Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

MacGyver

Sziasztok!

ArtCam-ban lehet olyan szerszámpáylát generálni ami ténylegesen használja az X Y Z tengelyt és a forgató tengelyt is?
Csak olyan infót / videót találok, ami egyszerűen az egyik egyenes tengelyt kicseréli a forgatóra, és marad az egész 3 tengelyen.

Komolyabb videókon (pl itt: https://www.youtube.com/watch?v=ESnJtDIeJRM&t=221s ) viszont azt látom, hogy használja az X Y Z-t és forgat is amikor kell, ezzel nem bukja el a részleteket.

Ha az artcam nem tud ilyet, akkor tudtok tippet adni, melyik progi tud? (lehetőleg amit halandó ember is be tud szerezni.. [#rolleyes] )

2am4nwzib

4 tengely szimultán , az artcam nem tud ilyet .
RhinoCam/VisualCam/PowerMill/MasterCam.........

dtb

Nekem a DeskProto a szimpatikus.

pistikeid

Szia a desk proto ingyenes?

dtb

Szia,
Többféle konstrukcióban van, van ingyenes verzió is: Compare DeskProto Editions

MacGyver

Köszi köszi, kitanulom az egyiket [#eljen]

pistikeid

Akkor jól tudtam hogy a 4 tengelyes nem free.

dtb

A free csak 3 tengelyt tud, DE igazából van "hobby" licensz is, ami szerintem tűrhető ár egy ilyen programért, és az fullos.

ccw2afifi

Sziasztok!

Az Artcamban terveztem egy figurát, amit 4 tengellyel szeretnék kimarni egy farúdból, de a gép túl magasan, a forgó farúd felett mozog, épp csak belemar néhol.
Lehet, hogy azért, mert az Artcamban, a Material Setupban a Zéró pontot az anyag tetejéhez állítottam, de ha az anyag aljához állítom, akkor csak egy elnagyolt, torz figurát mutat a szimuláció.
Hol követtem el hibát? (Ez az első ilyen jellegű munkám, még csak most ismerkedem ezzel a területtel..)

Miki2

Lehet, hogy butaságot írok, de egy próbát megér.
Az anyag vastagságot a fa rúd sugarának megfelelően állítsd be, a "Z" nullpont legyen a tengelyvonalban.

Miki2

Egyébként mivel generáltad a 4 tengelyes megmunkáló programot?
Én nem találtam benne ilyen poszt processzort.

ccw2afifi

A 4 tengelyes programot a Roland MDX 650 X>A(*.tap) posztproceszorral generáltam. Végigpróbáltam többet, ezzel tűnt működőnek. A mach3-ban jól jelent meg a képe (lásd mellékelt 1. fotó), és amikor marni kezdtem, akkor is minden jónak tűnt – csak épp másfél centivel a farúd felett mozgott.
Az anyagvastagságot a farúd sugarának megfelelően állítottam be.
Most látom, hogy az előbb rosszul írtam (bocsi), valójában a zéró pontot anyagvastagság aljára (a tengelyre) állítottam, s akkor lett jó a modell terve, mégis magasabban dolgozott a gép. Mikor a tetejéhez állítottam, akkor lett deformált (lásd 2. fotó)

2am4nwzib

mv2hawf

Üdvözlök mindenkit!

Lenne egy problémám ami a napokban jött elő.
A probléma, hogyha 3D mintát(STL) marok, akkor kettő vagy három különböző mélységem lesz a nagyolás után.
Eddig hibátlanult tudtam marni a 3D modelleket!
Többször átnéztem a beállításokat és minden jó!
Mach3 + Aspire
Mi lehet a probléma?

A segítségeteket előre is köszönöm!

ccw2afifi

Bocsi. Frissítettem...