Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

cu05ic9nw

egy jó ötlet én 8mm fúróból csináltam felső marót csak egy kicsit hószúra hagytam így tökéletesen be ért mindenhova utána csináltam egy 3mm gömb marót és azzal simítottam!!

cu05ic9nw

ha meg gravírozni kell a betűket akkor külön csak a betűkre csináltam pirogit!de akkor nem húzom ki,se nem süllyesztem!!

VViktor

Értem és köszi a tanácsot . Láttam az első gépeden neked is felső maró volt.Csak arra kell még rájönnöm hogy hogyan csináljak két maró pályát:D

000000000

mambablack2009, ha segítségre van szükséged a fordításban keress meg. Biztos tudok segíteni.

Rabb Ferenc

Külön-külön jelölöd ki a két (vagy több) megmunkálandó felületet. Egyenként a választott stratégiával, szerszámmal és egyéb tulajdonságok beállításával generálod a marópályákat. Aztán hajrá! Csak a "Z" HOME poziciót kell minden szerszámcserénél újra felvenni. Figyelj rá, nehogy lemard a "Z" nulláját, mert utána nem tudsz érintőt venni!

Ha többféle megmunkálást is azonos szerszámmal végzel, akkor azokat símán Notepad-el összefűzöd a megfelelő sorrendben. Vigyázz, nehogy a kontúrmarás legyen az első :-))

VViktor

Szia Rabb Ferenc.Köszi a segítséget,értem amit mondasz csak meg tudom-e csinálni az más tészta:D
Pedig valahogy meg kell oldjam mert 15 mm mély a marás. A nullpont felvétel még kérdéses hogyan lesz de megoldom ;)

Rabb Ferenc

Először próbáld ki, hogy megfelelő-e a stratégiád. Vegyél egy tábla lábazati (sárga, rózsaszín, kék vagy zöld) polisztirol habot. Az mindent elvisel, még a szemétkosarat is...több példányban is. Aztán ha már sikerült mindent belőni, akkor jöhet a végleges alapanyag

VViktor

Valami hasonló lesz a megoldás.

ppxgww95

Ahogy cudar31 mondja: sokkal jobban mutat, ha gravírozva van. Emellett nem mellékes, hogy így a szöveget egyszerűen tudod festeni, amitől sokkal kontrasztosabb lesz!
A festéshez ötletet itt találsz (8. pont alatt)
http://photocarveac.atw.hu/" TARGET=_fnew>http://photocarveac.atw.hu/

may47wb

Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Olyan problémám van, hogy a sárgával kihúzott vonalakat nem tudom úgy összepasszintani hogy az AC ne kössön bele.  
Már mindent megpróbáltam, ezért ha valaki elvállalná elküldeném neki, mert én már feladtam.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%e1nos/K%e9pek/K%e9pkiv%e1g%e1s_resize.JPG" border=0>

7kcyndjdg

Artc@nban a egész ábrát jelöld asztán CTRL+C, és CTRL+V, leemel, a alsó rajzot töröld, a kopír rajzot visszahúzod a rajzlapra és kész.  

may47wb

Köszi! Nem jó. Próbáltam.

Rabb Ferenc

Mit mond a VECTOR DOCTOR? Hol a hiba? Küld el, megnézem. Ha más fájlformátumban is megvan, azt is küld el

000000000

Tanfolyamosok!

ArtCam tanfolyam.  

Aki nem kapta meg tőlem a részletes tájékoztatást, pedig jelentkezett, azt kérem, jelezze, mert elveszett néhány beérkezett levelem.  

Van még 3 nap az e hét végén tartandó ArtCam tanfolyamra, jelentkezésre.  

Nevemre kattintva elérhetőségem. Nagy valószínűséggel ez az utolsó lehetőség!

További tájékoztató lentebb.

VViktor

Szia alma999. Köszi a tippet ,most generáltam a kódokat és lassan neki esek hogy meglegyen a hungarocel. Ha az tetszik akkor jöhet a fa is, csak sajna ez sok időt vesz igénybe,mert a nagyolás is 6-os új maróval 4 fogás és utána a simítás meg 0.2-es gravírtű. És kész kéne legyek a halottak napjára:S