Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Csak úgy unatkoztam, a héten kevés a meccs.  [#nyes][#nyes][#nyes]

Eladó cuccok: webshop.morvaiferenc.hu

morvfer7

lassan itt a nyár és szeretném az itthoni klímát valahogy "okosítani", hogy ne kelljen állandó üzemben menni, de mire hazaérek már a megfelelő hőmérséklet fogadjon.
Szóval nem tudom valaki már csinált-e ilyet, hogy ne kelljen újra feltalálnom a kereket.
Ha nekem kell előlről megoldani, akkor is kérdezném, mi lenne a jobb megoldás.
Egy arduinoval kiolvassam az eredeti távvezérlő kódjait, majd egy programban ezeket felhasználva készítsek egy "wifire csatlakozott távvezérlőt" amit távolról telefonon tudok kezelni, vagy alapból a klímába kössem be a vezérlést?

sanyi84

ESP32? Elég olcsó, tudja a wifit. Más nem is nagyon kell hozzá, csak egy infra LED és cuccai.

szf

Amennyiben publikus akkor érdekel az órának a progija.

morvfer7

kaqkk007

Milyen idős a klíád ? Milyen típus ? Már több éve lehet Wifi-stick et tenni a klímákba ami éppen erre van kitalálva .

morvfer7

2 éves
Gree GWH12QB-K6DND6I-I

szf

Köszönöm!

Jozs

Ha csak annyi hogy be szeretnéd kapcsolni és nem akarod távolról állítgatni akkor egy sima wifi -s konnektor is megoldás lehet.

morvfer7

azért ennnyire mélyre nem megyünk. a klímának sem tenne jót a csak elveszem az áramot menet közben dolog.

ighazából nem gond a program, van is 2 féle elképzelésem, épp azért kérdeztem itt, hátha már valaki megoldotta. ha nem akkor beleugrok és összehozom

kaqkk007

Elvileg benne van gyárilag a wifi stick , csak meg kell keresned a qr kódos matricát a papírok közt azt beolvasni a telóddal , letölteni az alkalmazást és rátanítani a wifidre

kaqkk007

Ha okos volt a klímás vagy a klíma előlapjának a belsejére vagy a távirányító elemfedelenének a belső oldalára ragasztotta , de az is lehet hogy a papírok közt van egy kicsi fehér dobozkában .

morvfer7

aki szerelte azt mondta, hogy nincs benne wifi, bár a távirányítóján van wifi gomb

kaqkk007

Akkor átvert, gyárilag jár hozzá.Max veszel bele egyet és beleteszed.

dtb

Elég régóta keresgéltem már egy power loss indikátor panelt, ma véletlenül beleszaladtam...
Ha esetleg valaki készít magának, én is szívesen megvennék belőle 4-5 darabot! Igazából úgy lenne célszerű, hogy egy panelra kerülne a puffer kondi és a védő dióda, meg maga az indikátor rész is, és 4 vagy 5 csatlakozó lenne:5VIN, 5VOUT, 2 x GND, meg a Signal