Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, itt jobban látszik.

000000000

Azért ez egy meglepő mutatvány egy párosujjú patástól. ;-)

Csaby

Először is köszönöm KisKZ-nak a fáradozást.
Tömören, hogy ez a projekt miért is van:
Az azóta meghalt nagybátyám volt olyan türelmes és felkutatta a családfánkat. A pécsi levéltárban megtalálta az 1620-ban kelt kutyabőrt és a család címerét. Ezt ő akkor pauszra másolta. Később fénymásolták és ez került apámhoz, aki kiakasztotta a falára mint örökség a testvérétől.
Én lefényképeztem, mint aki csak érdeklődik.
És itt jön be KisKZ csodálatos munkássága:
Egy e-mail -ben küldött fénykép alapján apám karácsonyi ajándéka egy makkfába mart 3D-s, megfogható örökség lesz a testvérétől.
KisKZ, egy isten vagy!

000000000

"makkfába mart"

Te vagy az egyedüli nemes, akinek ez sikerült a világon!
Nyugodtan halok meg, mert látom, hogy a nemesség tovább él.

Csaby

Azért azt is vedd észre, hogy te vagy az egyetlen, aki ezt kifogásolja. De úgysem fogunk összeveszni, mert az én napomat még te sem tudod elrontani!!!!

Csaby

Szegelgetek!
Mielőtt ezt a vonalat továbbvinnénk: A projekt célja nem az, hogy az én nemesi mivoltomat domborítsuk, hanem az hogy a 74 éves apám olyan karácsonyi ajándékot kapjon, ami a néhai bátyjára emlékezteti és nem egy boltban megvehető tányérkészletet.

sanka74

Sziasztok! Gratulálok!! Ha én ilyet tudnék......Csaby!Ezt a családfakutatást bárki megcsinálhatja?

Csaby

Igen, de rengeteg időt kell rá szánnod. A levéltárak nyilvánosak, de papíralapúak. Ott a rákeresés azt jelenti, hogy átnyálazod a paksamétát. A nagybátyámnak is több évig tartott.

000000000

A világért sem akarnám bárki napját is elrontani!
Azt, azért tudomásul kell vennünk, hogy a világ nemesekből és nemtelenekből áll.
Az is tény, hogy mi nemtelenek nem tudunk makkfába marni.
Csak ezt a szomorú tényt szerettem volna kőbe vésni.

Csaby

Szegelgetek! Szerintem hagyjuk. Az a kis esszé nem azért született, hogy a nemesség bármiféle kiváltságát hangsúlyozza, hanem, hogy KisKZ munkásságát méltassa. Kevesen tudnánk egy ilyen sokadik generációs vázlat alapján, mesterművet alkotni. Mert ezt még talán te is elismered.
Amúgy tudom, hogy tölgy, csak így humorosabbnak tűnt, de látom nem mindenki vette a lapot.

Csaby
u.i: A családomat pedig nem szégyenlem, talán van itt pár ember aki még tanult a műegyetemen az Ábrahámtól, de a nevét minden műszakilag művelt ember ismeri.

Csaby

"Csak ezt a szomorú tényt szerettem volna kőbe vésni."
Hát akkor ne írásba add, hanem vésd kőbe és kérünk róla fotót!

43pbwjg8s

Szia Csaby!
Köszönöm! Köszönöm hogy örülsz neki!

Viszont amit mondtam azt tartom...
Nekem a levelek nagyon nem tetszenek most, de tegnap este még magam elé vettem a jelenlegi képet, és szépen nyugodtan próbáltam elképzelni, mi merre és hogyan is kell hogy álljon, milyen alakjának kellene lennie.

Ugyhogy, ha a próbamarást megcsináltad, mindenképpen beszélünk.
Én addig azért megpróbálok alakítani még a dolgon egy kicsit.

Mégegyszer köszönöm a pozitív visszajelzést mindenkinek! Nagyon jól esett és sokat segít, lendít rajtam.

Csaby

És eljött az igazság pillanata:

http://kepfeltoltes.hu/101115/Resize_of_C_mer_005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

A mérete 200x300 mm. Motoros féle 20 fokos tűvel raszterben marva. Van benne hiba, de ezt már KisKZ-val megbeszéltük.

43pbwjg8s

Este készítem az ujat! :)[#eljen]

43pbwjg8s

Egyébként azt hiszem rendes fába finomabb lesz, és jobban kijönnek majd az apróságok is pl a rosszvason és a koronán.