Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Urak.
Valaki mondjon valami okosat az AC-ra mert megnyitás után pár perc elteltével leáll.

A következő hibát írja "a 0x195664f4e címen nem végezhető el a következő:read"

Már újra telepítettem kínomban de semmi változás.

doil

Sziasztok !
Lehet hülye kérdés de a relief méretét meg tudom úgy duplázni hogy a 30 fokos 0.2 es gravírtű helyett beteszek egy 30 fokos 0.4 es gravírtűt és
megduplázom a Mach3 ban a motorbeállításoknál az x és y  tengely steps/mm ert ? elvileg így nagyobb lesz a relief vagy tévedek ?

D.Laci

Elvben lehet.
De a Z.t is változtatni kel.
A mach3 DRO melet van egy skálázási lehetöség pont eböl a célbol kifolyolag.
De a lépés közöd is duplája lesz , minnél többet csalsz igy annál csikosabb, lépcsősebb lesz a felületed!

doil

Szia  Értem a csikozódás ellen nagyobb élű maró ?
ezért irtam 0.2 helyett 0.4 -et vagy ez igy nem jó ?

D.Laci

Jónak jó ez a megoldás csak az oldal lépés közz is duplája lesz, ha a Z-t is változtatod akkor mégjobban látszik.
pl.: 0.1mm lépésközböl lesz 0.2mm már ezt szemmel sok helyen észrevenni a Z-t változtatva még észrevehetőbb.
Ezel a modszerrel nem csak a reliefed nagyságát növeled hanem a felbontása (hibái) nagyságát is.
A legjobb az ha kiprobálod akkor látod!
És eldöntöd, hogy neked jó vagy sem.

tfpk6pks3

Nem lenne egyszerűbb az AC-ban duplázni a méretet?
3 kattintás az egész és már tolhatod is a szerszámpályát, ahogy neked tettszik. Nincs csíkozódás, meg trükközés.

D.Laci

Az eredmény ugyan az lesz, ha a lépésközt is dupláza.
pl.: 100mmx100mm  lépésköz 0.1mm  1óra gépidő
duplázva 200mmx200mm lépésköz 0.2mm 2óra
200mmx200mm lépésköz 0.1mm 4óra
én azt javasolnám hogy ha nem számit annyira az apzó részlet akkor használjon rádiuszos marot. anak szebb az átmenete.

43pbwjg8s

Ebben a témában is nagyon hasznos lehet.  
Hogy aki máshova nem néz be, annak is szemelőtt legyen:
Elsősorban ide, de azt hiszem több érintett topicba is beteszem.

Egy hazánkfiának köszönhető, igen széleskörű formátumtámogatással ellátott szoftver.
Az ára 10E Ft!!!

http://web.t-online.hu/karpo/" TARGET=_fnew>3D object konverter

cu05ic9nw

cu05ic9nw

http://web.t-online.hu/cadar/kakukos%204ora.JPG" border=0>

cu05ic9nw

egy órát próbálok fel újítani!!

doil

Sziasztok !

Nincs meg valakinek relief - be  Nagy Magyrország ?  G-kódja :)

9b6n3fn2n

Ez engem is érdekelne! Illetve az angyalos címer is!

9b6n3fn2n

Gratulálok, nagyon szép, a végeredményt látványát is megosztod velünk?