Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem sámli! Mennyi idő lehet elkészíteni egy ilyen komplett reliefet?  
Nekem tetszik!

tfpk6pks3

Hát...  nekem kb 15 perc volt....
De én csak a haját "fésültem" ki a szeméből...  :)

000000000

Láttam már pár darabot a SourceOne képeiből, nagyon jók. Ha ő készíti őket, akkor kicsit irigykedem. Én is szeretnék ilyen minőségű reliefeket készíteni! :)

ppxgww95

Ha nem nyílik meg, akkor az adott okosítással sehogy. Én 2009-es verzióval szoktam megnyitni, majd menteni V9-es reliefbe, utána már a 2008-as is megeszi.

000000000

Aha, kipróbálom. Köszi

VViktor

Szia. Relif-et szeretnék szerkeszteni ami alapból szürke árnyalatos. Pl a farkas az erdőben ezt szeretném szerkeszteni mert a farkas helyett kéne egy rosszvast betennem.

VViktor

43pbwjg8s

Én inkább a sculptinggal tüntetném el.
A szürkeárnyalatos kép segítségével körberajzolod egy vektorral, majd a sculpting, és csak a vektor alatt és csak megadott mélységig.

VViktor

Szia KisKZ.Köszi az ötletet megpróbálom.

yb8iik8sz

Szia!  
A sculpos megoldás is megoldás, bár kétlem, hogy a farkas és a rosszvas kontúrja egyforma lenne, amivel csak annyi a gond, hogy a rosszvast amikor beilleszted, vagy rajta lesz a fákon, vagy nem lesznek fák mellette.
Szerintem, ha a rosszvas már megvan, a holdat és a fákat inkább újrarajzolnám a rosszvashoz képest és akkor tuti, hogy kiru a helyzet.

yb8iik8sz

Szia Móni!
Ezek 3d modellek (letölthetőek) átalakítva.
pl. ezen topic 2705,2706,2707,2708
Hogy nem látszanak? Csak az én képeim nem látszanak! No com.
A reliefproduct.com-on fenn vannak. (onnét még nem törölték)

43pbwjg8s

"...ha a rosszvas már megvan, a holdat és a fákat inkább újrarajzolnám a rosszvashoz képest ...."

Vagyis akkor rajzoljon ujra mindent. :)

a rosszvas beillesztése előtt annak körvonal vektorát kiválasztva szontén Sculptinggal síkra hozza alatta a felületet majd mehet is rá.  

De... Mintha simán is lehetne ugy kombinálni, külön rétegre rakva a rosszvast, hogy a rosszvas tisztán jelenjen meg, ugy hogy ne adódjon hozzá az alatta lévő réteghez.

Persze lehet nem igy van. Nem nagyon ismerem az AC-t sajnos. :(

yb8iik8sz

Szia!
Értem mire gondolsz.
"Vagyis akkor rajzoljon újra mindent. :) "
Nézd meg azt a holdat, karika buci. Ilyen holdat úgy rajzolunk, hogy csinálunk egy kört, majd kihúzzuk. kb. 1perc.
Ilyen csodás fákat is nagyon macerás, kb. 5 perc, megrajz kontúr, majd a hepe-hupát ráviszed texturban.
Persze ha szép fákat és szép holdat szeretnél, az több idő. (a fákat, letölthető 3d modellből(sok van) variálnám be.
Rakhatod külön rétegre a rosszvast, szerkeszteni egyszerűbb, de egyszer akkor is össze kell hozni a fákkal.
És amikor ráilleszted a rosszvast, a már farkastalan fás rétegre, passzentosan fog illeszkedni?
Akkor, ha a farkas és a rosszvas kontúrja megegyezik. Mert ha nem, akkor a rosszvas széle néhány helyen vagy rajta lesz a fákon, vagy nem lesz mindenhol fa a rosszvas mellet.
Szép rosszvast nem egyszerű rajzolni. Belátom.
Ezért írtam, hogy ha már van egy szép rosszvasunk, azt a többit, ilyen szinten, ahogy a képen láttam, legyünk őszinték, nem túl nagy munka megcsinálni.
Persze van még sokféle megoldás, sokféle technika.

yb8iik8sz

Még egy nagyon gyors megoldás, ahogy én tenném.
Farkasostul stl. Beránt dsmax. Farkas kiszed, fák eltol, rosszvas berak, fák szervas mellé illeszt, és kész. Vissza AC, marópályát neki.
Miért ragaszkodunk a reliefkészítéshez mindig az AC-hez?

VViktor

Sziasztok. Köszönöm a sok segítséget,megpróbálom őket ha tudom hogyan kell. Plk most szedtem le a 3dsmax 9-et, remélem ezzel is lehet amit írtál.