Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

rcnn85cxp

hibátlan elgondolás! ha szoftwer baja van, akkor az a hiba 90fokkal el fog fordulni. én akkor is azt mondom, hogy próbálja meg a backflash funkciót bekapcsolni egy kb akkora eltolási értékkel, amekkora a végpont és a kezdőpont közötti eltérés. ha a kör szebb lesz akkor a trapézanya hibázik.

3k74cecek

Rárajzolhatnád a képre az X és Y tengely állását is, lehet, hogy többet lehetne mondani.

ra8nsmk6w

Én azért mielött bármi másba fognék jó erösen (ahogy az autószerelök a futómüvet szokták) megrángatnám az orsó tengelyének irányába. Hallani fogod a kattanást.A gépbe ez a beavatkozás semmi kárt nem fog tenni. Ha pedig mégis az régen rossz. Akkor a Tibor45 által favorizált tesztekkel meg se próbálkozz.Abban biztos lehetsz, hogy a szoftver ezt a hibát nem produkálja

000000000

Nagyon jó ötlet a tengelyek felcserélése! Kipróbálom!
Lovas Gyula: igen, a tengelyek kotyogásának vizsgálatát már elvégeztem, megpróbáltam megrángatni, de meg sem moccan.
Közben beszéltem egy misik felhasználóval, akinek hasonló gépe van, ugyanabból a forrásból, és Ő mondta (saját tapasztalatból), hogy az anya lesz a ludas, mivel nála ugyanez volt a gond, amíg ki nem cserélte az anyaát egy xz100-as bronzanyára. Említette még a tengelyek csapágyzásának kotyogását is, de az már ellenőriztem. Közben megpróbáltam kicsi, vonalas betűket is gravírozni, és ott is megfigyelhető, hogy a csak x, vagy y irányú vonalakat megcsinálja (vagy nem látszik az akadás), de ha egy átlós vonalat húzok, akkor minen egyes vonalon látszik a megugrás. Ha gondoljátok feltöltök erről is egy képet, meg berajzolom a kör tesztre a tengelyeket. Kb 1 óra mulva fent lesznek a képek.

000000000

Feltöltöttem a szokott helyre (köszönet a szponzornak:Hunka Tibor) :) , a kör teszt képét bejelölt tengyekkel, meg a felrat tesztet, szintén tengelyjelöléssel.

ra8nsmk6w

Igen, ez az állapot akkor szokott előfordulni amikor kotyogó anya és szoruló tengelyrendszer van.Nem véletlenül irtam az autószerelő jelzőt.Létezik ennél kifinomultabb módszer is de akár egy kis G Kód is kimutathatja ezt a hibát.A lényeg, hogy meg van a tettes.

000000000

Hello!

A gyártó nem vállal garanciát a gépre?
...ez egy elég durva hiba...

Üdv!

000000000

megcsináltam a tengely-csere tesztet:
elöszőr kipróbáltam, hogy a mach-ba cseréltem meg a motor output értékeket majd lefutattam a tesztet, utána visszaállítottam, majd szétkaptam a vezérlő dobozát, és felcseréltem a motrok bekötését a vezérlőkbe.
Mindkét esetben ugyanaz lett az eredmény, elfordult a hiba-tengely, de ahogy én nézem, csak 45 fokkal!
Erre akkor van ötletetek?
A képet feltöltöttem a szokott helyre:tengely_csere.jpg

000000000

Problémásnak érzem a dolgot, mivel a gépet úgy vettem át hogy semmi nem volt rajta beállítva, igy nem tudom hogy a vassal, van-e gond vagy a vezérléssel, amit már én paramétereztem. :(

000000000

javítom magam: nem 45 fokkal fordult el, hanem tükröződött a hiba tengely. Viszont észrevettem még egy hiba-tengelyt, ami szintén fordult a vezérlés cserénél. Feltöltöttem egy másik képet: tengely_csere_02.jpg.
Nem túl jó minőségű a kép, ezért bejelöltem a második hiba-tengelyt is.

x4rhew5r3

Csak egy ötlet. Próbáld meg negyed akkora sebességgel ugyan ezeket a köröket. Hátha egészen másutt van a hiba oka.

pa0n9mw

Üdv
Kérdés.
Azokból az 1 vonalas fontokból kitömörités után mit kell feltenni?
Csak a ttf végüeket használja?
Fel vannak telepitve, de amikor irnák vele az AC ban, olyan halványan jelzi azokat a betütipusokat a listában hogy alig tudom elolvasni a nevét.
Másnál is olyan, vayg én k....tam el valamit?

végyé

000000000

ugy érted, hogy a motor tuningban vegyem vissza a sebességet, vagy hogy kissebb előtolást használjak?

x4rhew5r3

Minden változatlan, csak kisebb előtolással.

motion

Sziasztok!
Nem szeretnék továbbra sem "OkoskaTörp" lenni.
De, ha a hibatengely motorcsere után megváltozott(még ha tükröződött is), akkor csak nem a mechanikával van a gond, hanem a vezérléssel. Ha megnézitek a "felirat jpg."-t azon belül is a "K" betűt, akkor kiderül, hogy nem mindig hibázik, csak néha. És akkor sem irányváltáskor.(a "kotty" az leginkább irányváltáskor jelentkezik szerintem.) Olyan, mintha meg-meg szünne a vezérlése az X tengelynek. Szerintem motor vagy vezérlő probléma.

Egyébként most már lehet, hogy jobban tennénk, ha a "Segítség béna vagyok" topikban folytatnánk ezt. Én legalábbis szívesebben látnám ott. Ez úgy is odavaló már.
Üdv.  
Motion