Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

pa0n9mw

Üdv
Csak furán dolgozik ez az AC.
Azt akarom hogy egy nagymértű betüt a körvonalain marjon be az anyagba.
Kiválasztom a munkafolyamatot machine along vectors, megadom a mélységet 2 mm.  
A szerszám 1.5 mm es ujmaró, 0.5 stepdown al.
Meg is csinálja, szépen 4x 0.5 mm fogásmélységgel végigmegy a vonalon.
De amikor végigment pici fogást vesz oldalra és ujra kezdi.
Miért van ez?
Nem mondtam neki hogy 1.5 nél szélesebb legyen a bemart vonal.

végyé

3vv2btrhv

Kiválasztom a munkafolyamatot machine along vectors  
Mit jelölsz ki : Raised , Recesed ,center line ??

pa0n9mw

Üdv
Ebben a menüpontban nincs ilyen választás
Legaláb is nálam, hol keressem?
végyé

000000000

cső..szerintem van még egy vonal a vonalad alatt,amit ujra ki mar....zuuuumolj rá a vonalra és szerintem megtalálod....de az is lehet hogy a betüstílus amit használsz eredetileg úgy van megszerkesztve....

pa0n9mw

Üdv
Ilyesmi lenne az oka?  
Stilusosan engrave a betütipus, megnézem.

végyé

000000000

pa0n9mw

A fene bele.
A 2d szimulációnál belerajzolta barnával a marópályát.  
Valahogy azt is kijelölhettem, és amikor ujra generálta a G kódot azt a szélességet akarta bemarni.
Ujracsináltam "szűz lapra" és igy most már jó lett.

Köszi a tanácsot

végyé

000000000

robroy007

Sziasztok!

mire is jó pontosan ez a megmunkálási mód??  

még sose használtam, és szerintem az oktatáson sem esett róla szó, mert nem vettem volna észre hogy hiányozna a munkám során

de hajt a kiváncsiság hátha jó lessz valamire

üdv Robi

pa0n9mw

Üdv
Speciel én festékkel akarom kitölteni a nútot, hogy kiemelje a számot.

De azon kivül akármire és bármire :)
végyé

pa0n9mw

Üdv
Egy láma kérdésem lenne.
Feltelepitttem az egyvonalas betűket, és probáltam vele irni.
Az irott betüvel kisérleteztem, és azt vettem észre hogy nem minden betűt köt össze pl. "Az".
Hogy lehetne a hiányba betenni egy kis vonalat, ami öszekötné a betűket?
Probáltam a bitmap rajzoló funkciójával de valami borzalmas kixkrax lett.

Köszi

végyé

robroy007

melyik atrcam verziót használod?

pa0n9mw

robroy007

ha kijelölöd a két vonalat akkor a vektoros rajzeszközöknél kell legyen olyan ikon ami vagy egy pontba köti össze őket vagy egyenes vonallat rak  be vagy össze íveli őket valami logika alapján (fekete vonal sárga vonalkával vagy sárga ponttal, illetve van ami önmagával zárja az alakzatot) lehet, hogy ki kel nyitnod a gombsort hozzá

pa0n9mw

Köszi
Mondjuk eddig csak fél(negyed) siker de majd csak alakul.
Megprobáltam a betű farkincájából levágni egy darabot és azt megnyujtani, volt amelyiknél sikerült volt amelyiknél nem.
Volt hogy amikor vágni akartam a vektort eltünt az egész betű.
Furák ezek az irottak, van egyenes és ivelt szakasz, de nem igazán tudom vektorokra bontani.
Azt gondoltam (én bohó) kijelölöm a betűt és szétbontom akkor az egyenes szakaszok és az ivek külön-külön mozgathatók, de nem.
Te probáltad ezeket?
Érdekes amikor beirom az AC ban a betüket és azt mondom kész, akkor kis "hangyák" elkezdenek mászkálni a betűk egyes részein.
Na jó lehet én vagyok hangyás de nem találok rá jobb kifejezést :)
Valami elkezd rajta automatikusan dolgozni, kis négyzet vándorol oda-vissza a betűk egyes szakaszain és az utánna vastagabb lesz, csak akkor szünik meg ha a szöveget vektorosan szétbontom.
Mi lehet az?

köszi

végyé