Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

x39wsi3ca

happisusu

D.Laci

s4sryue

Sziasztok!
AC-ban szeretnék egy relifből kivágni,és azt külön kezelni.Pozícionálni x0 y0 z0-ra.Lehetséges?

tfpk6pks3

Ismered act a viccet, hogy "Hogy vagy? Röviden: Jól... És bővebben? Nem jól..."
A te kérdésedre a válasz:
röviden: igen
bővebben: melyik AC-t használod?, számodra mit jelent, hogy "külön kezelni" és "pozícionálni..."
Írd ide és biztos tudunk segíteni.

ccw2afifi

Sziasztok!
Egy emberi alakú bábút szeretnék kimarni. Artcamban megterveztem a rotary reliefet, de már a nagyoló maráskor a talpánál és a fejénél átvágta az anyagot (lemart a zéró pontig).
Tudnátok abban segíteni, hol rontottam el a tervezést? Az Artcamban lévő rajzon a bábú nem ér ki az anyagtömb széléig, gyanítom ezért vágja át. Próbáltam átméretezni, de mindig kisebb a bábú, mint az anyag hossza...

Lőrincz Tibor

Keresek székelykapu dwg, vagy dxf rajzokat! Ha valakinek lenne eladó kérem, magánban keressen meg.
Köszi.

MacGyver

Szia,

Szerintem kihagytad a "unwrapping cylinder" beállítást (kell legyen egy henger alakú mag, ami tartja a szobrodat. Ezen a videón az 50-edik másodpercnél.

youtube_link

ccw2afifi

Köszönöm a segítséget, le is tesztelem nemsokára.

doil

Sziasztok

Angyalos címer relief nincs meg valakinek , az enyém megsérült :(  az oldalra fordult angyalfejes az nem de ami szemből van az tönkrement :(

ccw2afifi

Kipróbáltam az unwrapping cylinder beállítást, így már biztos nem vágja le a végeinél, de így meg "karóbahúzott" lett a figura. Hogy lehet ezt vajon elkerülni?
Köszi!
Tamás

MacGyver

NA igen [#nyes]
Mókás,  mert épp a napokban csinálom én is a sakkbábúm prototipusát.. Saját megoldásom az, hogy vékony "karót" állítasz be (legyen a példa kedvéért 1mm), ami nem látszik meg a kis figurádon. Aztán a 2D nézetben  lábához rajzolsz egy téglalapot úgy hogy a téglalap széle picit érjen rá a bábud lábára és körbe is picit érjen le a rajzlapról. Duplaklikk a téglalapra. Start height -hez írj be mondjuk 8-at, és a MERGE HIGH-ra nyomj, ekkor 1+16mm=17mm átmérőjű lesz a lábánál a kör. ugyanezt megtehetet a fejénél is. Nekem a katolt képen lévő módon néz ki, a karó alig látszik.

MacGyver

Csinákolódik.. [#taps] (remélem ezúttal nem törik el..)

MacGyver

Nahát kész lett... legalább az első elcseszett prototipus már nem lesz magányos [#lookaround]
Még valamennyire elégedett is lennék vele ha az a fránya Z tengely nem hibázott volna majd' 1,4mm-t a fene egye meg.. hiába a kínai motorvezérlőtől nem lehet többet várni, holnap kiberhelem a jobbikat a másik gépből [#zavart2]

Nameg látva mellette a tervfájlt.. hááát ennek eléggé semmilyen lett az arca. (R05 maróval ment a finom, legközelebb kipróbálom az R025-öt)

2am4nwzib

Próbáld ki a ,,Double Sided,, sokkalta jobb eredményt érsz el vele. Ha meg minden áron ,,Rotary Axis,, megmunkálás akarsz térj át egy másik CAM-ra