja lehet .
Vannak fúrótokmányok amelyekben van lehúzómenet .
Ha kifúrod a tokmányt , le lehet húzni, erre gyártott (egyedileg) lehúzóval , vagy kenyérbéllel kitömve leütni esetleg .

Szalai György

Próbáld szakemberesen. Üssed. Lefelé.
A tengelyre tégy egy villáskulcsot.
Lapjával, hogy a villa a tokmány tetején felfeküdjön és a tengely a villában legyen.
Azután a kalapács smoljával, fentről lefele, püff a villáskulcs nyakára, jó közel a felfekvő felülethez.

svager

Pörköld meg egy kicsit [#wink]

Természetesen csak a tokmányt...

Kicsa

Befújtam egy kis WD40-nel,mondván,az mindenre jó.
Az ütlegelés ilyen fajtáját próbáltam,egy laposvasat raktam oda,amibe középen tengelyméretet flexeltem. (A laposvas másik végébe készítettem el az oszlop tetején lévő záródugóhoz a célszerszámot szétszedéshez,ezért volt kéznél )

Szétfúrni nem szeretném a tokmányt,ha ne muszáj. Akkor a következővel fogok próbálkozni,az ötleteket kombinálva : Letakarítom a WD40 maradékát (mielőtt még felgyújtok valamit ),nyílt lánggal felhevítem a tokmányt,majd gyorsan melegében,ráütök párat.  
Hamarosan jelentkezem a fejleményekkel...
Köszönöm szépen!

ui.: Erről a kenyérbéllel kitömve leütni technikáról olvasnék még pár sort,hogy is kell ezt elképzelni a gyakorlatban.

szf

Ha találkozunk akkor tartok egy kis gyorstalpaló,hozzàl magadal kenyeret,szalonnàt,hagymàt.....

PSoft

A kenyeret értem...

Még, a szalonnát is, hiszen be kell kenni valamivel a kúpot az új tokmány felrakása előtt!:)

No de...minek a hagyma, azzal, mit csinálsz!?
Talán...könnyeket fakasztasz Kicsa szeméből?:))
[#nevetes1][#wave]

Csuhás

Egy satuba fogott kb 6..8-as álló fúróval belefúrsz a forgó tokmány közepébe a tengelyig. A furatot alaposan kitöltöd színültig kenyérbéllel vagy gyurmával. Végül a furatba pontosan illeszkedő tüskét dugsz és kalapáccsal megütöd. A kialakuló nagynyomású kenyér letolja a tokmányt.

szf

A műhely előtt tűzet rakok,szalonnàt sütünk és van nàlam mindig egy karton közös nevező, megisszuk
Azt mesélek.....

55xuwevre

Ha a biztosító csavar helyére befúrsz, ahogy jani300 javasolta és menetet vágsz bele, csavarral simán lenyomathatod.(fogod érezni amikor átmegy a tokmányon)
Ez nem szétfúrás semmi baja nem lesz, az ütésektől inkább, elhajolhat a tengely, mert a kúp után a csapágynál még vékonyabb.

Kicsa

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget,az eredmény az alábbi képeken láthatóak.
Egy szépséghibája van a dolognak,az 'új' tokmány B16-os kúppal rendelkezik,ami ráesik a gép tengelyvégződésén található talán B12) kúpra. Ennek a problémának a megoldása a következő lépés...[#email]

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Oszlopos%20furogep/Kis%20tokmany%20leszedve/1.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Oszlopos%20furogep/Kis%20tokmany%20leszedve/2.jpg" border=0>

Kicsa

Ja igen,hogy hogyan is jött le?
A kenyérbél kivételével minden úton,egyszerre járva jött el a várvavárt eredmény. Nem volt egyszerű...

Kicsa

Sziasztok!

A háttérben készült egy saját tervezésű és építésű (főként 3D nyomtatott alkatrészekből) picike lézer gravírozó mechanika a 2W-os lézernek. Ne a marófejjel rohangáljon a másik gép,így is megszenvedte a nagy tömeg rángatását a golyósorsó.
Az első próbák a géppel,némi elektronikai és szoftveres problémák után :

Egy kép saját fénykép lett volna,előkészítés hiányában nem is sikerült.A másik két képért pedig PSoft-nak mondok köszönetet,a minap linkelt saját mappájában találtam rájuk.
Látszanak az legelső sikertelen próbák is,az a bizonyos Look ahead érték viccelt meg többet között.
A képek Mach3-mal készültek egyenlőre, az MCNC kirpóbálása folyamatban van. A képek g-kódját pedig csewe-nek köszönöm szépen! (G-ray)

PSoft

Óóóó!

A hálás, Monroe kép.
Ezt, igazából...elrontani se lehet:)
[#eljen] [#wave]

Kicsa

Ismét Tőled merítve,elkészült egy picit nagyobb kép,mint a bélyegméret.
Van egy kis probléma az általam generált kóddal vektoros kép gravírozásánál,így teszteletem a mechanikát. Ez a fajta égetés szépen lement,szóval egyenlőre tanácstalan vagyok a hibát tekintve.
Ez még mindig a Mach3 - G-Ray,az MCNC-vel egyenlőre küzdök még.

Kicsa

Üdv Mindenkinek!

Elég rég jelentkeztem már fejleményekkel,bár azért folyamatos az "ügyködés" a háttérben. Múltkori (majd' 1 éves [#vigyor2] ) hozzászólás lézergravír témájú volt,most pedig inkább egy kis alkatrész készítés a téma,alumíniumból.
Képregény-szerűen megmutatnám egy ER11-es fortuna házának készülését,mely marógép-eszterga kombó végeredménye. Ezután még marógépre ment,a rögzítő furatok elkészítéséhez,valamint kapott a hátára egy csapágyfedelet is. Szíjtárcsa is van hozzá. Kipróbálom a 'tömeges' képfeltöltés,limitáció miatt,több hozzászólásba rakom őket. Ha így nem jó,akkor visszatérek a jól megszokott tárhelyre töltéshez.