Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Tuti! Az utolsó sor talán nem is fontos.

000000000

az nem !
de kodrészt linkeltem ugy könyebb megtalálni beszurást![#nyes]

remrendes

Ez nem rossz...

000000000

elég sokat tud atol fügetlenül hogy free...[#vigyor5]

000000000

Többen is keresték Arduino EDM (hazug szikra)[#nevetes1]

https://www.youtube.com/user/TheWireEDM [#eplus2]

frob

arduino - grbl
segédlet
hátha valakinek jól jön..

Messer

Köszönet... [#worship]

Kristály Árpád

Köszönjük![#worship][#integet2][#taps]

frob

Sziasztok

Mi lehet a hiba amiért nem jön meg aminek kellene?
szam=inputString.substring(0,2).toInt()

A bemenet pl "001" de 111 re sem ad vissza semmit...

Előre is köszi!

frob

ha az ember leírja hamarabb meglátja a hibát
ami 2 is volt
1 töröltem a változót mielőtt feldolgoztam volna
és a második szám a hossz, nem pedig hogy meddig...

frob

a második hiba még se hiba csak félig, rossz szám megadás volt és mégse a hosszt hanem az addig jelöli, csak nem hje a help :)

Messer

Egy uno-val kellene két végállás közt (folyamatosan) mozgatnom egy tengelyt. Tápra kapcsolva el kellene indulnia,
majd a végállásra futva irányt váltani. Ezt ismételni, a két végállás közt, míg a tápról le nem kapcsolom. Találtam egy programot, amivel azt tudtam elérni, hogy a végállások nyomógombjait nyomva tartva (hol az egyiket, hol a másikat) a megfelelő irányba mozogjon. "Önerőből" nem tudom elérni, hogy a nyomógombok egy impulzusára történjen az irányváltás.
Ebben kérek segítséget.

// define a constant value named stepPin and assign the value 9 to it - this value will not change during our code
// this assumes digital pin 9 of your Arduino is attached to the step input of your driver
#define stepPin 9

// define a constant value named dirPin and assign the value 8 to it - this value will not change during our code
// this assumes digital pin 8 of your Arduino is attached to the step input of your driver
#define dirPin 8

// define the pins on which we've put our N.O. buttons
#define button1 2
#define button2 3

// setup() loop, the Arduino only runs through this once
void setup() {
  // digital pins on the Arduino can only be either set as an output or input - in our case we want to send data to the driver, so we choose output
  pinMode(stepPin , OUTPUT);
  pinMode(dirPin , OUTPUT);

// define our button pins as input pullup type - see http://arduino.cc/en/Tutorial/DigitalPins#.Uyphr4WN7q4
  pinMode(button1, INPUT_PULLUP);
  pinMode(button2, INPUT_PULLUP);

// let's set an initial value of low to both our step and dir pins, we could easily write false or 0 instead of LOW
  digitalWrite(stepPin , LOW);
  digitalWrite(dirPin , LOW);
}

// loop() loop, the Arduino continuously cycles through this as fast as it can
void loop() {

if (digitalRead(button1) == LOW && digitalRead(button2) == HIGH) { // if button1 is pressed and button2 is not pressed
    digitalWrite(dirPin, LOW); // move in the LOW direction
  } else if (digitalRead(button1) == HIGH && digitalRead(button2) == LOW) { // if btton1 is not pressed and button2 is pressed
    digitalWrite(dirPin, HIGH); // move in HIGH direction
  }

if (digitalRead(button1) == LOW || digitalRead(button2) == LOW) { // if either button is pressed

// set a HIGH value to our step pin, this turns the voltage on for that pin
    digitalWrite(stepPin , HIGH);

// let's wait here for 50 milliseconds; note the units, this means 0.05s
    delay(0.1);

// let's set our step pin to false, this turns the voltage off for that pin and gives us the on/off cycle we need
    digitalWrite(stepPin , LOW);

// wait another 50 milliseconds after which time we loop back to the beginning of the loop() loop
    delay(0.1);

}
}

frob

swich case nem divat? :)

switch (irany) {
  case 1:
   valamit csinálsz
  irany=2;
   break;

case 2:
   valamit csinálsz
  irany=1;
   break;

// kezdéskor meg eldöntöd merre menjen, az iranyt meg a kapcsolók váltják

if (pin1) {
irany=1;}

if (pin2) {
irany=2;}

azért ne másold be, csak úgy szerkesztő nélkül gépeltem...
a break -ot ne felejtsd le a case végéről mert különben nem ugrik ki a switch ből, hanem mindent végignéz..