Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kicsa

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Ja és még egy:a szintetikus hígító nem túl jól zsírtalanít,inkább a nitró de gyors legyél vele a glettelés után,inkább előtte kell lemosni.A csiszolás pedig finom papírral(400)vizesen.Ha ezeket betartod meglátod mennyivel szebb lesz a felület.

sanka74

Az alapozó után 400-as vízpapírral visszacsiszoltam, így nem látszanak az ecsetnyomok.A kalapácslakk amivel szórtam az spray,a topicomban lentebb láthatsz is róla képet. Igaz nem a legjobb fajta,de szerintem ár/érték arányban megfelelő.
A trinát mestertapasz az nem kétkomponensű ugye? Nem lehet hogy a zománcnak nem tetszett a mestertapasz, és az miatt hólyagosította fel.

Kicsa

Akkor beszerzek nitrohigítót is. A mestertapasz elvileg műgyanta alapú : kinyitottam a tubust,folyt ki a sárga cucc,a fehér anyagot pedig utána kellett nyomni. Majd összekeverni...nem tudom,hogy ez mennyire gond. Elvileg festhető mindenfélével : azért egy próbát kéne csinálni előtte.
Érdekes,mert van ahol tisztán a glettre ment a festék,ott még szeb is let,mint ahol simán csak a fémre. Például az asztal teljes egészében glettelve lett,ott nem tapasztaltam szinte semmi hólyagosodást. Amúgy nem is hólyagnak nevezném,inkább buborékoknak : olyan mintha felúsznának a felszínre és nem akarnának kidurranni.

Kicsa

Lenne még kérdésem : Az illeszkedő felületeket le szoktátok festeni? Illetve a 'sima' festékek mennyire strababíróak vagyi anyagokkal szemben? Pl.: hűtőfolyadék vagy olaj...nem folyás szinten,csak például ha ráfröccsen és letörlöm,akkor lejön a festék is?

000000000

Én az illeszkedő felületeket nem festeném le,szerintem vegyél valami kalapácslakkot ha jól emlékszem én is azzal festettem le a gépet és rohadtul strapabíró egy festék,igaz megdrótkorongoztam előtte a felületet,ha nagyon sima az sem jó,mert nem tapad a festék.

Kicsa

Egyre inkább hajlok a kalapácslakk felé. Itt a festékboltban csak Hammerite volt,jó drágán és vödrösben,amit kenni kell. Tudok egy boltot,ahol elvileg van spray-s kalapácslakk : délután elnézek oda. Vettem Nitrohigító extra fedőnevű higítót,remélem jó lesz. Illetve akkor nézek a festékboltban valami korróziógátló alapozót is,a spray alá.
Most felhoztam a komplett Z tengelyt kábelezésre-ledezésre, stb...remélhetőleg ezek után már nem kell többet szétszedni.

s2k5ycubj

Ezért muszáj alapozni,mert különben nem biztos a festék tapadása.A dunaplaszt primert és a fexi primert nagyon tudom ajánlani,nitrós mindkettő és könnyen fújható.Ecsettel ezekkel is szenvedni kell a szép felületért.

Kicsa

Még nem vettem alapozót. Eszerint akkor érdemes abból is spray kivitelűt venni? Kicsit kezdek összezavarodni. [#wave]
Van a festékboltban is valami spray kivitel,azthiszem a festék márkájával megegyező,vörös és talán szürke színű. A vörös egy sötét szín alatt nem látszik át? Mert múltkor csak az volt nekik.
1 vagy 2 réteg kell ezekből az alapozókból? És ha ecsetelek,akkor egy jó vastag vagy 2 vékony?

s2k5ycubj

Amit ajánlottam nincsen spray kivitelben sajnos,nekem a spray-kel elégé negatív tapasztalataim vannak,akril festékkelés alapozóval ne is próbálkozz,szép lehet,de nagyon nem tartós!Vettem egy kis méretű festékszórót kb 4ezer forintért,autót fújni nem lehet vele,de ecsettel,spray-vel soha nem olyan szép a felület.Az akril festék ér a nyomába egyedül,ha nagyon jól tudsz fújni spray-vel,de mint írtam nem sokáig szép.Ha igazán szépet akarsz egyszerűen és viszonylag olcsón,autófényezős festékboltban töltenek spray-t alapozót és 2komponensű készre kevert fedőfestéket is.A kétkomponensűre 3 napot mondanak szobahőmérsékleten,de hűtőszekrényben 2hónapig is eláll.Fontos! Fújáskor min30c°ra melegíteni a spray-t!Alapozóból a szórógittes verziót kérd,több kell belőle,de megéri,mert sokkat szebb lesz a felület.Ilyen festékboltot újpesten ismerek a víztoronynál,biztos van máshol is.És a boltba ne hagyd magad rábeszélni másra(akril,vízbázisú,stb),ha nincs odébb kell állni.  

s2k5ycubj

Ja és a töltött spray nagyon más mint az egyszerű boltos olcsó,használhatatlan sz@rok.Sajnos az ára sem ugyan az,utoljára egy éve vettem 3500-körül volt,most már lehet több is.

s2k5ycubj

Ezeknél hamar rájöttem,hogy nem én festek sz@rúl hanem a festék nem az igazi.Na azóta nem használok bolti olcsó spray-t...

Kicsa

Nekem nincs festékszóróm,de akkor maradnék a spray mellett. Van egy elég profinak kinéző bolt nem is olyan messze,voltam már ott egyszer. Ahogy az autófestékeket említetted,egyből be is ugrott :
http://www.pinke.hu/index.php" TARGET=_fnew>Pinke
Mindjárt telefonálok is egyet!

Kicsa

Na most kérnék még segítséget!Felhívtam őket és van mindenféle.
Van alapozó sprayben : korróziógátló alapozó 1590 Ft-ért, szórógittes pedig 1490-ért. Mindkettő 400 ml-es  flakon.

Festékből van töltött spray 400 ml-es 2300 Ftért de egy órán belül el kell használni,azt mondták.
Van ugyanakkor jó minőségű,autós felhasználásra is alkalmas flakonos festék 400 ml-es (1420) és 600 ml-es (1750) kiszerelésben.

A szórógittes alapozó mit takar pontosan? Ezzel lefújom és a hibákat is kitölti-eltünteti? Vagy ez olyan mint a glett csak szóróm és visszacsiszolom ugyan úgy?
Illetve akkor a fedőfesték : ez az egy óra elég kevés.Viszont ha minden alkatrész alapozva van és elő van készítve,akkor jó lehet még ez is.

Kicsa

Neolux zománcfesték volt,amivel próbálkoztam. Így néz ki :  

http://www.festek.com/files/products/images/2088/neolux-spray_800x600.jpg" border=0>

s2k5ycubj

Megnéztem a honlapjukat,sajnos nekem ismeretlenek ezek a termékek.Valószínűleg sokkal jobbak az átlagos festékeknél,mindenesetre túl olcsónak tűnik,de lehet,hogy náluk fog vastagon a ceruza a boltban.A szórógittes alapozó az apróbb csiszolási hibákat hivatott kitölteni,ha szépen gitteltél és csiszoltál nem feltétlen szükséges,de szebb lesz.Ha alapozás után látsz még hibát egy picit lehet vizesen csiszolni rajta még,nagyon sok múlik a felület előkészítésén,amit látsz a fedőfesték előtt olyan vagy egy kicsit esetleg csúnyább lesz a felület.Alapozás után egy selyemfényű hibamentes felületet kell,hogy láss és egyszínűt,ha ez megvan nehéz mellé nyúlni... Az egy órán belüli felhasználást nehéz elhinni egy kicsit,de lehet,hogy így van. A gyári töltésű spray-k közelítik a töltött minőségét,de még nem láttam olyan jót ilyenből.És a legtöbbje akrilbázisú,ami nem túl szerencsés .Egy gépen nagyobb igénybevételnek vak kitéve a festés mint egy autón!