Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Vissza töltötem pár dolgot , nem tudok emailt irni !!

3vv2btrhv

Te töbmenetes megmunkálást szeretnél csinálni ?

pa0n9mw

Szia
Ki akartam azt a számot (és másokat is) vágni/marni egy lapból.
Más munkamenet nem lett volna, csak körbemenni a marónak a kontúron, azután lejjebb és ujra körbe.
Mig el nem éri a beállitott mélységet.
Meg is csinálta csak a G kód hosszát sokalltam.

Sajna nem tudom megynitni a fájlt amit feltettél, az én programom régebbi és nem hajlandó elfogadni.

Köszi
végyé

Motoros

Csak egy ötlet:
Lehet hogy egyszerűbb a mach-al ezt direktbe megcsinálni...többmenetes megmunkálás....
A Magi  féle magyarított felületen ez az üzemmód alapból rajta van, nem kell a makrót használni ami nekem sajnos nem is működött rendesen.
 És így a G kód is csak annyi mintha egyszer mennél körbe rajta

pa0n9mw

Szia
Csak hogy én is a TCNC-t használom......:)

végyé

3vv2btrhv

A tap kiterjesztést se tudod betölteni a TCNC-be ??

Motoros

Nagyon helyes!  
Nem is értem hogy erre a problémára miért nem irtak egy Gxx kódlehetőséget hisz ez annyira alapgond és mindíg visszatéró eset.  
Tényleg valaki csináljon már egy  mondjuk: G63 tipusú G kódot ami tudná a többmenetes marást paraméterezhetően. Vagy tán van is ilyen csak én nem tudok rőla??

Motoros

Dehogynem, betölti simán  bár alapból a .cnc-re gerjed.

pa0n9mw

De be tudom, megy is rendesen bár vannak "kompatibilitási" vagy tudásbeli hiányosságok.
Akkor kérdezném is.
Rá lehet venni az AC-t hogy a kód végére az M30 elé betegye az M5 öt is, vagy a TCNC-t hogy az M30 leállitsa a marómotort?
Mert hogy a végén ez miatt nem szokott leálni a moci
Vagy elégitsem ki magam kézzel? :)

Köszi
végyé

3vv2btrhv

Szerkesztö progival lehet a G-kodba beirni .
Nekem a Mach-ban van egy szerkeztö gomb , ott szoktam javitani , ha az artcam bénázik .  
PL én ugy csinálom a többmenetes megmunkálást hogy kézzel irom be a Z- értéket (persze csak akkor ha konturmarást csinálok) De Van az artcamban lehetöség a töblépcsös megmunkálásnak , amit a szerszám praméterezésnél kell kezdeni és a töbit azt automatikusan csinálja .

pa0n9mw

Üdv
A TCNC be is be lehet irni a végére az M5-öt, de gondoltam ha rá lehetne venni az AC-t.
Kifejtenéd ezt a többlépcsős dolgot?
Esetleg MSN -ben?

Köszi
végyé

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/SOS/t%f5bmenetes.png" border=0>
1. Feature Machining a Toolpaths menübe kiválasztva  
2.Kijelölni a stratégiát ( kiugro , befelé, központosan )
3.kép alapján beirni az értékeket .
4. Szerszám editálás

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/SOS/szersz%e1m.PNG" border=0>

3vv2btrhv

Szerszám editálásnál a stepdown értékét fogja figyelembe venni , hogy menyi lehet a MAXIMÁLIS lépés lefelé !!

pa0n9mw

Köszi a segitséget de valami prücök van az AC vel.
A feature ablakban üresen nyilik le a stratégia mező.
Lehet régi a programom?
Frissitek hamarosan.

Köszi
végyé