ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

58m03kbt

Az ArtCAM/Aspire -nél azért az egy korlát, hogy kb 4000x4000 a max felbontása a beolvasott képnek. Ha ez elegendő, akkor egy 1px kisebb mérető tű szerszámmal akár a kép alapján generált relief-en csak egy raszter pályát kell csinálnod 1px es osztásban és kész vagy. Ha ennél jobb felbontáshoz akarsz pályát generálni, akkor egy külön kis programot kell írni, ami a beolvasott ff kép pixelei alapján generál neked egy megfelelő NC programot. (Persze ez azért fejlesztést igányel.)

2am4nwzib

3xeir0p5y

Köszönöm a képet, ez alapján már találtam néhány honlapot, leírást róla.

huatn6gfd

A videó alapján mintha a fortuna billenne. Ha igen és analóg, akkor én kipróbálnám lézernek szánt jellel, csak megfelelően kell erősíteni. Aztán lehet, hogy rosszul látom. :)

58m03kbt

Így van, ez egy teljesen jó megoldás lehet. De nem gondolkoznék 3D relief marásban ebben az esetben semmiképpen.

3xeir0p5y

Én letöltöttem a videót, és lassítva néztem meg többször is.
Nem ugyanaz, mint a fotón szereplő megoldás, bár nagyon hasonló, és valóban, nem emel, hanem billent.

2am4nwzib

Mennyivel lassabb a klaszikus  megoldás.

3ztiz2p39

A billenös minden bizonnyal gyorsabb lehet, akár 10 ms mint egy relé.
A tenyleges marás lehet a korlát.
A hagyományos Z állásnál a maró közepénél nincs is vágosebesseg.

Persze a billenösnel nagyobb egy pixel méret, de ez gondolom nem gond az adott esetben.

3ztiz2p39

Egyébként úgy emlékszem csináltak már itt a forumon ilyen szerkezetet.

3ztiz2p39

Jó-jó az a szám szerinti 10 ms bizonyára túlzás volt tőlem....

t5jvxzhgc

Nekem is sejlik...
Mintha az illető a billenést/tartást, valami nagy lépésszögű lépteccsel oldotta volna meg.

3ztiz2p39

Biztos a Gyula volt, Ő minden ilyesmit kiprõbált.

xe44memnh

"A hagyományos Z állásnál a maró közepénél nincs is vágosebesseg."

Egy kicsit meg kell dönteni a marómotort.

3ztiz2p39

Ja... végül is a videóban is azt csinálta a koma csak nem "kicsit" :)

9mnaez79p

Nekem ránézésre egy lézer mechanikának tűnik. Akkor csak a lézer fény jelét kell egy elektromágneshez felerősíteni és belerángatni az anyagba, amikor kell. A laserworks/ruida rendszerrel egy ditherelt 1 bites képpel így megy a gravírozás legalábbis.A mechanika sebbességétől függően akár 300mm/s is lehet az x sebesség, egy kis gömb fejjel meg .5 is lehet a vonalfelbontás..