Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

gaben

Köszi mindenkinek, különösen Frob kollégának a sok segítséget a témában. [#worship]

Úgy tűnik, hogy az RX nem megy a nextion-ön, kénytelen leszek újat venni.
Persze attól még tesztelésre ok, SD kártyával fel tudok rá tölteni különböző projekteket, csak éppen Arduino-val már nem fog működni, mivel az RX csatornának annyi.

üdv, Gábor [#wave]

dpu

Sziasztok!

Keresek némi szabadidővel és arduino programírási képességgel rendelkező egyént egy projekt erejéig.

Köszi.

frob

Sziasztok

mks dlc32 v2.1  panelhez keresek frissebb fw-t, ha valaki esetleg használ ilyet megosztaná hol találok fw-t hozzá, mert a neten millió találat nem tudom melyik a jó hozzá....

mellékelek képet is...

gsender-el használnám, valami tapasztalat?

előre is kösz

frob

sziasztok

Keresek de nagyon nem találok GRBL1.1h hoz arduino nano panelhez lábkiosztást, ha valaki esetleg találna és adna egy linket az jó lenne....

Köszi!

ebalint

frob

morvfer7

Sziasztok!

Van egy régebbi, Amerikából származó DCF órám, ami sajnos Európában nem működik, mivel nem a nálunk használt DCF77 rendszert használja, hanem az amerikai WWVB szabványt. Arra gondoltam, hogy esetleg át lehetne alakítani az órát úgy, hogy a benne lévő rádiós vevőmodult kiváltanám egy Arduino D1 Mini-vel, ami NTP-n keresztül szinkronizálná az időt, és aztán "szimulálná" a WWVB vevő kimenetét az óra felé.

Az óra vezérlője egy PIC16F1938, amelynek 24-es lábára érkezik a vevőmodul jele. Maga a modul 3 kivezetéses: 5V, GND, és a jelvezeték, ami a PIC-hez megy.

Első körben azt próbálnám meg, hogy a D1 Mini 3.3V-os kimenetéről küldöm a jelet a PIC-re. Ha ez nem lenne elég a megbízható működéshez, akkor tennék be egy szintillesztőt is.

A WiFiManager-t szeretném használni az internetkapcsolat beállításához, és fontos lenne, hogy nem csak az idő, hanem a dátum is elérhető legyen, mivel az óra azt is kijelzi.

Kérdéseim:

Szerintetek működhet ez az ötlet?

Van valakinek tapasztalata WWVB jel szimulálásával Arduino-val?

Mire érdemes figyelni a kimeneti jel időzítésénél, formátumánál?

Előre is köszönök minden ötletet, tanácsot!

A videón látható óra, sajnos az oldaluk azóta már megszűnt, én kb 10 éve vettem tőlük egységcsomagban ezt az órát. E-mailt is írtam nekik már 3-4 alkalommal, de semmi válasz.

Eladó cuccok: webshop.morvaiferenc.hu

Jozs

De akkor neked kellene összeraknod a WWVB vevő kimenetét, ami egyrészt abból állna hogy meg kellene ismerned szőröstül-bőröstül a protokollt, másrészt ezt le kellene programoznod. Számomra ez jóval nagyobb feladatnak tűnik mint nulláról elkészíteni egy ilyen órát. De majd biztos más is leírja a véleményét.

morvfer7

Idézetet írta: Jozs Dátum 2025 június 10, 14:29De akkor neked kellene összeraknod a WWVB vevő kimenetét, ami egyrészt abból állna hogy meg kellene ismerned szőröstül-bőröstül a protokollt, másrészt ezt le kellene programoznod. Számomra ez jóval nagyobb feladatnak tűnik mint nulláról elkészíteni egy ilyen órát. De majd biztos más is leírja a véleményét.

Igazad van, de ugye nekem megvan ez az óra, csak eddig a polcon állt és most került elő. Amikor vásároltam, még túl egyszerűen gondolkodtam és nem néztem utána, hogy a wwvb és a DCF-77 teljesen más. Azt hittem, hogy itthon veszek egy DCF-77-et és azt építem bele a wwvb helyett és működni fog. Szóval a leírt elképzelés inkább egy hangos gondolkodás volt, ezért gondoltam, hogy megkérdezem, hátha nem kell feltalálnom a kereket, mert valaki már foglalkozott ilyennel. El is kezdtem a dolgot, de itt meg a fő problémám az, hogy már az óra dokumentációja sem került itthon elő, így még egy utolsó próbálkozás, hogy írtam a videó alatt az egyik kommentelőnek, hátha..  próba szerencse..
Eladó cuccok: webshop.morvaiferenc.hu