Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Miki2

Megpróbáltam rendszergazdaként, sikertelen próbálkozás volt.

ccw2afifi

Az Artcamban a Double Sided funkció  Multi-sided Machining néven fut, így éritek el:

Új projeckt/ (Window főmenü/Toolbars and Docking Window/) Project ablak/ Assembly/  Tools/ 3D Machining Wizard/ Multi-Sides Machining

(Nem használtam, csak épp megtaláltam...)

ccw2afifi

ArtCam, 2018-as verzió.
Ha érdekel, írj privátban.

fvmbs7r7e

Üdvözlet!

Tud valaki segíteni honnan tudnom letölteni az artcamot?

Köszi Ákos

Szedlay Pál

Komolyan mondom, nem értem. Ha egy sort visszanézel, ez nem sok, akkor minden problémád megoldódik.

ebalint

MacGyver

Sziasztok!

Sikerült ÉTamás kollégával rájönni, hogy hogyan is kell beállítani az Artcam-ot forgatózásnál.. Mostmár nem busmann orrúak! [#taps]

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

ebalint

vc886isf9

Sziasztok!

Már viszonylag rég használom az artcam-ot, de a reliefek szerkesztgetése,vagy a gravírozáshoz szükséges g-kód elkészítése nem jelentett gondot. Most viszont falba futottam, tudásom sajna kevés egy megoldandó problémához, ebben kérném segítségetek. Ha megrajzolom a körvonalat, majd megadom a marandó test magasságát ívét a shape Editor segítségével, meg lehet oldani, hogy ne minden irányban kerekítse a formát? Az alja egy sík függőleges fal kellene, hogy legyen.

ccw2afifi

Szia!
A Shape Editorban adj neki egy kis alapmagasságot (Start Height mezőben), utána adj domborúságot a formának.

vc886isf9

Szia!

Azzal próbálkoztam, de nem megfelelő, mivel mindenhol lesz egy függőleges rész. Próbáltam a rhino-val megrajzni, de onnan meg nem tudom az ac-nek megfelelő formátumba menteni. Most corel-el szürkeárnyalatos képet készítek, hátha...

D.Laci

"Az alja egy sík függőleges fal kellene, hogy legyen."
Némi ellent mondást érzek a mondandódban.

A Rhino rajzról egy képet feltenél egyértelmű lenne.
A rhinoból STL fájlként exportálod akkor az ArtCam ba belehet importálni.

vc886isf9

Ellentmondás nincs, az alja sík, két oldalt, és felül íves. Ráadásul felül volna egy konkáv rész is. Bíztam benne, hogy az ac-vel is meg lehet csinálni.

D.Laci

"alja egy sík függőleges fal"

Az alja lehet sík de nem függőleges, hanem vizszintes esetleg
A fal lehet fűggöleges és sík is, de nem lehet az alja, ingább oldala.

Nem egészen értem mit szeretnél, de a Two Rail Sweep-et probáld meg.