Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

000000000

Nekem sem sok programozási tudásom de ezek még mennek kénytelen cél érdekében!
Ami ardu programozási szinten fontos (minta példa elinduláshoz) modbus eszköz tudjad milyen eszköz cimen indul ez 001-255 közöt választható...eszköz baund értéke 4800..9600 tetszés szerint! Az rs485 sorosport átalakítót amit mutattam az könnyü elindítani össze drótozni érdemes hadveres szeriált használni az megbízhatóbb .....sajnos softserial nálam töbször is elakadt ami alapban arduino ide használ de van több softserial könyvtár fejlesztés amik jobbak megbizhatobak!
notepad meg átírod a te fogyasztásmerőd regiszter cimeit "lent linkeltem " Szintén ebben a könyvtárban SDM.h sdm120..220 eszközre van meg irva!
SDM_Energy_Meter-master sdm_simple.ino mintapélda meni fog szépen ha amit mutattam port átalakítóval csinálod meg! Sajnos vannak más átalakítok ami szinte csak vesződni lehet a rossz port fesz szintek miat és nem indul el a kommunikáció rajta azok felejtősek

z4ejygu7v

XTisztelt: forumosok! Valakinek nincs veletlenul telefon bluetoot arduino relle eszkozre irt hexben kapcsolo programja?

n2gauyuay

Üdvözleheletem!

Sok más projektem mellett, gondolkodom egy icipici CNC építésén. ...amit arduinoval terveznék vezérelni!
Namármost van kb 8 léptető motorom, amit egyszet egy diszkó lámpából szedtem ki.

n2gauyuay

...ez előbb elment bocsi...
Szóval azzal tisztában vagyok, hogy ezzel nem fogok marogatni, acélt forgácsolni, a célom nem is ez lenne! A lényeg egy részről az építés öröme, másrészről a CNCk felépítésének megértése, a vezérlés tanulása. Szóval tudom, hogy ezek nem erős motorok!
A kérdésem az lenne, hogy hogy a viharba kell bekötni ennek a 6 pinjét???
Ami arduinoshildeket láttam, azok 4 pinesek. Hogy mozgathatnék meg egy ilyen motort? ...ha egyáltalán arduinoval lehet...

Kisamotors

Keress rá, hogy mi is a különbség a bipoláris és az Unipoláris léptetők között.
Legegyszerűbb, ha az A és a B fázistekercs középső megcsapolását nem kötöd be, így máris 4 vezetéked van. (Igaz, elég rossz működési tulajdonságokkal, de mozgatható.)

A YT-on milliónyi videó van arról, hogy lehet különféle megoldásokkal léptecseket vezérelni. Elég, ha csak beírod az Arduino és stepper motor keresőszavakat.
Az alapokat ismerd meg, aztán építhetsz ezekből a motorokból mondjuk egy CNC rajzgépet (plottert), vagy vehetsz új gombokat a kabáthoz, de ez már a következő lépcső.

000000000

Sziasztok!
Építettem egy REX asztalt és szeretném a pontokat digitálisan számoltatni illetve kijeleztetni. Olyan hozzáértő személyt keresek aki megírna egy programot arduinora ami számolja a pontokat, figyeli a gombát és nulláz, ha kell. illetve egy váltó gomb is helyet kapna a több játékos miatt. Az elektronikát én elkészítem csak a program kellene. Természetesen több információval, konkrétumokkal is tudok szolgálni, ha megtaláltam a megfelelő személyt!
Mondanom sem kell, hogy anyagi juttatás fejében várom mindezt, nem ingyen!
Köszönöm!

TBS-TEAM

Egy érdekes kihivás van benne a gomba.
Ha a gomba felborul nullázódak az addigi potok, viszont
Ha:
Ha a gombát csupán arrébb tolja egy golyó, de az nem borul fel, ez az eset nem számít hibának.

Na itt kell agyalni a megoldáson. [#eplus2]
József

000000000

igazad van! lehe, hogy a gomba esetében  a nullázás is egy külön nyomógombbal történne.. Erre nem is gondoltam. bár van itthon mindenféle szenzorom (lézer, induktív, kapacitív, színérzékelő, stb....) Valamelyikkel csak sikerül megoldanom... ha meg nem hát marad a jó öreg nyomógomb.. :)

TBS-TEAM

Angol játékot nem akarsz játszani?
József

000000000

Ezt most lehet, hogy nem teljesen értem... :)
Amúgy van még egy buktató amire eddig nem gondoltam... A piros golyó duplát ér ugye... na itt a követkeező kihívás.. :)

TBS-TEAM

Még egy pár érdekesség aminek a megoldása
fejtörést okozhat.
A golyóknak ütküzni kell csak akkor érvényes
a lyukba kerülő golyó értéke.
A pályát elhagyó golyó, és főleg ami az alapvonali bőrre
kigorul annak az érzékelése kezelése.
József

TBS-TEAM

Amennyiben a piros golyó lyukba kerül, akkor csak azzal végezhetjük a következő lökést.
József

TBS-TEAM

József

2f428kduf

Én ilyen kicsikkel csináltam egy "gravírozót, ceruzával a kezében, A5-ös területtel. Sosem bízok a G kódokban amit én írok, megrajzolja a műszer előlapot, látom hol a hiba, olcsón javitható.

ebalint

szia!
A múlt héten nézegettem a netet rexasztal ügyben.

Publikus a megépített asztalod?