Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Szervusz Géza!

Én sokat használom a peck drilling-et, nekem úgy tűnik működik.
Lefúr a fúrónál megadott max. mélységig, majd a kódgenerálásnál megadott értéket visszalép majd ismét fúr.
Ha a fúró paramétereinél csak 1 mm fúrásmélységet adok meg akkor 10mm anyagot 10 lépésben fúr át.

000000000

Nekem az AC2008-ban meg nem! Mindíg a teljes hosszra akar fúrni egy lépésben. A fúrási stratégiánál ui. nincs meg a peck drilling választási lehetőség!

000000000

A Gkód faragásához én írtam néhány szubrutint, amelyet a progi végére kell másolni. A hibás teljes mélységű lefúrásokat pedig a fő szubrutinom meghívásával kell elintézni. És kész. Mégsem kerek ez a történet az AC részéről. Gondolom, hogy ez a hiba csak a 2008-as verzióban van, mert a korábbi és későbbi verziók hibátlanok e téren...

Egyújabbgépépítő

Nekem az AC2008 SP5-ben megvan, pipával lehet választani, utána be lehet állítani a visszahúzás mértékét.
Ha tudok segíteni keress magánba.

Béni

Az Artcam fórumon is felvetették már a problémát. Ott az volt a válasz, hogy a 2008 SP3-tól felfelé a hiba javítva.

Jozs

Azt honnan lehet tudni, hogy éppen melyik SP van fenn, vagy egyáltalán van-e ? Ez is ugyanúgy működik mint a Windows -nál, hogy valahonnan letöltöm, ráeresztem és kész ?

yb8iik8sz

6fabbzvm

AC Mesterek! Íjász Mester utca "táblája" már régóta belopta magát a szívembe. Ezeken a téli ráérős napokon gondoltam, készítek egyet én is magunknak... (nem akarom visszatenni a régit az új hőszigetelt falra [#buck]) Sokszor nekiültem az AC-nek (más miatt is), de egy hiba rendre elveszi a kedvem az alkotástól. Íme:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Gabesz/AC.png" border=0>
Nem tudom mennyire látszik majd http://cnctar.hobbycnc.hu/Gabesz/AC_big.png" TARGET=_fnew>>>>ITT<<< a nagy kép.
Szóval kijelölöm a vectort beállítom Shape Editor-ban és az Add vagy bármi más után ezt kapom cserébe [#circling]
És ez nem csak itt már sokszor előfordult és nem tudok vele mit kezdeni, rendszerint fél-egy órás szenvedés után bezárom...[#confused] De most nem adom fel, ha Valaki segítene! [#ravasz1] Köszönöm!

Béni

Amikor indul az AC, akkor is kiírja a telepített verziót, valamint a Help menü alatt az 'About Artcam Pro...' részletezi az infókat.
A Service Pack általában egy exe állomány, ami egyszerűen telepíthető. Viszont, ha nincs hozzá meg az okosítás, utána nem fog működni a progi.

000000000

Aztat írja: Önmetsző vektorokat jelöltél ki. Az önmetsző vektorok azonosításához foglald csoportba a vektorokat.
Nézd meg közelről a hegyes szögben találkozó részt, hogy nem-e megy át önmagán. Az a belső tűszerű csúcs elég gyanús.

Béni

Sajnos az AC nagyon háklis az ilyesmire. (A Vectric progik ebből a szempontból sokkal rugalmasabbak.)
Próbáld meg a Vector Doctorral, van amikor segít. Ha nem, akkor dxf-be exportálva más szerkesztő programmal próbáld javítani!
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Pict/vd1.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Beni/Pict/vd2.jpg" border=0>

yb8iik8sz

Szia!
Ahogy Vakeger is írja.
Keresztezik egymást a vonalak.
Ahol felfele néznek. Ottan.

yb8iik8sz

Ha nagyon akadsz, megcsinálom neked a vector részét.

6fabbzvm

Urak! Nagyon köszönöm! A "tüskénél" volt a gond valóban. Most már rendben van. [#eljen][#worship]

Rabb Ferenc

Nekem az SP5-nél csak akkor húzza vissza, ha a szerszámnál egy lefúrásnyi Step down-t adok meg, és kipipálom a Use Peck Drilling-et.