Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

000000000

meg ragd át slave modba!

AT+ROLE0

000000000

szivesen segitek .... de te olvasod is doksikat amit csinálsz  de figyelni kell is a részletekre 1bit eltérés is tud szivatni egy beálitás/program részben borul minden a sikerhez![#integet2]

Arany János

Kipróbáltam.
Egyébként is billegett a szekrény![#nevetes1]
Semmi hatása.

Arany János

Egyébként ezeknek milyen felhasználási területen van szerepük.
Milyen eszközök tudnak velük "beszélni"?

000000000

Ez a hamis cuc normális lene akor és ami BLE4 támogat akor probléma mentes![#taps]

Devecz Miklós

Ilyen hibaüzenettel találkoztatok már?

'POSITIVE' was not declared in this scope

I2C kijelzőt akarok illeszteni.

kg0sy39yf

Mert két különböző könyvtár funkcióit kevered.
Általában ez okozza ezt a hibát![#idiota]

Devecz Miklós

Igazából ez az egy sor okozza a problémát:

LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 2, 1, 0, 4, 5, 6, 7, 3, POSITIVE);  // Set the LCD I2C address

A "LiquidCrystal_I2C" könyvtár telepitve van a megfelelő helyre, egy példányban szerepel, mégsem akarja elfogadni. [#falbav]
[#falbav]

Devecz Miklós

Kicseréltem, a probléma továbbra is fenn áll.

szf

Az a könyvtár nem használja ezt az utasítást ebben a formában.
Nyisd meg a könyvtárat és olvasd el milyen utasításokat használhatsz.Valamikor csak kis betü nagy betü probléma van.

szf

De az is lehet, hogy úgy kell írni POSITIV

dezsoe

Gugli a barátunk. :)

Ebben a cikkben az első válasz jó linket ad, az ott levő csomagban értelmezett ennyi paraméter az osztály konstruktorában és tudja, mi az a POSITIVE. (A NewliquidCrystal_1.3.4.zip-et töltöttem le, abba néztem bele.)

000000000

nemkel lábakat definiálni i2c csak felbontást 16x2 vagy 20x4..stb....meg az i2c busz azonositot....

LiquidCrystal_I2C lcd(0x20,16,2);

Devecz Miklós

Talált süllyedt!

Köszönöm a tippet, csak azt nem értem, eddig miért nem müködött, amikor már sokadszor próbálkoztam ezzel a változattal is.