Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Jozs

Sziasztok !

A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék valahogy ArtCam -ban olyan bitmap képekből marópályát generálni, amik tulajdonképpen egyvonalas rajzok ( lásd lent ). Úgy lenne jó, hogy a marópálya szépen végighaladna minden vonal közepén, a Z mélység pedig arányos volna a vonal szélességével. Tehát mondjuk meg tudnék adni egy max Z -t, és az tartozna a legszélesebb vonalvastagsághoz.
Próbálkoztam az ArtCam -ban, de csak addig jutottam, hogy mindenféle kusza vektorokat generáltam a képekből ( amiknek közük nincs az eredeti képtartalomhoz :-), de használható eredményt sajnos nem sikerült elérnem. Megköszönném ha valaki elárulná a "know-how" -t.
Tulajdonképpen annyira nem is ragaszkodnék az ArtCam -hoz, de akkor ha lehet egy kicsit még szájbarágósabban kérném a leírást :-)
Itt egy rajz, hogy pl. mit szeretnék átalakítani. Köszi szépen előre is a segítséget!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Jozs/vegyes/96964.JPG" border=0>

2nbj3n5m

Tiszteletem.
Én ezt Casmate nevő programmal készteném el.
Abba be kell skennelni és utána vektorizálni és
ott megtudok adni egy (ceztrál linien) hogy csak
középen legyen a vonal (marópálya)
Egy kissé konplikát de megvalósitható.Kb 10éve
igy vektorizálok pl: aláírást,vagy képről egyvonalas ábrát.A jó multkor a malackát és a fülest kellet egy rozsdamentes fazékra graviroznom.Nászajándék volt,jó hogy az 5éves
unokámnak volt ilyen mesekönyve.
Janko

9b6n3fn2n

Amit janko írt az jó, de akkor mindenhol azonos mélységet produkál. Én egyszerűen az engraving funkciót használnám a v-carve-ben. De ilyen a AC-ben is van. Vektorrá kell alakítani a fekete és fehér találkozási ponjait. A vonal két oldalán egy egy vektor lesz. A két vektor között fog a marópálya húzódni és a mélységet a két vektor távolsága , illetve a marószerszám szöge fogja meghatározni. Pl a 90 fokos maró nem fog olyan mélyen "szántani" mint pl a 60 fokos

9b6n3fn2n

Ha nem boldogulsz szólj. A kép alapján a v-carve-ben 3 kattintás. Megcsináltam, működik. Ha szeretnéd elküldöm a mailedre eps-ben

2nbj3n5m

Milyen program a v-carve ? Hol lehet beszerezni?
Janko

9b6n3fn2n

www.vectric.com kb 100+fa
Tibor Gyurinál beszerezheted( Klavio)

doil

Sziasztok !
Nincs meg valakinek véletlenül az artcam magyarosító file az amit itt hirdettek 2pénzért , mert már írtam neki 1 hete de semmi válasz :( asszem 1 dll file volt :)

9b6n3fn2n

Ha van ilyen az engem is érdekelne, légy szíves jelezz ha hozzájutottál.

doil

Szia ! A fórumon hirdet a srác de nem érem el :(
igaz google fordítóval csinálta de nekem nem számít :)

9b6n3fn2n

Igen már emlékszem, hogy olvastam róla. Páran mintha "szekálták" is volna a magyartalanság miatt. Lehet miattuk behúzta a féket, pedig egy kezdőnek nagy segítség lehet.

Jozs

Bocs hogy csak most válaszolok, köszi szépen mindkettőtöknek a segítséget!

Woodfront tudnál segíteni, hogy hogyan tudom AC -ban azt a vektorrá alakítást megcsinálni ? Az a baj, hogy ez a kép eleve nem fekete-fehér, hanem szürkeárnyalatos. Így ráengedve a "Bitmap to Vector" -t nem csinál semmit. Ha ráengedem előtte a "Reduce number" funkciót és megadok neki 2 -t ( fekete és fehér), akkor borzalmas lesz az eredmény, amit fölösleges vektorizálni, mert az is használhatatlan lesz. Leírnád hogyan csinálod azt a bizonyos vektorrá alakítást ? Köszi!

9b6n3fn2n

Az effajta feladatokat én mindig a v-carve-ben oldom meg. De megnézem, szerintem biztosan tudja az ac is. Addig is átküldöm a mailedre az eps file-t

9b6n3fn2n

Bocs, tegnap nem mentettem így újra meg kellett csinálnom. Ezért pár percbe telt hogy küldeni tudjam.  
Megpróbálom az AC-t is

Jozs

Köszi szépen, bár igazság szerint engem inkább a módszer érdekelne, mert van még néhány ilyen clipart képem.

c2nsu773m

Nemazért a 100 rugóért de a CASMATE 10éve tudja a V-karve funkciót is!!!!
Nemigaz Jankó?