Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kicsa

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Hát a péntek estére majd szombaton. :)

Szalai György

Merevítés gond talán nem lesz vele, csak szegény orra bukik, mikor elől van az asztal, és rajta a munkadarab.
http://nerdapproved.com/wp-content/uploads/2007/04/legs-drawer.jpg" TARGET=_fnew>Valami tuti befutó láb kell még neki.

Kicsa

Nagyon szépen köszönöm a tervet,ahogy látom,minden szakember csakis dícsérni tudja : Nem is keresek más megoldást.
Lábnak mondjuk lehetne 2 db szintezőláb a középvonalban,egyik elöl,másik hátul.
Megemelni úgy sem akarom velük,csupán egy stabilabb állapotot létrehozni.
Na megyek,el is kezdem rajzolgatni,köszönöm szépen!

7vpav5d32

Stabil kis dög lesz! [#worship]
(Végre van valaki akit lehet a catiával
kapcsolatban kérdezgetni)

Kicsa

Szia!
Nem vagyok benne profi,de ha valami kérdésed van,nyugodtan jöhet!

88nwcf22d

Én már kb 5 éve a Catiával keresem a kenyerem. Szóval Part disign, Assemby disign, drawtingban tudsz akár tőlem is kérdezni
generativ sape dising az annyira nem megy de egykét dolog oké.
A CAM-os részét meg most tanulom :D

88nwcf22d

Kicsa

Szevasztok!

Catia..a legjobbkor! Kicsit zsákbamacska ugyan de kaptam egy levelet az Egyetemről : miszerint Catia kézikönyvet lehet vásárolni. Érdekelne itt valakit? Ha már így szóba került...sajnos nem tudok róla semmit sem még,majd szerdán v csütörtökön tudok mondani többet,bemegyek és megkérdem a részleteket.

Torro60

Szia Kicsa!
A legjobbkor!Pont most keresek Catia könyveket.
Ha tudsz részleteket akkor irj!
Egyébkét a gépépitéshez kitartás!
Megtudod csinálni!
Aki,Catia-ban ilyen jó mint Te,az képes rá!

Kicsa

Szia!
Rendben van,utánakérdezek és mindenképpen írok!
Köszönöm szépen,jelenleg akadtak kisebb gondok de igyekszem!
A végére Diplomamunka is lesz belőle,eldőlt!
Tehát szeptemberre jó lenne ha kész gép lenne,működőképes állapotban.

(hmm...hát nem pont szeptemberben lesz egy találkozó,pont ahol lakom?[#vigyor2]  )

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Tervek/gep.JPG" border=0>

Torro60

Ha ez a gép a diploma munkád és addira elkészül,nagyjövő vár Rád!
Ebben, biztos vagyok!
A talin meg lehet,hogy ez lesz a nyertes gép!

Szalai György

Na, most lapíthatok, mert ebbe jócskán belefér két méretes belső merevítő háromszög is.
Akkor meg kívülre nem is kell a merevítő. Belül van jobb helye a merevítésnek, mert úgy nem foglal plusz térfogatot. Miért nem vettem észre ezt előbb…
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/Kicsa3.jpg" TARGET=_fnew>Ezt gondolom.

Kicsa

Köszönöm szépen!
Egyébként ha a talira elkészül,én már nyertem...[#eljen]

Szalai György!  
Már készítem is...a belső háromszögeket nem szedtem még ki,de azon gondolkozom hogy azokat egy az egyben be lehetne rakni belülre. Át is rajzolom...így viszont egy apró baj van : az asztalra ez esetben a nála nagyobb darabokat nem lehet felfogni.
Végülis elenyésző probléma...viszont ha a dőlés meredekebb,már ez sem okoz gondot.
Csinálom... [#wave]

Kicsa

Megrajzoltam. Kitettem a szélére,illetve fent is hagytam neki egy kis lapolást : így a lenti 40*40-es alumíniumhoz is lehet csavarozni 2-3 csavarral,az oldallemezhez is illetve a fenti lineárok alátétjeihez is. Így gondoltad?

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Tervek/merevito.JPG" border=0>

Még persze az oldallemezből ki kell vágni valami könnyítést...ismét lehetőség nyílik egy kis designfogásra. Valami egyszerűbb mintát szeretnék kiszabni belőle,de ha nem száll meg az ihlet,marad a háromszög.

279nwbpsa

Na,most már csak az Y-tengelyt kell fejre fordítanod.
Meg talán egyszerűbb az összeállítás,ha a két alsó
négyzetacél összekötő helyett egy vastag kazánlemezre teszed az egész kócerájt.
A háromszög merevítés ettől még maradhat.
A végén már egészen olyan külleme lesz,mint annak a gépnek,amit magamnak fabrikálgatok. :)