Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Kicsa

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Megnyugodtam.
Igen, a hulladék vas ára az jóval kedvezőbb. A hulladék alumíniumé is. Van még egy jó tulajdonsága az árán kívül is. Kifoghatók olyan darabok, amiken már csak alig kell utó munkálni. Ezzel együtt a hulladéktelep már verhetetlen forrás, ha egyedi, hobby géphez kell az anyag. Legtöbbször az jelent problémát, hogy a kívánt darabot a nem kívántból, csak nagyon körültekintően összeválogatott szerszámkészlettel lehet elfogadható minőségben kibontani. És egy ember sokszor kevés hozzá.

D.Laci

Nyíregyházán Kállói uti MÉH telepen ma láttam ~20-60mm vastag anyagokat. Ha stépen megkérad őket lángvágóval el vágják neked. ~100ft/kg.

Kicsa

Értem! Akkor ez mindenképp jó alternatíva az anyagbeszerzésre,viszont egyedül biztos hogy kevés vagyok hozzá : Semmilyen géppark nem áll a rendelkezésemre. De ez a következő 'lépcső' lesz,ha megvan az alapanyag,keresni olyan forgácsolós embert aki segít létrehozni a gépet. Vagy lehet hogy sorrendi csere kellene? Ez most jutott eszembe...hmmm...

Kicsa

Köszönöm de azt hiszem hogy ez nekem messze van,én Székesfehérváron lakom. Ha lehetőségem van rá,mindenképp valami közeli helyről szeretném beszerezni az alapanyagot.

279nwbpsa

Az a vastelep,ami az állatkórház mögött van?
Vagy esetleg a Polgárdi?Bár ott most utoljára  nem volt túl sok érdemleges cucc.
A Rava motorral nem foglalkoztam.Az a gravírozóhoz kell majd,de az most nem annyira lényeges számomra,mint egy,a mostaninál normálisabban használható kis marógép.

Szalai György

A telepi durva kaszabolásra szoktak ott lenni lángvágósok, a trógerolásra meg markológép, vagy targonca. Ezek az eszközök, eseti megállapodás alapján, többnyire működnek. De kulcsokat, csavarhúzókat, csapágylehúzót, kalapácsot, stb. azt vinni kell. Nem kevés. Megélhetne egy helyi szerszámkölcsönző vállalkozás.
Vasalkatrész gubizásnál a súlyt nem lehet győzni, hamar összejön pár száz kiló. Ahhoz másképpen kell táplálkozni, ezért maradtam az üreges alunál. Igaz, hogy a vas kilója olcsóbb, de nehéz. Aluval is fel kell kötni a gatyát és nem csak a zsebre vágott csavarok miatt.

Kicsa

Állatkórház? Ott nem voltam...azt nem ismerem. Amit én tudok,az kint van a Farkasvermi út végén.Illetve volt egy a Balatoni úton a felüljáró mellett (hak ifelé mész a városból-jobbra lent),de az már megszűnt.  

Hát ez a világ nekem teljesen ismeretlen,lehet hogy hozzá kéne csapódnom egy ilyen portyákban járatos emberkéhez,aki beavatna a rejtelmekbe. (22 éves vagyok... )

279nwbpsa

Foci pályával majdnem szemben,Homoksori temető mellett,állatkórház mögött.Így már nem lehet eltéveszteni. :)
Nincsen ebben a dologban semmi különös.Csak némi szabadidő,valamennyi pénz és ha lehet,akkor szerszám kell hozzá.Ja,meg türelem. :)Mert nem mindig találsz amit éppen szeretnél.Ezért célszerű időről időre körülnézni...

88nwcf22d

Győr vagy környékén nem tud valaki ilyen telepet?

000000000

000000000

Kicsa

Sziasztok!
Voltak kint a Méh telepen,a Homoksorit vettem célba. Nem sok minden,egyáltalán elgondolásra érdemes dolgot láttam,csupán egy 'tábla' lemez volt : Kb 10-15 mm vastag lehetett,méretre pedig olyan 800*500-as kb. Azt mondta ott egy emberke,kb 1 mázsa lehet. Az átvételi ár 60-70 Ft,gondolom olyan 100 körül tovább is adják. Sajnos a telep hátsó résézre nem jutottam be,épp raktak ki egy konténert,a darus rámpirított hogy ne keverjek ott,így eljöttem. Viszonyt láttam ott sok sok vilanymotort,kis és nagyteljesítményűt is. Eszterga főhajtásnak pont jók lennének...csak nemtudom,van-e valami bajuk. Na de ez mellékes,legközelebbi ilyen túrám a feketehegyi telepre vzeet majd. Közben viszont kicsit elgondolkoztam a kész anyag méretre vágatásáról is. Mert mint említettem,megmunkálni nem tudom a nyersanyagot sem...[#lookaround]

xfg6v697j

én a feketehegyi méh közelében lakom régebben én is túrtam jó dolgokat , de már pár éve nem engedik meg,legalábbis nekem nem sikerült bejutnom turkálni, peig több kísérletet is tettem.

279nwbpsa

Kb. egy órája értünk haza a Homoksoriból.  
Az eladási 120Ft+Áfa.Egy db 1000×550×15mm lemezt vett egy fórumtársunk,akivel ott voltam.Én meg találtam egy léptetőmotort. :)
A darut meg kell várni,míg kirakodik,meg eleve figyelni is kell ilyen helyen,nehogy baj érjen!
Amúgy van néhány 80×80×900,100×100×900mm méretű négyszög anyag,meg 30-50mm vastagságú anyagok is.Ja,meg kallódik ott néhány golyós anya,a lánggal vágott orsókkal együtt,az egyik fejre fordított konténer tetején.
Csak jól körül kell nézni és nem kell kapkodni...
A polgárdi telep meg felejtős,megint kitalálták,hogy nem lehet bemenni... :(

279nwbpsa

Ja,az ottani villanymotorok állapotáról nem tudok mit mondani.Elképzelhetőnek tartom,hogy kipróbálás után fizeted ki és viszed haza.
Viszont,ha villanymotor kell,azt nálam is gubizhatsz. :)Van 5-6db.Cserebere simán beleférhet.Úgy sem fogom mindet használni.
Tulajdonképpen marót,vagy esztergát akarsz készíteni?Vagy mindegyiket?