Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok. Új fiú lévén vettem a fáradtságot és olvasgattam a fórumot, bár nyílván még nem mindent (hatalmas anyag). Most készül az első cnc-m így tanulgatok pár progit is. Az az AC fordítás rajtam is tudna segíteni... Ha még be lehet szállni...  
Tisztelettel: MJ

000000000

Üdv a kollegáknak.Ide az artcam-ra kattintván semmi bejegyzést nem látok az artcammal kapcsolatban.Oldaltévesztés?

000000000

ha a témakörök alapján szólunk hozzá,könyebb lessz navigálni.Minden jót a társaságnak

Miki2

Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérnék két témában.
Az első: Hol lehet állítani az ívek felbontását? Alapbeállítással elég durva, egy kb. 100 mm átmérőjű ívnél szabad szemmel láthatóak az egyenes szakaszok.
A másik amit nem találok: Hogyan lehet egy meglévő görbült felületre egy feliratot ráilleszteni, majd gravírozni.
Már sokmindent próbáltam, de az igazit még nem találtam meg.
Köszönöm a segítséget

D.Laci

"Hogyan lehet egy meglévő görbült felületre egy feliratot ráilleszteni, majd gravírozni.  
"

Próbáld ki a Rhino4 + Rhinocam  -ot.

Miki2

Ezek a programok letölthetők-e valahonnan?
Ja és persze 'ingyér?

Miki2

Közben megtaláltam a korábbi bejegyzésedet: 2008.06.12. #707. Sajnos a hivatkozás nem működik. nem nyitja meg a honlapot.

D.Laci

Ha átugrasz hozzám egy üres DVD -vel akkor kaphatsz egy „ demot” :)
Meg megmutatom hogyan használd…

Miki2

Köszönöm Laci
Élni fogok a lehetőséggel, előtte mindenképpen egyeztetünk telefonon.
Köszönöm:
Homovics Miklós

c888vyjd

Sziasztok!
Hogyan lehet egy már elmentett toolpath-ot újra szimulálni?

3vv2btrhv

c888vyjd

Hogyan tudom a koordinátarendszer 0 pontját máshová tenni? Néha jobb lenne, ha nem a bal alsó sarokban, hanem középen lenne.

3vv2btrhv

Van lehetöség rá , amikor a szerszám-pályát generálod , ott van egy menü ahol alapban 0,0,0, van de tetszölegesen beálithatod .

c888vyjd

Lehet, hogy nem voltam érthető. Nem a cnc maró home pozícióját akarom átállítani, hanem a koordinátarendszer x,y tengelyének 0 pontját rajzoláskor.