Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

VViktor

Plk.hogy lehet be vinni az .art vagy az .rlf kiterjesztést a 3dsmaxba?

43pbwjg8s

Exportáld a reliefet!
Mivel nincs kéznél, igy csak Plk ra támaszkodnék (szegény csak elbír) és ajánlanám az STL-t, de még jobb ha IGES-t hazsnálsz.

43pbwjg8s

Viszont a kérdés nem arról szólt, hogy hogyan készítssen egy szavrasos képet!!!! :)
Az természetes, hogy ha a két kontúr nem egyezik (és miért egyezne) akkor lesz problémás rész. Azonban ha Ő most mindenképpen átdolgozni szeretne, akkor talán ez a legrövidebb út.
Igy csak a problémás kis résszel kell foglalkoznia.

A küölön réteg értelme az összehozásnál az, hogy ha jól emléxem van olyan kizáró lehetőség, hogy a réteg tartalmát ugy kombinálom a régi alatta található elemekkel, hogy azok ki lesznek zárva. Vagyis csak a rosszvas relief lesz azon a helyen. Bocsánat ha rosszul emléxem.
Ezer éve nem használtam már és nem is nagyon isemrtem meg a szoftvert.

000000000

Szia!
Mi van, ha a farkasos tájra rárakod a rosszvas vektort, és azt mondod neki, hogy a rosszvas alatt nulla, aztán meg rádomborítod, ahogy akarod. Akkor nem lesz rajta a fákon. Csak a magasságot kell eltalálni, ahonnan a domborítást kell kezdened, hogy ne süllyedjen be.

000000000

43pbwjg8s

Igen...!
Ez a legegyszerűbb.
Ha lefedi a farkast vele akkor pedig minden kész is.[#eljen]

000000000

De ha nem fedi le, akkor a farkast is körbe kell rajzolni, és kinullázni, majd szintbe hozni síkba, és akkor mehet rá a rosszvas. Én külön raknám össze a dolgokat, úgy, hogy csinálok egy alapot, pl. holddal, meg a fákkal, és ezt külön reliefként kezelném. Ekkor már bármikor bármilyen állatot rá lehet tenni, csak az arányokra kell vigyázni.

43pbwjg8s

Én ugy érzem egyről beszélünk. :)
Csak én a Sculptingot vettem elő a síkbahozáshoz az elején. De tényleg felesleges.

000000000

Csak egyszerűen, így én is megértem.:))

s7manbs8

Most olvastam, hogy egyre több a farkas a Bükkben, lehetne menni mintát venni róluk egy fényképezőgéppel no meg egy báránykával, hogy valami előcsalja őket. :):)

VViktor

Szia KisKZ ,szia Alvégi.Mind kettőtöknek igaza lehet.Meg is próbálom mindegyik variációt.De ez most a farkas és a rosszvas csak egy példa. Én minden rlf és art kiterjesztésre kérdeztem hogy hogyan lehet át szerkeszteni,és látom hogy van lehetőség rá. Ezért köszönöm a sok sok választ.

VViktor

És hol exportáljam a relifet stl-re vagy IGES-re?

43pbwjg8s

vALAHOL A rELIEF MENÜPOT ALATT TALÁLOD.

a CSAJOS FÉLE VARIÁCIÓ A LEGEGYSZERŰBB!
aZT PRÓBÁLD!

43pbwjg8s

fELASZALADUNK A HÉTVÉGÉN sZILVÁSVÁRADRA TÁNCOLNI EGY KICSIT. :)

VViktor

Sajna ezek a formátumok egyike sincsen benne.De mindegy majd lesz valahogy amúgy nem tudom milyen csajos megoldásra gondolsz.