Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

000000000

Normális vezérlő ha találkozik egy kóddal (ami ráadásul csak egy 1 bites be/kikapcsolási utasítás), azt a lehető leggyorsabban értelmezi, és végrehajtja. Kár a lassúságát védened, hiszen teljesen közönbös, hogy ez a kimenet mit kapcsol (motort, vagy lézert, vagy akármit), majd a kapcsolt rendszer a rá jellemező időállandójával, átviteli függvényével megoldja a végrehajtást, nem a vezérlő dolga várni, vagy ha várni akar, akkor ez a megadható paraméter lehessen nulla közeli idő is (t < 1 us).
Ennek a tesztnek tehát semmi köze ahhoz, mit kapcsolunk, ez csak a CNC vezérlő adatfeldolgozási képességét, gyorsaságát vizsgálja. Felmerül ugyanis az alapkérédés: ha már itt vacak egy vezérlőrendszer és jelentősen késlekedik, mit várhatunk akkor a kapcsolt teljes rendszer végeredményétől? [#conf] Így nyugodtan mindenki a kedvenc vezérlőjét letesztelheti, hogy aztán megmagyarázza utólag (feladva természetesen az objektivitást), miért olyan tetű lassú, és ez miért elfogadható. [#vigyor2]

000000000

Köszi a mérését, tanulságos adatok szüllettek.

frob

mondjuk mert egy ezresbe se fáj? :D
ennyiért vagy elviseled és vele élsz, hogy csak 260x tudod másodpercenként ki be kapcsolni a marómotort vagy nem :D

érdemes lenne kipróbálni mondjuk stm32 re fordított grbl vajon mit tudhat, csak úgy érdekességként...

Arany János

Sziasztok!
Szeretném az 5 tengelyes Grbl-t működtetni!
Működik is.
De A-B tengely helyett szeretném B-C tengelyként hasznosítani.
Ha jól értem a fordításokat, ehhez át kellene neveznem a tengelyt és megváltoztatni a számát a CPU_Maps-ban.
De valamit nagyon nem jól csinálok!!!
Tudna valaki segíteni?

dezsoe

Szia!

A grbl-Mega-5X-et próbálod? Ha igen, akkor a config.h-ban tudod átnevezni, szerintem.

Arany János

Megpróbáltam, de utána "láthatatlan" lett.
Csak x, y, z maradt.

dezsoe

Oké, de mit változtattál és mire? És ebben a forrásban?

TBS-TEAM

Áttírtam a cofig.h működie kell. [#eplus2]
Köldj mail címet és elküldöm HEX filet vagy ahogy jó neked. [#law]

József

Arany János

Hát mostanra nagyon megköszönném!!!
Ez az egész egy eléggé szívatós dolognak tűnik.
Tegnap találtam egy 6 tengelyes verziót. Kicsit "öregecske", de hát én sem vagyok már fiatal!
Minden jónak tűnt, de amikor néhány futtatás után IDE segítségével változtatni akartam a
beállításokon, megint "megdöglött".
És ez így megy minden verziónál, amiket összeszedtem!
Beállítás változtatása=káromkodás!
Én vagyok a balf..., vagy ez tényleg ennyire nyűgös dolog?
A 3 tengelyesek Nano-n és Unon jól működnek.

Mindkét megoldás érdekelne! Egyszerre!
Jó lenne tudnom hogy miért nem boldogultam?
Email az adatlapomon látható.

TBS-TEAM

Ha az adatlapodon látható lenne az Email akkor rögtön elküldtem volna a modosítást. [#kacsint]
József

Arany János

Na! Hát ezt is eltudom b...ni!
Mindjárt megpróbálom javítani!
Addig is: aranyjanos@t-email.hu

És egy újabb kérdés:
Az előbbi indítás eredménye:

Warning : grblComSerial.__mainLoop(): utf-8 decode error, buff=b'[VE\x9dL)\x92\x92\x82\x92\x8a\x82\x9a\x92\x82\xd2\xea5\n'
 Warning : grblComSerial.__mainLoop(): utf-8 decode error, buff=b'[AXS:\xd2\xc2ei\xa8\xd5\n'

Ilyenkor eltűnnek a forgó tengelyek (meg sem jelennek a képernyőn).
Széthúzom-összedugom-újra indítom stb. és vagy visszajönnek vagy nem.
Mi lehet az oka???

Arany János

Asszem javítottam!

TBS-TEAM

Álltalában az usb kábel miatt akadnak ki. [#eplus2]
József

TBS-TEAM

Sikerűlt mostmár látható.[#eljen]
Elküldtem a HEX file-t. [#vigyor0]
József

Arany János

De nekem itt van az asztalon!
Hát ez is zavarja?
Akik használják hogyan merik rábízni a gépüket?
Én meg csak gyakorolnék vele!