Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

A próbát miért aprózod el? A hab anyagban akkora fogást vehetsz, amekkora a maród élhossza. Aztán a legkritikusabb részt simítsd le egy fél tenyérnyi darabon.  

Ezután jöhet a minősítés. Aztán a végleges anyaghoz beállítod a fogásmélységet, sebességet, szerszámot...és "Cycle Start!

VViktor

Szia Rabb Ferenc. Azért aprozom el mert így látom milyen lesz a fában a munka menet. Lehet valamit elcsesznem a  generáláskor,ami nem lenne az első eset :D

Rabb Ferenc

Na söpörd gyorsan össze a szétszóródott önbizalmadat, és hajrá!  

A melléfogások nagy része pedig a szimulációval kideríthető, és még a képernyőn javítható.

Várjuk a végeredmény fényképét!!!

VViktor

Ígérem ha lehet akkor teszek fel képet róla.Jelenleg most van fám bőven,de az időm véges.

may47wb

Köszönöm! Küldöm!

Rabb Ferenc

may47wb

Köszönöm! Istvánnak is!

Jozs

Próbálom a G-kódok topicba korábban beírt Hummer autókát kifaragni. Mivel az összes alkatrész egy (nagy) lapon van eredetileg, szét kellene szedni kisebb lapokra. Sajnos ahogy elnézem az AC ezt nem nagyon támogatja. Mert úgy lenne praktikus, ha a meglévő mellett lehetne nyitni további üres lapokat olyan a mérettel, amilyen méretből később a marásnál az anyag rendelkezésemre áll, és az alkatrészeket szépen egyenként kopizhatnám át azokra. Ha egy megtelt, akkor a teszegetném a következőre, és így tovább, lényeg, hogy a lapok között lehessen a vektorokat kopizni. De nem lehet :-(. Nem jutott eszembe semmi frappáns módszer, hogy egyszerűen hogyan lehetne áthidalni ezt a problémát. Esetleg valakinek ? Köszi.

Jozs

hduf42fua

Én is Ac-ben rajzoltam át de három éjszaka nem csajoztam.Pedig az orvos felírta !

Rabb Ferenc

Arra nem gondoltál, hogy egyszerre megnyitsz több AC-t. Az egyikben kijelölöd az aktuális vektorokat, Copy (CTRC C). Aztán Alt-  
Tab-al átmész a másikba, és Paste (CTRL V). Végül elrendezed, beforgatod úri kedved szerint az új felállásban, és Save As...

Rabb Ferenc

Sőt, ha nem Copy, hanem Cut (Kivágás) akkor a már átmozgatott el is tűnik a nagy lapról. Így azt is látod, mi van még hátra

Jozs

Nem gondoltam rá, de tényleg jó ötlet. Ki is próbáltam, műxik. Egy szépséghibája van, hogy a marópályákat nem lehet másolni, pedig praktikusabb lett volna akkor legenerálni az összes elemre, amikor még együtt vannak. Ettől függetlenül jó ötlet, köszi!

Rabb Ferenc

Azt hiszem, a marópálya másolása már egy kicsit túlzás. Az mégse várd el a programtól, hogy kövesse az eredeti nullponthoz képest az elmozdulásokat, forgatásokat, méretváltoztatást. És mindezt dinamikusan azonnal módosítsa is a G-kódban. [#vigyor2][#conf][#csodalk]

hduf42fua

Másolásnál elő szokott jönni ,hogy megszakad a vektor ekkor egyesével össze kell kötni, különben nem lesz jó a marópálya.

ppxgww95

Mentsd el template-nek a szerszámpályát és minden elemnél betölve csak a geometriát kell kiválasztani, majd generálni a programot! Nem automatikus ugyan, de ez is gyorsítja a munkát.