Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

ArtCam & Relif marás #3477

vagyis:

Rajzok, G-kódok #551

000000000

Sziasztok mesterek!
Nem tudja valaki hogy az ac 2010-es verziójával megoldható egy meghatározott ívre történő gravirpálya generálása. A 2008-ban nem találtam.
Díszlécet szeretnék készíteni, ami relief marással nagyon időigényes lenne. A profillécet asztalos géppel kimarnám ( pl egy megfelelő sugarú körív, amit aztán az ac-ben le tudok modellezni) és erre az ívre szeretnék gravírozni. V carve felejtős, bár az aspire-t nem ismerem de a pro biztosan nem tudja. Ja és ami még fontos 3 tengelyem van!

bmejdz9nu

[#felkialtas][#felkialtas][#felkialtas]
Ezzel a Nick névtől finoman szólva nem vagyok eldurranva :(  
Megtévesztő olyan mint Magi Istváné...(HobbyCnc)  
http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1261404623" TARGET=_fnew>Nézz bele ebbe topikba... vagy nézd meg a múltat... lapozz vissza a fórumba...stb...
Csinálj egy másik regisztrációt egy másik néven! Még úgysincs sok bejegyzésed... jobb minél előbb  megtenni! Előre is köszönettel a megértésedet.

ppxgww95

Nem vagyok mester, de ha jól értem a feladatot, akkor az a 2008-al is megoldható.
Készítesz egy, a profilléccel azonos geometriájú reliefet. A gravírozandó elemeket elhelyezed rajta, létrehozod a szerszámpályát, majd vetíted a reliefre. Ennyi.

http://cnctar.hobbycnc.hu/alma999/proj1.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/alma999/proj2.jpg" border=0>

u2ayp7esz

Sziasztok!
Van e valami megoldás arra hogy az újabb verziójú AC-val készített reliefeket meg tudjam nyitni a 2008-as AC-val? Konvertáló progira gondolok...
Kösz a sgitséget

ppxgww95

Ha elérhető az újabb verzió, akkor azzal megnyitva, majd 9-es verziójú reliefbe mentve  már használható 2008-al. Amennyiben nem áll rendelkezésre az a verzió, amivel megnyitható, akkor (szinte) lehetetlen.

43pbwjg8s

Ne azért, de mintha itt meg kelle oldva a felületkövetés ezzel a paranccsal.
Hogy máshol mennyit kínlódtak vele....
Te miért halgattál eddig?

Ez tiszta egy irányban történő vetítése a toolpathnak ugye?

43pbwjg8s

Bocs az ábra egyértelmű mellette a vetítésről.

43pbwjg8s

hobby-CNC-s. Ment mél!

43pbwjg8s

De leszek bátor itt kérdezni.
2010???
gyógyika??

u2ayp7esz

Hát sajna 2010-es AC csak demóban van meg az meg nem engedi a mentést sőt ha jól emlékszem még nézegetőnek sem használható.
Hát akkor így jártam.

000000000

Köszönöm a tanácsot. Nem állt szándékomban senkit megtéveszteni, ma csinálok egy új regisztrációt.

000000000

Nagyon köszönöm, még sokat kell tanulnom. Még ma kipróbálom!
Naaaaaagyoooon amaaaatőőőőr vagyok!

bmejdz9nu

tymf898iv

Nagyon köszi a segítséget,a marópályák alap szinten ok,viszont önállóan még egy vonalat se húzok :) Nem lehetne hogy csinálsz egy kis oktató videót az alap dolgokról(kezdőknek) hogy lássuk  hogyan is kezdjük és mi mire is jó?Nekem többet érne! mint egy googlis honosítás...Persze ha időd is engedi...