Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Beszaladhatnál a hestore.hu boltjába pl. és ott azonnal kapsz Arduino Nano és egy SD card modult ugyanennyiért amit összedugva meglennél hamarabb, persze ha ráérsz akkor mindegy.

https://www.hestore.hu/prod_10036630.html

https://www.hestore.hu/prod_10035527.html

Itt van Morvfer  fórumtárs nála is szokott ilyen lenni szerintem , még lehet olcsóbb is küld neked egyet.

dezsoe

[#t244p1796#] :)

GPeti1977

Igen csak a programot kell megírni, 10 éve megírtam gps modulhoz, csak nem találom, kb 50 sor, fél óra alatt összedobható.

000000000

espeasy....
másik meg nodered webes okositásra!

dtb

Ez az EspEasy valóban jónak tűnik nem ismertem eddig én sem. Köszönet érte!

000000000

node red még rá is fűszerezhetsz ami van win,linux, android ra is mqtt átjáróval ...
Android is jól lehet szórakozni vele...
termux python,mosquitto server,nodered felrakod ez a termux terminal alatt mintapéldák van dögivel róla...
link1

Kisamotors

Nagyon kezdő "programozóként" ebbe a hibába ütköztem:
sehogy nem akar működni.

int p[10];

void setup() {
Serial.begin(9600);
}

void loop()
{
for (int i = 0; i <= 10; i++)  
{
  int p = i;
  Serial.println (p);
  }

delay (2000);
}

hibaüzenet:
array must be initialized with a brace-enclosed initializer

Tömbbel sem nagyon sikerült megoldanom, gondoltam ez így könnyebb...
Mi lehet a hiba (gondolom több is van)? Köszi!

Kisamotors

valamiért a fórum szerkesztője törölte egyes helyekről a kapcsos zárójelet, teszek helyette ide egy x-et, hogy megjelenítse

int p xix =i;
Serial.println (p xix);

morvfer7

[PRG]  ikonnal tudsz programkódot megosztani.

rányomsz az ikonra és a kezdő és a záró code közé beteszed a programkódodat, elküldés előtt az előnézet funkcióval láthatod, mi lesz az eredmény..

dezsoe

A tömbelem értékadása és a ciklus hossza nem jó. (Kód beillesztéséhez használd a PRG gombot.)

int p[10]; // a tömb hossza 10, tehát 0-9-ig lesznek elemei

void setup() {
  Serial.begin(9600);
}

void loop()
{
  for (int i = 0; i < 10; i++) // i nem lehet 10, csak kisebb
  {
    p[i] = i; // a típus mar adott, nem kell int
    Serial.println (p[i]);
    }

delay (2000);
}

Kisamotors

Köszönöm mindkettőtöknek, működik a négysoros.[#eljen]

pistikeid

Sziasztok
arduino accelstepper könyvtárral küzdök.
Ami nem sikerül az az hogy meg szeretném forditani a step/dir kimenetek polaritását, de egyik példával sem sikerül. Ha valaki már küzdött vele szivesen venném a segitségét.
Üdv

000000000

Polaritást nem tudsz váltani. Nem negálni szeretnéd? Írtam privátot is.

dtb

Nem itt kellene keresni a megoldást?

/// Sets the inversion for stepper driver pins
    /// \param[in] directionInvert True for inverted direction pin, false for non-inverted
    /// \param[in] stepInvert      True for inverted step pin, false for non-inverted
    /// \param[in] enableInvert    True for inverted enable pin, false (default) for non-inverted
    void    setPinsInverted(bool directionInvert = false, bool stepInvert = false, bool enableInvert = false);

pistikeid

Szia idáig már eljutottam:

stepper2.setPinsInverted( false,true,false);
  stepper2.setMinPulseWidth(40);
  stepper2.setMaxSpeed(0.0);//400step/ford
  stepper2.setAcceleration(80000);
  stepper2.setEnablePin( 10 );

Az eredmény hogy az enable láb állapotát tudom változtatni az utolsó értékkel de a többi sehogysem változik mindig alacsony szinten marad és az impulzusok a magas szintűek,nekem pedig pont forditva kellenének.