Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

vc886isf9

Igazad van, csak én a tárgy használat közbeni alját nevezem az aljának, s mivel a megmunkáláshoz van elfektetve, én az egyik oldalt nevezem az aljának.
Az x-y sík természetesen vízszintes.

Béni

Az Artcam (2008) tud IGES-t is importálni.

vc886isf9

Szia!

Most volt időm rá. A rhino szerkesztés:

vc886isf9

Sajnos nem találok megoldást, hogy a rhino-bol az ac-nek megfelelő formátumba mentsem.

2am4nwzib

AutoCad DWG formátum ( 3D modelekhez)

vc886isf9

Szia!

Abból lett az a szétesett valami. Most töltöttem le egy spin 3D nevű convertert, de az általa convertált fájl sem megfelelő.

2am4nwzib

Próbáld ki az Összes formátumot (2007,.....)  legördülő ablak ,,Default,,

D.Laci

Print Screen használata (hasznos funkció)

Véletlenül a Rhinoban nem Inch -re van állítva a mértékegység? Gyanús, hogy ~6mm széles az egész...

Ha Rhinoban megvan rajzolva miért nem használod a RhinoCam PlugIn-t?

Artcam-ban elég szívás azt a formát megrajzolni.

Az Export beállításokkal próbálkoznék.

Jozs

Nem vagyok érdekelt a reklámozásában, de talán valakit érdekelhet:

ArtCAM Online Alapképzés

(Ha szabálytalan a bejegyzésem töröljétek.)

2dbfy8y

Sziasztok!
Olyan kérdéssel, kéréssel állnék elő:
Valaki tudna nekem segíteni, hogy az amgyalos címer relief stl formátumát honnan lehetne brszerezni?
Nagyon tetszik, de én egy ilyen relief megszerkesztésétől nagyon messze állok.
Előre köszönöm mindenkinek.

dtb

Beleszaladtam a youtube-on egy videóba, ami nagyon megtetszett. Először azt hittem, az "egyszerű" kopogtatós módszer, de jobban megnézve ez valami más...
A fejen van egy léptető motor, ha jól látom, és az billegteti (emeli, süllyeszti) a "spindle"-t, meg a marószárat.
Van erről a módszerről valakinek valami részletesebb leírása, netán tapasztalata?
...és persze, a kérdés - ehhez vajon hogy generálják a g-kódot?

2am4nwzib

(emeli, süllyeszti) a "spindle"-t
Mert forgó  tengely a ,,Z,, tehát lineárból ,  rotaryt csinált.

2am4nwzib

Programok ; PhotoCcarve ,DXF Halftoner ....stb.

dtb

IdézMert forgó  tengely a ,,Z,, tehát lineárból ,  rotaryt csinált.
Több videót is megnéztem ettől a cégtől, nekem nem úgy tűnik, hogy rotary-t csinál a "Z"-ből.
Az a zseniális benne, hogy épp csak annyit emel rajta, hogy ne érjen bele az anyagba, és így nagyon gyors tudd lenni. Épp emiatt érdekes, hogy hogyan generálja ehhez a gkódot?

2am4nwzib

Egy pár kép.