Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kicsa

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

may47wb

Nagyon szuper gép! [#eljen]

u3xrz0cut

sanka74

Tök jó lett! Gratulálok!

Kicsa

Köszönöm szépen mindenkinek! Bár nincs még kész,jól esik a dicséret.

Kicsa

Írtam neked egy email-t is...[#law]

sanka74

Nem kaptam e-mailt...[#confused][#pardon1]

sanka74

Kicsa

Mutatnék két képet a festésről,egy jobban sikerültet és egy kevésbé jót. Mitől lehet ez szerintetek? Már bánom hogy nem vettem én is kalapácslakkot meg alapozót ,mint sanka74! Mit lehet ezzel kezdeni szerintetek?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/festek1.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/festek2.jpg" border=0>

(A nem túl profi glettelés is látszik...se tudás,se idő. Így aztán nehéz jót csinálni..[#rinya] )

000000000

s7manbs8

Nem véletlen, hogy a festő is egy szakma ... :)

spgkgiiaa

Kalapácslakkal festettem és is az öntvényeket. Alapozást nem használtam, simán lefestettem. Tapasztalatom csak annyi, hogy ahol nem festettem elég vastagon, ott nem "kalapácsosodott" be annyira, mint ahol vastag volt. Ez a buborékosodás előkészítetlen felületre utal. Ezek homokszórt alkatrészek? Ha le kell szedni, átjössz :)

s2k5ycubj

Mivel festetted,szerintem hőfokkal lesz a baj.Ezen még lehet segíteni,ha megszáradt vizesen meg kell csiszolni 1000-es papírral és átfújni mégegyszer.Javaslom melegítsd fel az anyagot és a festéket is minimum  30 C°-osra.

sanka74

Ez fel van hólyagosodva? Ha igen, akkor semmit nem tudsz már ezzel kezdeni, spaklival le kell tolnod. Egy kérdés: Nem sziloplasztoztál véletlenül festés előtt valamit, és a szilos kézzel összefogdostad a felületet? Ekkor is előfordul az ilyesmi.Vagy festés után kitetted a napra, a felülete gyorsan bebőrösödött, az alsóbb rétegekből pedig elkezdett volna párologni az oldószer. Mivel a felső réteg zárt volt, így felhólyagozhat a felület.

Kicsa

Nem is tudom,kinek válaszoljak... :)
A felület nem homokszórt...durván megcsiszolt,majd glettelt. Trinát mestertapaszt használtam,kicsit visszacsiszoltam,de több rétegben kellett volna. Festési hőmérséklet nem volt túl alacsony : pont akkor volt szép napsütéses idő kint,mikor a garázsban festettem.
Előtte szintetikus higítóval letöröltem a felületet,szilónak a közelében sem jártam. :) Letolni nem tudom,mivel szépen hozzátapadt,csak a felületet lett ilyen. Már teljesen megszáradt...kb 1 nap kellett hozzá. Érdekes egyébként minden meglátszik a felületén...
A festék egyébként olaj és benzinálló motorzománc festék azthiszem,holnap megnézem pontosan.

sanka74! Ez a kalapácslakk,amit látok a topicodban is : ugyebár spray. Az alapozót gondolom ecsettel vitted fel : a spray után nem lett csíkos a felület? Mert így összképben nagyon jól mutat!

s2k5ycubj

Alapozó spray-vel,főleg az első rétegnél csak ködölni szabad és melegíteni kell a flakon,rengeteg rázással,nem baj ha elsőre nem takar.Amikor pont úgy néz ki,mintha még kéne egy kicsit fújni,pont akkor jó! Különben könnyen megfolyik! És nem szabad sz@r sprayt venni,nem éri meg.