Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

A toolpaths fülre kattintva 2D Toolpaths 3. ikon: V-Bit Carving-ot kell választanod. Ez automatikusan a vektor szélességéhez kell hogy igazítsa a gravírtű mélységét.

9b6n3fn2n

Igen ezt tudom, de én nem egy vektor által körbezárt felületbe szeretnék "bemarást"  készíteni.
Én a vektort szeretném körbemarni, egy általam meghatározott mélységben, kívülről, úgy hogy a sarkokaat kiszedje. A v-carve-ben például: 2d toolpath, outside, corner

A 2010-es  AC verzió videójában is megtaláltam, de a 2008-ban egyszerűen nem találom. Már teljesen "készen" vagyok!

SEGÍTSÉG!

9b6n3fn2n

Igen ezt tudom, de én nem egy vektor által körbezárt felületbe szeretnék "bemarást"  készíteni.
Én a vektort szeretném körbemarni, egy általam meghatározott mélységben, kívülről, úgy hogy a sarkokaat kiszedje. A v-carve-ben például: 2d toolpath, outside, corner

A 2010-es  AC verzió videójában is megtaláltam, de a 2008-ban egyszerűen nem találom. Már teljesen "készen" vagyok!

SEGÍTSÉG!

D.Laci

Számold ki a mélységböl és a maró szőgéböl a maró aktuális átmérőjét. Azzal az értékkel offszetold a vektort körbe (zárt vektor legyen a végén) majd azt mard ki bentröl.

9b6n3fn2n

Igen, én is erre az egy megoldásra jutottam, de létezhetetlen, hogy ezt nem tudja az AC. Nagyon köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdésemmel!

ukcge40u

Nádházi mesteré a dicsőség, neki jutott eszébe... :)

000000000

az a létezhetetlen,hogy azt hiszitek hogy a program ki találja hogy mit szeretnétek csinálni!minden program egy eszköz csak!

43pbwjg8s

Bocs. De ha (meg nem mondom most igy AC nélkül a nevét) a kivágás straégiát választod (ott van a pocketing mellett), akkor meg tudo adni, hogy a vektor mentén melyik oldalon fusson körbe. a szép hogy itt is használhatsz bármilyen szerszámot ugye (akár gravítrűt), valamint megadhatsz kivágási mélységet. Ha a szerszám és a mélység megfelelően kombinált (számíthatod pl. ahogy D.Laci mondja) akkor elég egy vektor is.

9b6n3fn2n

Köszönöm megnézem!

D.Laci

De a sarkait nem fogja v-carvingolni (szép magyaros szó). :)

ppxgww95

Erre gondoltál?
http://cnctar.hobbycnc.hu/alma999/Feature.jpg" border=0>

doil

Sajnos ez így van :( igazán alkalmazkodhatna az emberi gondolathoz a program :) :)

000000000

Jozsi ment a galamb!:)))

Varga Ferenc