Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

ML gépe:

http://magiist2.fpn.hu/Kepek/ML_CNC_Z1.jpg" border=0>

s7manbs8

A Hozzászólás szövegbeíró ablakn alján a "kép" menüpontra kattintva beírod a képed pontos URL címét, pl. úgy, hogy előbb egy másik ablakban behozod a böngésződben és másolással majd ide beillesztéssel.

000000000

Pontosan a leírtak szerint jártam el, de nem sikerült.

000000000

A plexi 10mm vastag extrudált anyag. ( Hogy hol lehet Magyarországon kapni azt nem tudom, mivel én Németországban élek)
A plexi alkatrészeket a munkahelyemen CNC gépen készítettem, így sikerült a méreteket tartani.
A szerszámok: 12mm és 6 mm egy élű marók ill. a furatokhoz fúrok. Fordulat 18.000 Előtolás: 5m/perc a 12-es és 3m/perc a 6mm-es marónál (mivel a 6mm-essel csak a furatokat csináltam.)

s7manbs8

Köszönöm a választ. Így már érthető, hogy a pontosságot hogyan sikerül tartani, ugyanis normális gép nélkül barkács módon, ugyanezt nem könnyű megcsinálni. Azért is szoktak, pl. állítási lehetőséget beletenni, esetleg egymás alatt 2 anyagot egyszerre fúrni ki, stb. Meg biztos van még ilyen hasonló technika, amiről én még lehet nem is hallottam.

000000000

Ha valakit érdekel: http://www.lengersdorf-group.com/" TARGET=_fnew>Itt dolgozok.

s7manbs8

Csak nem te tervezted a Christina Aguilera kölnihez a csomagolást ? Ez valami ipari művészeti formatervező cég ?

0gbwyh99

Szia , EZ TÖK JÓ , teccik !!!!!!!!! Olyan futurisztikus kinézete van . A Köracél vezekékeken mi csuszkál persely vagy golyós lin csapágyak ? Ha persely , akkor miböl van ? A menetes szárakat hogyan kottyanás-mentesítetted ? Ha ott van kotyogás akkor szerintem az is kihathat a mart felület minőségére ! A szíj áttételre miért volt szügség (úgy latom mind ha 1:1-be menne - nem látom értelmét ) . A motrokat (távtartókkal)direktbe is rá lehet szerelni a menetes szár végére akár egy műanyag tömlő segítségével is . Nem fikázás céljából írtam , tetszik a géped , csak leírtam én hogyan csináltam volna .
[#taps][#taps][#taps][#eljen][#eljen][#wave]

0gbwyh99

M.L.-nek szántam az előbbi írást !

s5f8tmfv3

Nem találom a galériában a gépedet, pedig nagyon mutatós![#smile]

000000000

űdv az uraknak!szerintem egy 30 fokos élűvel,és sajna képet nem tudok főlrakni,mert meg mutatnám én milyennel csinálom.lenne még egy kérdésem hozzád:milyen tapasztalatod a bűkk fával?én eddig csak kőrtéből dolgoztam ami szuper,de nehéz beszerezni,bűkkőt tudok de drága,és nincs tapasztalatom vele.M:L előre is kőszőnőm válaszid!Űdv:tibor  http://laci7722.uw.hu/auction_offer_view.php?ao=194

000000000

de debil vagyok kollega ur.a kérdésedre adott válaszom a saját nickemre kűldtem!:(((amugy szuper az a plexi gép!!!!:))))

000000000

ha rá mégy arra a linkre amit kűldtem az űzihez,ott láthatod azt amivel én dolgozom.az árán ne lepődj meg,sajnos a gyenge forint miatt van!!!én 6 dollárért veszem.de szuper!!!ki probáltam már sok félét de ez vált be!én már csak ezekkel dolgozom.ja és vidia!!!!!!nagyon jo az éltartossága!:))))

000000000

na mág egy uj link a munkámrol,amit ezzel a maroval csináltam,és jol látszik a részlet gazdagság,és a konturok. http://laci7722.uw.hu/auction_offer_view.php?ao=198

000000000

Helló István!
A vezetékeken a nyomtatóból származó bronzpersely csúszkál.  
A menetes orsó még nincs kottyanásmentesítve, látszik is a marózott felületen. (de készülök megoldani, csak türelmetlen voltam, akartam látni az eredményt)
A motorokat illetően igazad van, de nekem ez a megoldás volt szimpatikus és nem voltam benne biztos, hogy 1:1-ben jó lesz a meghajtás, így nyitott maradt az esetleges változtatásra a rendszer.
Üdv: Madaras László